Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 01 Kwi, 2012 Rozrzut jakościowy Canon 50/1,8 (wer.II)
Jako że posiadałem owy 50/1,8 na pożyczce i musiałem zwrócić, wymyśliłem sobie zakup tego "plasticzaka"
Minusy jego są mi znane, jednak przydatność w tej cenie a co mi tam lepiej mieć niż nie mieć.
Egzemplarz który posiadałem nie był w żaden sposób wybierany i z C60d pracował poprawnie, a przynajmniej ja nie zauważyłem jego złej pracy. AF trafiał (w większości), ostrzył też gdzie powinien.
Stąd moje pytanie.
Czy zakup losowy przez internet wiąże się z dużym prawdopodobieństwem trafienia marnej sztuki ?
Czy jest duży rozrzut w jakości tego ustrojstwa ?
Czy używkę (nie styraną) można spróbować kupić, czy od razu dać spokój?
Czy zakup losowy przez internet wiąże się z dużym prawdopodobieństwem trafienia marnej sztuki ?
zakup przez internet nie wiąże cię z produktem przez 10 dni, gdyż mozesz go w tym okresie oddać bez podawania przyczyny, po tym terminie musisz mieć powód, który uwzgledni sprzedawca lub serwis (to tak w duzym skrócie, bo gdy reklamujesz produkt sprawa się komplikuje i dochodzi "kilka zmiennych")
jurand napisał/a:
Czy jest duży rozrzut w jakości tego ustrojstwa ?
jest ale tragedii nie ma
jurand napisał/a:
Czy używkę (nie styraną) można spróbować kupić, czy od razu dać spokój?
jego cena jest tak niska, że nie warto kupować uzywki, chyba że kupujesz od Komor'a ( ) jedynego człowieka na naszej planecie, u którego ten produkt się "nie zużył" po uzytkowaniu go przez 2 lata
chyba że kupujesz od Komor'a ( ) jedynego człowieka na naszej planecie, u którego ten produkt się "nie zużył" po uzytkowaniu go przez 2 lata
Przykro mi, ale już ma nowego, drugiego właściciela. Niestety mój egzemplarz ani nie spadł ze skarpy, ani nie zaznał błota, ani nie był moim głównym obiektywem, więc oczekiwania Kozidrona co do krótkiego żywota nie znalazły potwierdzenia w moim przypadku.
Natomiast przy braku baaaardzo dużych obostrzeń finansowych posłuchałbym tej rady:
kozidron napisał/a:
jego cena jest tak niska, że nie warto kupować uzywki
chyba że kupujesz od Komor'a ( ) jedynego człowieka na naszej planecie, u którego ten produkt się "nie zużył" po uzytkowaniu go przez 2 lata
U mnie też kilka gratów foto nie zużyło się przez długi czas
komor napisał/a:
Natomiast przy braku baaaardzo dużych obostrzeń finansowych posłuchałbym tej rady:
kozidron napisał/a:
jego cena jest tak niska, że nie warto kupować uzywki
Na necie nówka kosztuje tyle co u mnie w sklepie, no może z 10zł różnicy.
Kupię u siebie, wybiorę sztukę bo kilka jest, a jak coś nie tak to na miejscu będzie komu dać po mordzie
Dzięki panowie za radę. Taką w sumie liczyłem usłyszeć.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Nie 01 Kwi, 2012
komor, ale akurat ten plastik u mnie nie zaznał żadnych "urazów" miał najzwyczajniej szczęście a wyrobił się od normalnego uzytkowania
Ok, rozumiem. Tak najzupełniej poważnie, to chyba ciągle zapominasz, że nie jestem zawodowym fotografem, ani takim hobbystą, który ma wolne każde popołudnie i weekend. Ten obiektyw był u mnie 2 czy 3 lata, ale pewnie nie raz i nie dwa przez miesiąc nie opuszczał plecaka.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Nie 01 Kwi, 2012
komor a ja swojego rzeczywiście dość często uzywałem, fajny plastik, moje obie sztuki były ostrzejsze od 50/1.4, szkoda tylko że nie dłużej niż rok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10