Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
.Witam, zastanawiam się nad kupnem nowego aparatu fotograficznego. Trochę pobawiłem się trybami P/A/S/M w moim kompakcie i chciałbym przejść na coś co dało by mi większe możliwości twórcze. Zależy mi na dobrej jakości zdjęć i małym GO. Aparat wykorzystywałbym do fotografowania fauny, flory, krajobrazów i rodziny. Do porównania wybrałem aparaty z matryca APS-C i szerokokątnymi obiektywami o sporym świetle. Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
To jest mniej więcej kąt widzenia obiektywu 35 mm na FF, a zatem, bardzo "ludzka" ogniskowa.
Hmm, oprócz szybszego af pozostaje jeszcze jakieś upodobanie.
Mnie tam się np. EOS M podoba.
No mógłby wprawdzie mieć odchylany ekran... ale, z tą sympatyczną stałk wybaczyłbym tą "niedogodnośc"
Ale za to, za pomocą Canon Mount Adapter EF-EOS M możesz podpiąć dowolny z rodziny EF czy EF-S.
Przykładowo z naleśnikiem EF 40/2.8 robi się całkiem zgrabna portretówka.
Ale za to, za pomocą Canon Mount Adapter EF-EOS M możesz podpiąć dowolny z rodziny EF czy EF-S.
Przykładowo z naleśnikiem EF 40/2.8 robi się całkiem zgrabna portretówka.
Aaaa, no tak samo jak Sony z Nexami... tyle, że 3 lata temu nazat...
Miłego podniecania się
Wysłany: Pią 09 Maj, 2014 Re: canos eos-m+22mm f/2 vs. samsung nx(1100/200/210)+30mm f
Ruqu napisał/a:
.Witam, zastanawiam się nad kupnem nowego aparatu fotograficznego. Trochę pobawiłem się trybami P/A/S/M w moim kompakcie i chciałbym przejść na coś co dało by mi większe możliwości twórcze. Zależy mi na dobrej jakości zdjęć i małym GO. Aparat wykorzystywałbym do fotografowania fauny, flory, krajobrazów i rodziny. Do porównania wybrałem aparaty z matryca APS-C i szerokokątnymi obiektywami o sporym świetle. Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
-------------
NX16/F2,4 - szersze krajobrazy (poniżej 1000 PLN)
NX30/F2 rodzina - uniwersalne zastosowania. (między 500-600 PLN)
NX45/F1,8 - portrety, rodzina itp (ok. 550 PLN) jakby co można doinwestować w 85/F1,4 dla naprawdę małej GO - bez konkurencji (między 2-3 tys. PLN)
NX60/F2,8 macro - fauna. (ok. 1500 PLN)
Jeszcze do celów specjalny fiszka z 500 PLN jakby co.
Canon (ale też Nikon i Sony) powyższego nie oferuje.
Policz kasę i się dowiesz ile CI zostanie zostanie na korpus.
Kupować bezlusterkowca dla przejsciówek? IMO bezsens.
Podepniesz adapter i zrobi się potworek wielkości lustrzanki.
Za ten adapter możesz w NX kupić jeden z wielu obiektyw, który masz od początku dedykowany do DX z AF i bardzo dobry optycznie.
Dla Canona ( i Nikona również) bezlusterkowiec to tak aby coś było w ofercie jednak głównym nurtem są luszczanki i dlatego bezlusterkowce kroi tak aby lustrzanka była atrakcyjniejszą ofertą.
Samsung system NX traktuje jako główny więc żadnych luszczanek itp i dlatego będzie dbał o ten system bo to być lub nie być w tej branży dla firmy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10