Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Nie będę pobierać bo i tak nie kupię.
Mam nadzieję, że w PSE11 będzie też cześć nowości z CS6...
Aszex [Usunięty]
Wysłany: Czw 22 Mar, 2012
Microsoft® Windows® XP* with Service Pack 3; or Windows 7 with Service Pack 1
gdzie tu sens i logika? ps6 tak, lr 4 niet...
Cytat:
Why is Photoshop CS6 still supporting Windows XP?
Quite simply, Photoshop’s user base is much different than Lightroom’s and many more of our customers are still on Windows XP. However, the number of our customers on XP is decreasing and we expect to see more and more of our customers to migrate to Windows 7 and Windows 8.
Czy to znaczy, że Wiśta jest tak nieużyteczna, że user-base jest niewielki? W przypadku ogromnego rynku PC trochę mnie to dziwi i zastanawia. Tym bardziej, że chcą dalej wspierać XP. Hm…
Ja i tak powtórzę to, co napisałem w komentach na głównej. Będę jak MM cięty na Sony, a co… Niech ich sczyści na miękko za te kolejne wersje wypuszczane za często i nie zapewniające zgodności wstecznej. Akurat Photoshopa to dotyczy najmniej, ale jak pojawia się PS CS6 beta, to za chwilę będzie i reszta pakietu. A tam Adobe od dłuższego czasu ma użytkownika gdzieś, wymuszając kupno uaktualnień, bo nowsze wersje np. InDesigna nie potrafią zapisywać do wersji starszej. Przecież przed chwilą dopiero co był CS5.5!!! Konkurencja jakaś by się przydała, bo niestety wyginęła jakiś czas temu.
Czy to znaczy, że Wiśta jest tak nieużyteczna, że user-base jest niewielki? W przypadku ogromnego rynku PC trochę mnie to dziwi i zastanawia. Tym bardziej, że chcą dalej wspierać XP. Hm…
Jestem bardziej skłonny przychylić się ku tezie, że chcąc zachować koszty utrzymania produktu i biorąc pod uwagę liczne głosy użytkowników przestraszonych brakiem wsparcia dla XP w LR4 po prostu poszli na rękę i weryfikują na XP i Win7 zamiast na Vista i Win7.
Trzeba tylko pamiętać, że PS to nie jest program do edycji zdjęć, ale kombajn dla grafików. I wcale bym się nie zdziwił, że jest wiele osób, których nie interesuje wsparcie dla ACR i do tej pory korzystają z np CS1, bo potrzebują program do edycji grafiki, a nie czegoś do "skorygowania ekspozycji i dodania sygnaturki na zdjęciu z mojego świetnego aparatu".
Piszę to jako użytkownik pakietu CorelDraw X3, którego nadal używam i nie widzę potrzeby aktualizacji do nowszych wersji...
komor napisał/a:
A tam Adobe od dłuższego czasu ma użytkownika gdzieś, wymuszając kupno uaktualnień
Mnie praca na XP cieszy. Choć mam już lapka z Win 7 to i tak nic mi po nim i LR4 bo duży stacjonarny komp do zdjęć ze specjalną kartą graficzną pracuje u mnie pod XP. Popracuje tak jeszcze pewnie z kilka lat i będzie musiał mu wystarczyć LR3...
Ostatnio zmieniony przez MM Czw 22 Mar, 2012, w całości zmieniany 1 raz
IMHO, przyczyna leży gdzie indziej - jeśli oprogramowanie działa na XP i Win7, to z całą pewnością zadziała też na Viście, jeśli nie wprowadzili specjalnych zabezpieczeń...
[ Dodano: Pią 23 Mar, 2012 00:45 ]
i niestety nie zadziała na 32-bitowych macach.
Takie chyba przestały wychodzić w 2008, ale możliwe że ktoś na takim pracuje,
musi być postęp, inaczej świat stanąłby w miejscu, a postęp napędzają konsumenci,
może to oczywiste ale po raz kolejny temat drylujecie więc ...
Jeszcze a propos supportu dla Windows wg DPreview:
Cytat:
On the Windows side, minimum requirements are Windows XP with Service Pack 3, Vista Home Premium, Business, Ultimate, or Enterprise with Service Pack 2, Windows 7, or Windows 8.
[ Dodano: Pią 23 Mar, 2012 06:29 ]
poza tym widzę poprawione wygładzanie fontów
szablony stylów tekstu (jak w indesign)
w koncu mozna zaznaczyc i duplikowac kilka warstw jednoczesnie
zdecydowanie poprawiona edycja video i 3d (3d jest szybsze, lepszy rendering)
filtry w palecie layers, (tekst, pixels, adj. itd.)
nowe rozmycia - może komuś się to przyda, ale ja nie widzę zastosowań,
lepiej jednak duplikacja layerów i miękkie maski
nowy odnawialny crop, bardzo przydatne!
szczególnie jeśli często zapisuje się tylko fragmenty psd do np. jpg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9