Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 08 Mar, 2012 Laptop w cenie do 4tys zł
Witam,
Proszę Was o doradzenie jakiego kupić laptopa w cenie do 4000 zł. Zastanawiałem się nad kilkoma modelami Dell, ale znajomy polecił mi ASUS X73V http://allegro.pl/laptop-...2165557766.html , ponieważ podobno to samo co oferuje Dell, oferuje również ASUS w cenie około 1000zł mniej. Laptop będzie mi przede wszystkim potrzebny do pracy z grafiką, Premier Pro, After Effects, Photoshop, Illustrator, Flash. Do laptopa zamierzam dokupić również monitor Dell U2412M. Proszę również o radę, czy jest jakieś rozwiązanie dla obecnych laptopów aby można było podłączyć jakiś urządzenie korzystające z FireWire ? Najlepiej pasowałbym mi jakiś laptop, który byłby wyposażone od razu w FireWire, z tego co się orientuję to takie rozwiązanie jest już w laptopach profesjonalnych, a ceny ich też wahają się w granicach 8tys zł.
Jeszcze raz proszę Was o pomoc w tej kwestii bo już mnie strasznie to wymęczyło. Dobrze, że komputer najczęściej wybiera się raz na parę lat…
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Nie kupuj notebooka bez preinstalowanego systemu operacyjnego. Może się okazać, że jakieś sterowniki są nie teges lub jest ich brak dla systemu, który wybierzesz.
mati83 napisał/a:
Proszę również o radę, czy jest jakieś rozwiązanie dla obecnych laptopów aby można było podłączyć jakiś urządzenie korzystające z FireWire ? Najlepiej pasowałbym mi jakiś laptop, który byłby wyposażone od razu w FireWire, z tego co się orientuję to takie rozwiązanie jest już w laptopach profesjonalnych, a ceny ich też wahają się w granicach 8tys zł.
A nie lepiej wybrać notebooka z USB 3.0? Ponadto to nie prawda, ze FireWire jest tylko w bardzo drogich notebookach.
A rozważałeś kupno Maka? Konkretnie MacBook Pro? Co prawda w tej cenie to raczej tylko używany, ale za to dostaniesz FireWire na pokładzie i parę innych bajerów.
Te wszystkie programy masz już kupione? Słyszałem o problemach z photoshopem (o reszcie nic nie wiem) z przejściem z windows'a na mac'a, podobno adobe w ogóle nie przewiduje takiej opcji, nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze rok temu mój kolega się z nimi przez dobre 2 miesiące kłócił.
Mam jeszcze jedno pytanie: czy ten laptop ma być mobilny czy to ma być taka płyta betonowa, którą ledwo podniesiesz z biurka? Bo jeśli to drugie to nie wiem czy jest w ogóle sens kupować laptopa? Jeśli to pierwsze to nie wiem czy do 4 tys. zł cokolwiek co by starczyło na parę lat znajdziemy.
Słyszałem o problemach z photoshopem (o reszcie nic nie wiem) z przejściem z windows'a na mac'a, podobno adobe w ogóle nie przewiduje takiej opcji, nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze rok temu mój kolega się z nimi przez dobre 2 miesiące kłócił.
Laptop będzie mi przede wszystkim potrzebny do pracy z grafiką, Premier Pro, After Effects, Photoshop, Illustrator, Flash
Jeśli miałby kupić laptopa za 4 tys., a potem by się okazało, że całe oprogramowanie, które ma musi kupować jeszcze raz, bo nie ten system i wydać na to kolejne tysiące zł to jest to trochę bez sensu.
pan.tadeusz, lapek (dziś) średniej klasy... Co powoduje, że go "promujesz"?
pan.tadeusz [Usunięty]
Wysłany: Pią 13 Lip, 2012
świetna matryca + dobra grafika + dobry proc + bdb materiały i wykończenie + wyposażenie dodatkowe jak choćby te okularki 3D
http://www.notebookcheck....ok.51940.0.html
niestety ale matryca fullHD z pokryciem większym niż sRGB oraz i7 i 540M to wciąż nieprzeciętne parametry w tej klasie cenowej
przecena znaczna i oferta moim zdaniem okazyjna, tym bardziej, że można sobie rozbić na 10x399 zł może ktoś skorzysta
pan.tadeusz, mowa o lapkach - marka jest mi najobojętsza
Tu nie mam systemów, strategii czy cokolwiek innego - po prostu komp intelowski do odpalenia windowsa
Patrzę na parametry a nie na logo - jak ty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11