Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jeśli ci się podoba to po co ci nasza opinia? Różowy i zmieści się do torebki. Zero sterowania przyciskami wszystko na wyświetlaczu wielkości aparatu - uważaj żeby go nie uszkodzić pomadką
Wojmistrz, nie pomagasz… ewelka33, czy jego cena określa Twój dozwolony budżet? Bo żeby doradzić coś lepszego musimy wiedzieć, ile kasy chcesz/możesz przeznaczyć na aparat. I czy tak małe rozmiary są bardzo ważne, czy może być coś większego?
Ha ha ha;) Bardzo stereotypowo podszedłeś do tematu... I nie trafnie mnie zaszufladkowałeś, ale doceniam poczucie humoru.
[ Dodano: Nie 25 Lis, 2012 21:30 ]
komor napisał/a:
Wojmistrz, nie pomagasz… ewelka33, czy jego cena określa Twój dozwolony budżet? Bo żeby doradzić coś lepszego musimy wiedzieć, ile kasy chcesz/możesz przeznaczyć na aparat. I czy tak małe rozmiary są bardzo ważne, czy może być coś większego?
Fakt, aparat trafił w mój gust pod względem wizualnym... ale wygląd to nie wszystko dlatego proszę o opinię pod względem technicznym. Kwota ok. 600zł.
nadaje się doskonale. Nie wyróżnia się, ale i twoje potrzeby się nie wyróżniają. 16Mpx matryca - są setki aparatów z podobną matrycą, 5ci krotny zoom - są setki aparatów z takim zoomem itd itd. Gdybyś napisała np czy jest jakiś model który ma te same parametry ale jest tańszy, albo żeby miał najlepszą jakość zdjęć za te 600zł czy jakikolwiek warunek, to potrafił bym konkretnie odpowiedzieć. Po prostu w twoim poście zabrakło skali.
Patrząc na ten aparat pomyślałem, że idealnie pasuje do torebki damskiej lub plecaczka dziewczyny w przedziale 18-40 lat, która lubi różowy. Patrząc na parametry aparatu nie dostrzegłem nic wybitnego i to tyle z szufladkowania.
Jestem totalną amatorką, nie znam się na parametrach - dlatego mój post, moje pytanie i prośba o pomoc... Oczywiste wydaje się być to, że nie pytam czy podoba Ci się kolor aparatu. Gdybym dodała link tego samego aparatu tylko w kolorze np. niebieskim może inaczej podszedłbyś do tematu;)
Nic wybitnego w aparacie? Nie warto wydawać na niego pieniądze? Owszem, moje potrzeby nie wyróżniają się, w tej chwili podchodzę do tego bardzo praktycznie, chcę aparat który uwieczni chwile i przywoła wspomnienia ładnymi zdjęciami za x lat...Oczywiście chcę aby zdjęcia były dobrej jakości... ale nie oczekuje cudów i zdjęć niczym z Vogue.
Chętnie zapoznam się z Twoją propozycją aparatu, który robi dobrej jakości zdjęcia i nie przekracza moich możliwości pieniężnych przeznaczonych na tą przyjemność.
Do tego co napisałaś jest dobry, bo od czegoś trzeba zacząć. Nie istnieje aparat idealny i każdy ma inne potrzeby. Jeśli go kupisz to powinnaś być zadowolona, co by nie było Sony to dobra marka i bardzo rzadko zdarza się im puścić na rynek jakiś bezużyteczny gniot. Kupując aparat nie myśl, że kupisz go na wieczność, bo za jakiś czas jeśli spodoba ci się fotografowanie, odkryjesz co chcesz fotografować i będziesz szukać już precyzyjnych wymagań. Jestem zwolennikiem "teorii", że lepiej wydać pieniądze na szkolenie lub dobrą książkę na temat fotografii by nauczyć się z niej jak robić zdjęcia czy choćby kreatywniejszego myślenia przy ich robieniu, niż kupowania super aparatu. Aparat nie zastąpi fotografującego i nawet starym aparatem możesz zrobić zdjęcia na miarę Vouge'a.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10