Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
SAMSUNG WB 690
Autor Wiadomość
laik78 
Nowy

Wysłany: Wto 13 Gru, 2011   SAMSUNG WB 690

Witam.
Kupiłam niedawno kompakt Samsunga WB 690. W sumie bez większego zastanowienia i pod wpływem chwili. W domu włączyłam internet, by zobaczyć co o nim piszą (wiem, że zabrałam się do tego od końca). I tu.... Nie ma niczego, jeśli chodzi o opinie. Poza tym w ogóle bardzo, bardzo skromnie .....
Czy znacie ten model i czy możecie mi doradzić???
Zostawić, czy zwrócić do sklepu????

Proszę o pomoc...

Reklama

krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Wto 13 Gru, 2011   

laik78,
a próbowałaś robić nim zdjęcia, czy interesują cie tylko opinie o tym aparacie...

wersją wb zrobiłem trochę zdjęć i ogólnie mogę polecić tą serię...

ale ...
warto zacząć robić zdjęcia, a nie szukać opinii aby ewentualnie oddać toto do sklepu...

laik78 
Nowy

W sumie dobra rada. Robiłam kilka zdjęć i podobają mi się możliwości tego aparatu.
Niestety poczytałam trochę o wadliwości Samsungów i to mnie trochę przestraszyło, że zaraz mój się zepsuje.
Ale wiadomo: ryzyk, fizyk...

krisv740
[Usunięty]

laik78 napisał/a:
poczytałam trochę o wadliwości Samsungów i to mnie trochę przestraszyło, że zaraz mój się zepsuje.

oczywiście półroczne użytkowanie aparatu tej marki w firmie o niczym nie świadczy...
ale mój pierwszy telewizor lcd samsunga działa już ponad pięć lat... - więc chyba nieźle...
nie uogólniajmy....

laik78 
Nowy

Pytanie jak dobrze jest zaawansowana firma Samsung w produkcji aparatów fotograficznych???

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

laik78 napisał/a:
Pytanie jak dobrze jest zaawansowana firma Samsung w produkcji aparatów fotograficznych???

Od tego chcesz uzaleznic, czy zostawisz sobie ten aparat?

dcs
[Usunięty]

laik78,
Średnio na jeża.

Aszex
[Usunięty]

zaawansowane? niezłe... :razz:

laik78 
Nowy

Wysłany: Sro 14 Gru, 2011   

Zostawię sobie ten aparat. Wiadomo, że marka się liczy, ale za markę również się płaci. Ten model to chyba nowość na rynku polskim (taką informację otrzymałam w serwisie Samsunga). I najprawdopodobniej dlatego nie posiada jeszcze żadnych opinii. W każdym razie mam nadzieję, że mi się nie zepsuje, jak to czytałam na kilku forach o innych samsungach.

Chris62 
Entuzjasta

laik78 napisał/a:

Wystarczająco dobrze. Oferta Samsunga jest bardzo atrakcyjna dla amatorów fotografii.
Za to co dostajesz w WB690 u konkurencji musisz zapłacić sporo więcej.
WB690 to mniej więceej podobny aparat do WB700 tylko ma o 2 MP mniej na matrycy co jest zaletą w tym przypadku.
Ma to być budzetowa wersja najdroższego w serii WB750.
Testy WB700 i 750 są na photography blog.
Wnosek autora testu jest taki, że w tej klasie jest to samo co konkurencyjne kompakty tyle że sporo taniej.

A co d
o awaryjności nie mam danych naukowych niemniej moje doświadczenie z aparatami cyfrowymi jest takie
Cano A60 - leży w szufladzie padła matryca,
lustrzanka Pentax - wady matrycy, problemy z zamykaniem i otwieraniem lampy wbudowanej, problemy z układem AF,
Fuji S7000 fotografował jakieś duchy np potrafił zarejestrowac 2 obiekty obok siebie - (uprzedzam nie było żadnych moich błędów w tym przypadku na 100%) ISO 400 tego aparatu było tak czułe jak ISO 200 w Canonie wiec wysokie ISO ponoć używalne w tym sprzęcie to była "ściema" do tego miał jakieś problemy z odwzorowaniem przejść koloru czerwonego - przenikał na sąsiednie pola.
Nikon D90, którego czasem używam też ma problem z celnością AF.

Teraz mam Samsunga NX10 i używam go ponad rok. Zdarzyło się w bardzo dużym upale, że miał problem z zapisaniem zdjęcia na karcie. Pomogło wyjęcie akumulatora i ponowne włożenie.
Wiem, że bywają problemy z powtarzalnością optyki - bywają lepsze i gorsze egzemplarze. Poza tym przypadkiem działa bezawaryjnie zgodnie ze specyfikacją.

Tyle moich doświadczeń z cyfrówkami. Jak poczytasz to znajdziesz informacje, że każda firma ma jakieś problemy jakościowe - to temat rzeka za duży aby go opisać w jednym poście.

Reasumując jak nie masz zaufania do marki to dlaczego kupiłaś ten aparat? Dopłać i kup np. Panasonica TZ20 lub Olympusa zoom 24x albo jest jakiś Sony HX9 czy jakoś tak możesz też wybrać coś z oferty potentatów Nikona i Canona.
Z Samsungów natomiast najciekawiej wyglądają WB650 (świetny ekran AMOLED) i WB750 filmuje w fullHD i ma kilka innych gadżetów. Ale gdyby Ci zależało nie na zoomie a na jakości zdjęć to zainteresuj się modelem EX-1(TL500) który jest bardzo tani w stosunku do tego co oferuje.

laik78 
Nowy

Dziękuję za pomoc. Aż zaniemówiłam z wrażenia.

[ Dodano: Sro 14 Gru, 2011 16:40 ]
Zaczęlam dzisiaj sprawdzać możliwości tego aparatu i zrobiłam kilkanaście zdjęć, dwa filmy 2-minutowe i akumulator zrobił się gorący. Czy to normalne zachowanie aparatu?

laik78 
Nowy

Wysłany: Sro 14 Gru, 2011   Samsung WB 690 część 2

Po zrobieniu kilkunastu zdjęć i dwóch 2-minutowych filmów bateria się bardzo nagrzała. Czy to normalne?

Aszex
[Usunięty]

jak wyczułaś temperaturę baterii skoro cała jest otoczona aparatem?

laik78 
Nowy

Miejsce gdzie jest umieszczona bateria, było bardzo ciepłe.

Aszex
[Usunięty]

Bateria nagrzewa się podczas pracy. Jeśli to się powtórzy parę razy, to idź do sklepu.

Odpowiedz do tematu