Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 29 Lip, 2014 Przesiadka z Canona 40d - tylko na co ?
Witam
Mój Canon 40d zwiódł mnie po raz 3 na wakacjach - najpierw padła migawka, potem aparat czyścił kartę CF (wykasował zapisane na CF zdjęcia), a teraz ma problem z układem zasilającym - nie zawsze się włącza, z reguły gdy jest potrzebny to nie działa
Zapadła zatem decyzja o zmianie body.
Mam trochę szkieł do canona więc zmiana systemu na Nikona będzie trochę kosztowniejsza.
Mam szkła - Canon 50 1,4, Canon L 70-200 2,8 , Sigma 18-50 2,8
Zastanawiam się nad Canonem 6d + L 24-105 4 + lampa 430 gratis
Aparat wykorzystywany amatorsko - sesje dla dzieciakow, rodzinne, wakacje, krajobrazy, portrety.
Najczesciej w body zapieta była sigma, ale wydaje mi sie ze L 24-105 byłaby lepszym rozwiazaniem.
Przy przejsciu na Nikona potrzebowalbym cos podobnego do tej L i 1 jasną stałke 50 lub 85 w zaleznosci czy pełna klatka czy nie.
Canon zawiódł mnie na 3 wakacjach z rzędu więc mocno myślę o zmiane na Nikona, ale nie mam o nim pojęcia - coś podobnego do 6d, bo nie wiem czy 7100 wart będzie zmiany systemu...
Podobny do Canona 6D jest Nikon D610 - obie puszki to pełne klatki.
40D to stary sprzęt już jest.... cóż się tak zrażasz więc, że po tylu latach psuć zaczął się?
Łatwiej jest Ci zostać w stajni Canona. Weź pod uwagę, że do obsługi Nikona musiałbyś się "trochę przestawić" - co nie zawsze jest bezbolesne, no i szkoda tego 70-200 f/2.8....
Zarówno 6D, jak i Nikon D610 warte grzechu są ....
Na szkiełka Canona pewnie znajda się chętni
Canon siada mi od 3 lat - zawsze w wakacje - w Bułgarii siadła migawka - więc wizyta na żytniej.
W Egipcie - wykasowało mi zdjęcia z 5 dni... na szczeście po wcześniejszej wpadce zabrałem na backup - 4 karty CF, 3 baterie, kamere i starego canona g4 (teraz jeszcze dochodzi netbook lub laptop do backupu)
teraz nad naszym pięknym i o dziwo gorącym bałtykiem - padło zasilanie
Naprawiać nie bedę bo szkoda mi już kasy na ten złom, a dzwiganie tylu sprzętów to już śmieszne jest..
Zastanawiam się czy upały nie mają jakiegoś negatywnego wpływu na to body bo żeby tak zawsze w wakacje..... i zawsze ze szkłem sigmy...
Aż strach zabrać ten sprzęt na dalsze wyjazdy...
A jakie szkła dorzucić do nikona podobne do moich ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9