Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 09 Mar, 2012 Zestaw Eventowy - minirecka
Dla tych co nie lubią taskać torby i nosić kilogramów na szyi. Zestaw składa się z pasu biodrowego, sakw na obiektywy i paska strap na ramię. Zestaw umożliwia wielogodzinne noszenie sprzętu bez zmęczenia i pozwala na swobodne operowanie dwiema kończynami górnymi, np. wypicie drinka czy poznanie i witanie ludzi, dawania wizytówek, potańczenia w bliskiej odległości z modelką, etc…;)
Reporter Strap PRO CS
Zamiennik męczącego kark paska aparatu. Założysz raz i nigdy nie ściągniesz, taka jest moja opinia. Początkowo chciałem zakupić blackrapida ale nie był dostępny to raz, dwa cena nieadekwatna do możliwości. Obejrzałem na żywo polskiego reportera i bez namysłu kupiłem. Solidnie wykonany, ma dodatkowe zabezpieczenie. Przez kilkanaście eventów, bieganiu, skakaniu ani razu nawet nie poluzowało się połączenie z body, aparat obciążony dodatkowo lampą.
Jest bardzo wygodny, body ląduje na biodrze i z aparatem można nawet tańczyć, przy okazji fotograf jest dyskretny i nie wygląda jak idiota z wielką armatą na klacie. A jakie ułatwienie przy piciu drinków, jedzeniu czy toalecie Wykończenie wewnętrzne jest miękkie i nie wrzyna się.
Pasek posiada dodatkowe zabezpieczenie, raczej psychiczne, bo główne wystarcza spokojnie.
Pas Biodrowy Reporter V1+sakwy S1 i S2, S3....
Koniec z noszeniem torby z gratami, osobiście nie cierpię tachać szmela i im mniej tym lepiej. Pas nie męczy, można podpiąć pod niego 8 sakw (wersja 100 cm). Same sakwy jak i pas wykonane są solidnie, nic się nie pruje czy odłazi, mocowanie sakw do pasa proste skuteczne i mocne, nie ma szans aby obiektyw wypadł z sakwy nawet podczas biegu. Do pasa można dokupić różnego rodzaju sakwy, np. na baterie czy większe obiektywy. Złącze ma zabezpieczenie, trzeba wcisnąć podłużny przycisk i dopiero rozpiąć. Wykończenie wewnętrzne jest miękkie i nie wrzyna się.
Dobra polska solidna robota. Jeśli szukasz niedrogiego zestawu POLECAM.
Mógłbyś cyknąć też najważniejszy (bo najbardziej newralgiczny) element tego pasa - połączenie klamerki ze śrubą "statywową"?
P.S.
Faktycznie ta recenzja nie wnosi wiele więcej od opisów na stronie producenta
Inna sprawa - co można więcej opisać?
Quaint [Usunięty]
Wysłany: Pią 09 Mar, 2012
Na stronie producenta nie zobaczysz opinii tych który to użytkowali. A myślę że komuś się przyda. Blackrapid jest dwa razy droższy, niedostępny i nie ma dodatkowego zabezpieczenia na body.
Pasek z odpinaną klamrą który łączy główny pasek z body. Jeśli jakimś cudem wypnie się z karabińczyka to nie poleci aparat na ziemię bo przytrzyma go dodatkowe zabezpieczenie. Używałem przez długi czas aż przestałem, nabrałem zaufania do mocowania głównego.
Zmieniło się z dostępnością?, ostatnio 2 miesiące czekałem i się nie doczekałem.
RS Sport czyli odpowiednik reportera PRO CS kosztuje 350 zł bez wysyłki, reporter 170 zł.
Właśnie dlatego prosiłem o zbliżenie mocowania. Bo sam karabińczyk się pewnie nie otworzy - bardziej nit trzymający ucho na śrubie się wyrwie...
Quaint napisał/a:
Pasek z odpinaną klamrą który łączy główny pasek z body.
Kiepski nit - to i dodatkowe zabezpieczenie potrzebne. Nie wiem, ale jak widzę dodatkowe zabezpieczanie to nabieram podejrzeń...
Nie przeszkadza to przy podnoszeniu aparatu? Czy też powoduje, że ciężej się przesuwa aparat po pasku i naramiennik zjeżdza na plecy?
Inna sprawa - pasek główny jest zabezpieczony na wypadek gdyby ktoś chciał go przeciąć? Coś jak paski SunSnipera?
Co się mieści w kieszonkach? Można założyć, że wystarczy pasek, na którym wisi aparat, a w pasku mamy dodatkowe 2 aku + 2 karty CF?
Quaint [Usunięty]
hijax_pl napisał/a:
Quaint napisał/a:
Jeśli jakimś cudem wypnie się z karabińczyka
Właśnie dlatego prosiłem o zbliżenie mocowania. Bo sam karabińczyk się pewnie nie otworzy - bardziej nit trzymający ucho na śrubie się wyrwie...
Quaint napisał/a:
Pasek z odpinaną klamrą który łączy główny pasek z body.
Kiepski nit - to i dodatkowe zabezpieczenie potrzebne. Nie wiem, ale jak widzę dodatkowe zabezpieczanie to nabieram podejrzeń...
Nie przeszkadza to przy podnoszeniu aparatu? Czy też powoduje, że ciężej się przesuwa aparat po pasku i naramiennik zjeżdza na plecy?
Zabezpiecznie sunie po pasku nie robiąc żadnych oporów a czy kiepska śruba że potrzebne dodatkowe zabezpieczenie? obstawiałbym raczej ruch reklamowy, znam osobę której blackrapid puścił i rozwaliła 10 tysia, przesiadł się na reportera i problemów nie miał, osobiście mu nie wierze ale nie wierzę też aby i jedna i druga firma miała problem z tym mocowaniem. Zrobię i wrzucę foto mocowania.
znam osobę której blackrapid puścił i rozwaliła 10 tysia, przesiadł się na reportera i problemów nie miał
Ponoć to problem był sprzed czasów FastenR-3... Co prawda dokładnie tu na zdjęciach nie widać - ale wygląda na to, że w tym pasku jest łącznik taki jak ten felerny FastenR-2...
Quaint napisał/a:
Zrobię i wrzucę foto mocowania.
Dzięki.
Quaint napisał/a:
Ale miejsce jest na 8 kart CF?, dużo go nie ma.
To też poproszę zdjęcie.
I jeszcze pytanie dodatkowe - jak się sprawdza przy powieszeniu korpusu z gripem + 70-200/2.8 i lampą?
P.S.
Kurczę - co to za recka, że trzeba się istotnych informacji dopraszać?
Ostatnio zmieniony przez hijax_pl Pią 09 Mar, 2012, w całości zmieniany 1 raz
Chodzi mi o opis połączenia karabińczyka z paskiem. W BR wygląda to tak (zwróć uwagę na wielkość nitu):
Zdjęcie z blackrapid.com
Quaint [Usunięty]
hijax_pl napisał/a:
I jeszcze pytanie dodatkowe - jak się sprawdza przy powieszeniu korpusu z gripem + 70-200/2.8 i lampą?
Nie mam żadnego doświadczenia z noszeniem z takim obiektywem bo do eventów się nie nadaje. Mogę powiedzieć jaki udźwig nosi cały czas w moim przypadku: 2.4 kg
hijax_pl napisał/a:
Ponoć to problem był sprzed czasów FastenR-3...
Pytałem się go o opinie o blackrapid sport, niecały rok temu.
[ Dodano: Pią 09 Mar, 2012 18:01 ]
NO widzę w blackrapid ten nit jest mniejszy, na moim foto nie widać, jest z drugiej strony tego mocowania, dodatkowo w blackrapidzie jest to nit w reporter jest to odlew który wchodzi w dziurkę w tym grubym mocowaniu i wygląda solidniej (jest grubszy)
przy okazji porównaj samo mocowanie do paska jaka różnica
[ Dodano: Pią 09 Mar, 2012 18:03 ]
Na tym foto widać górną część tego bolca.
Pytałem się go o opinie o blackrapid sport, niecały rok temu.
Pewnie to te poprzednie. Ten wątek co wkleiłeś też sprzed 3 lat jest...
Quaint napisał/a:
przy okazji porównaj samo mocowanie do paska jaka różnica
Ważne, że to jeden kawałem metalu Ale no właśnie. Ten w BlackRapid przez to że to okrągły pręt mam wrażenie, że się lepiej ślizga po pasku niezależnie od położenia. Jak to jest w przypadku ReporterStrapa?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9