Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
D80 Error
Autor Wiadomość
Borat
[Usunięty]

Wysłany: Sob 07 Kwi, 2012   D80 Error

Ostatnio od czasu do czasu na górnym wyświetlaczu pojawia się taki komunikat:

Czasem pojawia się po włączeniu innym razem dopiero po wykonaniu kilku zdjęć.
Gdy pojawi się błąd, wciskam spust migawki, słychać klapnięcie lustra ale zdjęcie nie pojawia się na wyświetlaczu.
Co ciekawe po czymś takim błąd znika i bez problemów mogę robić zdjęcia.

Czym to jest spowodowane?
Czy czeka mnie serwis i kilka stówek w plecy?
Ostatnio zmieniony przez Borat Sob 07 Kwi, 2012, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Sob 07 Kwi, 2012   

Borat, probowales zdjac obiektyw i ponownie zalozyc? czasem sie to pojawia gdy cos nie styka

Borat
[Usunięty]

moronica napisał/a:
Borat, probowales zdjac obiektyw i ponownie zalozyc? czasem sie to pojawia gdy cos nie styka

Próbowałem ale od czasu do czasu nadal się to zdarza.

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy

moze sie bagnet obiektywu troche wyrobil, to calkiem mozliwe jesli uzywasz jakiegos z plastikowym bagnetem

Borat
[Usunięty]

moronica napisał/a:
moze sie bagnet obiektywu troche wyrobil, to calkiem mozliwe jesli uzywasz jakiegos z plastikowym bagnetem

Nie mam tandetnych obiektywów z plastikowym bagnetem.

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

możliwości są różne ;) . może migawka, może popychacz przesłony.

raf7775 
Entuzjasta

Wysłany: Czw 17 Maj, 2012   

Miałem to samo w d80, kupiłem część zamienna na ebay ze stanów, częsta przypadłość tego modelu, jest temat na forum nikona.
Do puki nie wymienisz uszkodzonej części, będzie tylko gorzej.

111lisu 
Rozmowny
Wyznawca Debiana

Wysłany: Pią 15 Cze, 2012   

Rzuć okiem:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=144768
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=136076
Przypuszczalnie sterowanie przysłoną,

Dodatkowo zobacz to:
http://www.youtube.com/watch?v=i49P91sAixY
http://www.youtube.com/watch?v=w-dpHC7S974

raf7775 
Entuzjasta

Wysłany: Pią 15 Cze, 2012   

He he, nie polecam samemu wymieniać, ja zrobiłem to, za tym filmikiem i było by ok, tylko na koniec, kondensator mnie kopnął i chyba poszedł prąd, przez palce, na płytkę i coś się spaliło na płytce, sprzedałem jako uszkodzony.

Odpowiedz do tematu