Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 29 Kwi, 2014 Wojskowy Steiner Fero D12
Szanowni Koledzy,
Jestem nowy na Waszym Forum. Witajcie.
Po wielodniowym czytaniu opinii i testów na Optyczne.pl zdecydowałem się na zakup Nikona EX 7x35. 419 zł żona jakoś przeżyła z budżetu domowego. To trzecia lornetka w mojej historii (po PZO 11x40 - skradzionej w Portugalii i Minolcie Classic II 10x50W - sprzedałem).
Potrzebuję jednak jeszcze jednej lornetki. Bardzo się już przymierzałem do Steinera Wildlife Pro 8x30, niemniej kosztuje ponad 1300zł.
Czytając opinie i testy różnych modeli Steinerów rozumiem że różnice są znaczne i w jakości i w cenie (od Safari po Nighthuntera).
Na ebay'u pojawia sie sporo lornetek ex Bundeswehra Steiner Fero D12 8x30.
Bardzo proszę o porównanie tego modelu do jakiegoś "cywilnego" modelu Steinera. Czy Fero ma podziałkę? czy wart jest swojej ceny 350 - 550 zł używany?
Nie znalazłem odpowiedzi w tematach używając "Szukaj", więc proszę nie gniewajcie się jeżeli było to już omawiane na Forum.
Jurek599, Wildlife Pro kupilismy koledze na prezent, jednak okazalo sie ze mała lornetke on juz ma. Wiec lezy I sie kurzy w pudle. Jak chcesz daj znak na pw.
Dziwne. Kaliber na Festiwalu mówił mi, że mają kilkanaście sztuk na magazynie.
Na stronie widnieje jako niedostępny, stąd moje stwierdzenie.
Jest to też niestety model wycofany przez Steinera z produkcji, stąd pewnie promocja.
Ale jeżeli jest dostępny to cena bardzo fajna jak za taki sprzęcik.
Panowie!
Dzięki za ofertę.
Arku, dziękuję za podpowiedź! Sam NIGDY bym się o tej promocji nie dowiedział.
Lornetka już jest w moich rękach, kupiona w nocy, odebrana dzisiaj w Kalibrze. Jaka cudna!!
Na stronie Kalibra była napisana jako dostępna.
W ofercie Steinera już nie występuje - ostatnie takie (Wildlife) porro.....
Arek, w tym że dziś dostałem CL i szkoda by mieć następnego kurzołapa na półce, głównie używam 8x32SE i nie wiem czy bym się potrafił przesiąść. Ciekaw jestem jak z płynnością ostrzenia w tym starszym modelu, bo w CF indywidualne ostrzenie daje wiele do życzenia.
Przy okazji Steinera mam pytanie co dają nowsze powłoki obecnie sprzedawane jako Xtreme? Głównie chodzi mi czy poprawiała się CA? Liczę, że Arek miał ją w ręku.
No i się nie pokochaliśmy!
Teoretycznie to była miłość od pierwszego wejrzenia. Ale po kilkunastu próbach przekonania się do tego, że Wildlife "to jest to" - nie wyszło. Za każdym razem po przyłożeniu do oczu musiałem majstrować przy prawym okularze. I to raz w plus a kolejny raz w minus. Nigdy nie było na "0". A lewy okular był OK i zawsze na "0". I kolory przez prawy były inne, bardziej szare niż przez lewy. Suma sumarum Steiner wrócił do sklepu, finanse wpłynęły na moje konto a proces analizy rynku i opinii kolegów trwa nieustannie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9