Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
System, obiektywy ? do 5k , panning
Autor Wiadomość
M2SC 
Uczestnik

Wysłany: Sro 29 Sie, 2012   System, obiektywy ? do 5k , panning

witam chciałbym się was poradzić co za tę kwotę kupi. Aparat ma robic fotki na uroczystościach z lampa ( tamron 17-50 bankowo dokupuje). Miałem 50d z sigma 100-300/4, było w miare, brakowało stabilizacji, ale z powodów finansowych musiałem sprzedac. Idealnie sprawdziłby sie olek e-3 plus 14-54 i 50-200 ale boje sie tego systemu no i ta matryca troche niedzisiejsza ( szumy). Myślałem o 40d plus owy Tamron ale nie ma co wybrać do panningu 70-200 ISy sa za drogie. Z kolei w Nikonie jest 70-300 ale trochę ciemnica ( z tym ze mialbym ok 2,5 na puszkę). CHodził mi po głowie tez A57 ale tam tez nie uzyskam trybu stabilizacji tylko w pionie. Oczywiście wszystkie elementy będą używane, doradźcie cos.

Reklama

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Sro 29 Sie, 2012   

Jak panning za małe pieniądze to ja bym wchodził w Nikona. Szkło nie musi być chyba bardzo jasne bo czasy będziesz musiał dawać długie a 70-300 VR Nikkora panninguje świetnie ot tak, sam z siebie. Naprawdę polecam.

M2SC 
Uczestnik

a co do body ?

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

D5100 to minimum przyzwoitości. Jak może być używka to D90 nie jest zły, fajnie by było mieć D300...

M2SC 
Uczestnik

D90 miałem i strasznie mylił się Wb, co prawda 300-400 K i bylo ok ale to od razu trzeba rawy, 300d jest drogi jak na swoje mozliwosci, a d5100 hmm z 50d na d5100, zobacze

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

M2SC napisał/a:
D90 miałem i strasznie mylił się Wb
Rozumiem, że chodzi o AWB. I rozumiem, że nic nie dała korekcja AWB w menu?

M2SC 
Uczestnik

Wysłany: Czw 30 Sie, 2012   

Tak, AWB, w żadne korekcje sie nie bawiłem , w d300 pożyczonym na 2 tygodnie wszystko było ok

broczek 
Bywalec

AWB, to chyba najmniejszy problem. Tym bardziej jeśli nie chodzi o zdjęcia jako dokumentacja.
Raz, że można go skorygować w postprodukcji w ułamku sekundy, a po drugie, to raczej indywidualna sprawa widza czy uważa barwę za zbyt ciepłą, zimną czy idealną.

No i jeszcze po trzecie :) . Trochę doświadczenia i można w puszcze ręcznie ustawić temp. do warunków. Że się machnie człowiek o 300 K w jedną czy w drugą, to mnie osobiście wielkiej różnicy nie robi. :wink:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

broczek napisał/a:
Raz, że można go skorygować w postprodukcji w ułamku sekundy
Dwa - można sobie w puszce skalibrować AWB tak by nam pasowało.

Odpowiedz do tematu