Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 04 Lis, 2013 Aktualizacja CR 7.4 dla CS6
Postanowiłem stworzyć nowy temat ponieważ z tym problemem bawiłem się dość długo i nie znalazłem rozwiązania na żadnym forum. Problem pojawił się u mnie gdy kupiłem d7100
CameraRaw w CS6 nie obsługuje NEFów tej puszki więc zaczęło się kombinowanie.
Oficjalnie nie ma aktualizacji CR do wersji 7.4 dla CS6, można jedynie ściągnąć konwerter i konwertować do DNG. Lecz wystarczył dość prosty patent. Sprawdzić jak Adobe nazywa aktualizację itp(chodzi o nazwy plików i ich konstrukcję).
Skoro większość z nich nazywa się "AdobeCameraRaw-*.*-mul-AdobeUpdate.zip "
więc update CR do 7.4 ?musi? wyglądać tak "AdobeCameraRaw-7.4-mul-AdobeUpdate.zip"
Poszperałem trochę na chińskich, rosyjskich stronach i o moje zdziwienie znalazłem taką aktualizację. Ściągnąłem paczkę zainstalowałem i działa czyta NEFy tak jak powinno bez żadnego problemu. Napisałem ten temat bo udało mi się rozwiązać problem który dość często spotyka się na różnych forach. nie wiem czy to do końca legalne bo oficjalnie nie ma CR 7.4 do tego CSa.
Podaje link do mojego chomika gdzie można ściągnąć sprawdzoną paczkę z aktualizacją.
––––
nie wiem czy moge podać ten link na forum, jeśli nie, proszę moda o usuniecie linku. Moge podać w prv wiadomości.
Ostatnio zmieniony przez komor Pon 04 Lis, 2013, w całości zmieniany 1 raz
Linków z Chomika do oprogramowania raczej nie lubimy, a do oprogramowania komercyjnego to już na pewno. Co do meritum, to hm… Mam CS6 i wersja Camera RAW, która mi się melduje to jest 8.2.0.94. Dlaczego więc u Ciebie jest o wiele starsza wersja?
Wszystko mi się aktualizuje, własnie oprócz CR nie wiem co jest tego przyczyną. Myślałem ze coś w pliku hosts mam na grzebane ale to raczej nic by wtedy nie aktualizowało.
W pliku hosts, blokuje się ip serwera danego programu.
Widocznie dla niektórych was używanie pliku hosts ogranicza się tylko do podmieniania IP serwerów legalizujących programy/gry Idea tego configa jest zupełnie inna kolego
hosts istnieje "wszedzie" win, win mobile, mac osx, symbian, linux(min android)
To skąd problemy i poszukiwanie udziwnionych instalatorów? Nie możesz ściągnąć z Adobe odpowiedniej paczki? Autoupdate nie zadziałał i sam nie dociągnął?
Może nie dopisałem do końca. Dostaję update wszystkich pluginów za wyjątkiem CR.
I tak dopiszę(nie chce nikogo urazić) ale śmieszy mnie to takie naskakiwanie na kogoś(szczególnie na forach), że ktoś ma "nielegala".
Dopiszę również że "hosts" używam do swojej codziennej pracy(nie, nie jestem piratem ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10