Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
canon 60D + 24-70mm 2.8 II
Autor Wiadomość
prada 
Nowy

Wysłany: Sob 30 Mar, 2013   canon 60D + 24-70mm 2.8 II

Witam, prosiłbym o opinie na temat podłaczenia szkła canon 24-70mm 2,8 wersja II do Canona 60D? Chętnie wysłucham opinii również na sam temat tego obiektywu.

Reklama

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Wysłany: Sob 30 Mar, 2013   

Bdb szkło, przeciętna puszka.

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Podłączyć jak podłączyć. Da się bo bagnet pasuje. Co za różnica - 7D, 50D, 60D czy 700D. Jak zakres i światło są ok to podłączaj.
Co do samego obiektywu to po kilkudniowym chodzeniu z nim po mieście nie napiszę jednego złego słowa. Optucznie rewelacyjnie dobre szkło, po prostu cudowne i tylko dobre, jasne stałki mogą z nim konkurować a i to nie wszystkie. Wszystko jest piękne tylko cena za wysoka.

prada 
Nowy

własnie czytałem opinie że jest on przystosowany do FF, niestety ale na chwile obecną nie moge sobie pozwolic na 5DMII i 24-70II i zatem moje pytanie jest jakie jest, z doświadczenia wiem że lepiej inwestowac w szkła, kupujac 5dmII i wlożyć jakies swykle szklo to bez sensu natomiast obiektyw już jest naprawde profesjonalny i niewiem jak bedzie wspołpracował z 60D, podejżewam że moze cropowac ...

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Puszka crop ale wszystkie obiektywy EF (robione pod FF) możesz bez problemu podpinać pod takie np: 60D. Jeżeli zakres ci odpowiada (i nie będzie brakowało szerokiego kąta lub masz inne szkło do tego) to bierz śmiało.

prada 
Nowy

dysponuje szerokim 17-40 4,0 L USM

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

To się nawet nie zastanawiaj, no chyba że wolisz pomyśleć o stałkach?
Mając 17-40 mógłbyś nabyć 35mm + 50/85mm i jeszcze by trochę kasy zostało.

prada 
Nowy

rozważałem własnie równiez zakup stałki 50mm 1,2 z tym że do końca niewiem czy dam rade ponieważ wykonuje również zdjęcia wnętrz teraz mam akurat gabinet stomatologiczny i potrzebuję również zoom robiąc zdjęcie makro

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

prada napisał/a:
prosiłbym o opinie na temat podłaczenia szkła canon 24-70mm 2,8 wersja II do Canona 60D?
Moja opinia jest taka, że nie kupiłbym takiego zestawu. Według mnie szkoda kasy na takie szkło do matrycy APS-C. Zakładam oczywiście, że nie potrzebujesz szerokiego kąta. Jeśli już to 16-35/2.8L i do tego coś dłuższego, np. 24-105/4L albo jakieś stałki 40, 50, 85 .... W sumie cena tylko trochę wyższa za komplet.

prada 
Nowy

a biorac pozniej ewentualna wymiane korpusu na 5dMII

Sunders 

prada napisał/a:
a biorac pozniej ewentualna wymiane korpusu na 5dMII

Biorąc to pod uwagę można powiedzieć: bardzo dobry wybór, ale dość drogi :smile:

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

B o g d a n napisał/a:
Jeśli już to 16-35/2.8L i do tego coś dłuższego, np. 24-105/4L albo jakieś stałki 40, 50, 85 .... W sumie cena tylko trochę wyższa za komplet.

Dobra myśl, przy tym @autor mógłby sprzedać 17-40, czyli łącznie byłoby ok. 10kpln na szkła.
16-35II - 5.300
50/1.2 - 5.900
ewentualnie 16-35 + 50/1.4 + 85/1.8 = ~8.200 ... zostałoby na dobrą lampę (o ile @autor nie ma).
Albo 16-35 + 50/1.4 i zostaje ok. 3.300 na zmianę puszki :) Sprzedajesz 60d powiedzmy za 2.000 i masz 5.300. Dokładasz tysiaka i masz 6D :)

Sunders 

prada napisał/a:
mam akurat gabinet stomatologiczny i potrzebuję również zoom robiąc zdjęcie makro

Jakim zoomem robisz te zdjęcia makro?

prada 
Nowy

szczerze mówiąc nie potrzebuje szerokich kątów 16-35 raczej potrzebny mi nie jest, a też nie chciałbym za blisko co chwile podchodzić do klienta lub wymieniac szkiel poniewaz juz raz matryce zawalilem pylkami wymieniajac co chwile szklo

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Zaraz przyjdzie muzyk i powie 24mm/1.4 :)
A tak serio to jeżeli:
prada napisał/a:
nie potrzebuje szerokich kątów 16-35 raczej potrzebny mi nie jest, a też nie chciałbym za blisko co chwile podchodzić do klienta lub wymieniac szkiel

to weź 24-70.

[ Dodano: Sob 30 Mar, 2013 22:30 ]
A gdyby 17-40 byłoby zbędne to opyl razem z puszką i zakup FF.

Odpowiedz do tematu