Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: komor
Sro 06 Lis, 2013
Chińskie allegro, obiektyw z Chin
Autor Wiadomość
franciszek 
Nowy

Wysłany: Pią 06 Wrz, 2013   Chińskie allegro, obiektyw z Chin

Witam.
Cały czas przymierzam się do zakupu sigmy 18-35 1.8 ale cena w polsce mnie troche odstrasza(ponad 3k) przeszukałem allegro ebay itp aż nadknąłem się na portal z chin, Taobao.com i tam znalazłem te sigmy w spoko cenie na polskie złotówki wychodzi 2k. potem znalazłem polskiego pośrednika który pomóglby mi z zakupem obiektywu w chinach i wysyłką do polski.
http://taniozchin.pl/taob...&id=18819222713
link do obiektywu. chyba z hong kongu.
z tym że nie wiem jak będzie to wyglądało z cłem...
opłaca się wogóle bawić w coś takiego??? czy lepiej dozbierać i kupić w polsce???
Ostatnio zmieniony przez komor Sro 06 Lis, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Pią 06 Wrz, 2013   

franciszek, ja lubię mieć gwarancję a tym bardziej na sigmę. Taka oszczędność może się zemścić, choć niekoniecznie. Jaką masz pewność, że ona będzie "grała" z twoim body, może się zdarzyć, że obiektyw ma jakąś wadę albo powiedzmy nie trafia na 35mm, po takim zakupie za wszelkie kalibracje będziesz płacił sam i cena w konsekwencji zbliży się do tej w Polsce a dalej bedziesz bez gwarancji.

kojut 
Entuzjasta

franciszek, a czy zdajesz sobie sprawę z tego, że będziesz musiał zapłacić cło (14%) i podatek (23%)? http://taniozchin.pl/help_center.php?id=22
Policzmy:
2138,89+14%= 2438,33
2438,33,89+23%= 2999,15
Teraz odpowiedz sobie na pytanie- czy za dwieście złotych opłaca się tracić trzyletnią gwarancję i ewentualnie bezpłatny serwis?
Dodatkowo bałbym się robić interesy z kimś kto sadzi takie kwiatki:
Cytat:
3) Kartki życzeniowe:
Jako jedyny pośrednik taobao na świecie do każdej paczki dokładamy
kartkę urodzinową z życzeniami, aby w razie przejęcia przez użąd celny
mieć dowód iż nie jest to przesyłka handlowa a prezent urodzinowy od
cioci z Chin.
4) Listy polecony:
Listy polacone w 99% nie są nawet otwierane przez użąd celny, z tym że
waga maksymalna każdego listu poleconego to 2kg.

mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

kojut napisał/a:
Jako jedyny pośrednik taobao na świecie do każdej paczki dokładamy
kartkę urodzinową z życzeniami, aby w razie przejęcia przez użąd celny
mieć dowód iż nie jest to przesyłka handlowa a prezent urodzinowy od
cioci z Chin.

Tak, to na pewno jest legalne ;)

Arek 
Redaktor

Ale jaja...

Tylko czekać na donos do US.

matys 
Entuzjasta
Raczkujący amator

Arek napisał/a:
Ale jaja...

Tylko czekać na donos do US.

Zapewne już nie jedna osoba to zrobiła, ale :
Adres
"Chiny, Guangdong sheng, Guangzhou shi, Yuexiu qu, Taojindong lu, 141hao, bo er duo zhuan yuan, xi dong, 1607 shi"

...i zapewne tam spółka itp jest zarejestrowana.

radekpopiell 
Nowy

Wysłany: Wto 08 Paź, 2013   

Witam

a orientuje się ktoś może czy jest jakiś chuński portal z ogłoszeniami coś w stylu naszego Gumtree ???

hawaje 
Nowy

Wysłany: Sob 12 Paź, 2013   

radekpopiell napisał/a:
Witam

a orientuje się ktoś może czy jest jakiś chuński portal z ogłoszeniami coś w stylu naszego Gumtree ???

A bo to jeden? Tylko pytanie po co? Trzeba być nieźle kumatym w języku, żeby coś tam kupić/sprzedać. Bo jeszcze ichnie allegro może mieć wersję angielską, ale portal z ogłoszeniami lokalnymi raczej nie.

mavierk 
never knows best

Wysłany: Nie 13 Paź, 2013   

Ja chciałbym się tylko zapytać na ile Chińskie podróbki są lepsze od oryginałów :)

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Łoo, mavierk też żyje! Może ja przegapiłem zmartwychwstanie i Sąd Ostateczny?!

Monastor 
Optyczny

Nawet nie musimy spamować, samo nasze pojawienie się powoduje pojawienie się kilkunastu postów nie na temat :mrgreen:

moronica 

Pomogła: 106 razy

spamowanie przez osmoze?

Monastor 
Optyczny

moronica, albo przez indukcję. Sam nie wiem. W każdym razie przybywam z roku 2011 i stwierdzam, że dominuje takie samo bicie piany jak zawsze ;)

moronica 

Pomogła: 106 razy

gdyby bylo inaczej to bys byl srodze zawiedziony

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Monastor, istnieje grupa ludzi (w tym ja), która nie ma nic do powiedzenia, a tylko czeka, żeby zaspamować coś lub kogoś :) . Taka okazja, jak wykopalisko z 2011 nie zdarza się codziennie!

Odpowiedz do tematu