Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jak free, to nie komercyjnie - warto o tym pamiętać.
Rozumiem, że ma to wyglądać tak: łączysz oba i tniesz ładnie na nowo na 3 kawałki. Ja się "bawię" w Sony Vegas, z tym, że mam licencję. Zawsze można zassać 30 dniową wersję i zarejestrować na nowe konto np na gmail. Po 30 dniach kolejna rejestracja itd
Z czysto darmowych dystrybucji, to polecam nieśmiertelny VirtualDUB. Tam jest opcja aby ładował do pliku jak leci, bez rekompresji/kodowania (direct stream) zarówno dla obrazu jak i dla dźwięku.
W Windows, po instalacji usługi Live, masz darmowy Movie Maker. Ten też powinien sobie poradzić.
Ostatnio zmieniony przez Wojmistrz Pon 25 Sie, 2014, w całości zmieniany 1 raz
Czyta, problem jest w kodekach. Sprawdź w MediaInfo jak masz zakodowany dźwięk, bo na 90% problem jest z dźwiękiem - zazwyczaj kodeki 5.1 są problemem.
Spróbuj doinstalować paczkę kodeków np najnowszy pakiet K-Lite Mega Codec Pack.
Kiedyś przerabiałem właśnie dźwięk w filmie mp4 do Movie Makera przez dźwięk. Używałem tego programu w opcji obrazu po prostu "Kopiuj oryginalny strumień video", a jedynie dźwięk na mp3. Działało bez problemu, teraz też sprawdzam i jest OK.
Windows Movie Maker 2.6
wybieram opcje "import video", w filtrze nawqet nie ma pliow z rozszezeniem *.mp4.
Wybieram "all files *.*", wybieram plik i dostaje komunikat:
The file D:\yyyy\xxxx.mp4 is not a supported file type, and it cannot be imported into Windows Movie Maker.
WMM 2.6 to był w ME lub 2000. Na lapku mam XP z SP3 i nawet tu mam WMM 5.1. Ten WMM 2012 jest w usługi Live. Live pobierasz darmowo w Windows Update, a podczas instalacji jest jednym ze składników usługi do zaznaczenia/odznaczenia.
EDIT:
Możliwe, że Windows Essentials. Jestem na starym lapku teraz
Jeszcze nie wiem, na razie otwiera mp4. Reszte sprawdze pozniej
[ Dodano: Wto 23 Gru, 2014 14:57 ]
To ja jeszcze z jednym pytaniem.
Czy jest jakis latwodostepny (czyli tani) software, ktorym mozna kadrowac film w postprocesie?
ja korzystam z VideoPad Editor Testowałem kilka innych programów i ten eksportuje obraz w najlepszej jakości. Program coś tam kosztuje, ale nie są to szalone kwoty. Ciekawostką jest to (przynajmniej tak było, kiedy kupowałem), ze jest inna cena dla tych, którzy korzystają z Internet Explorera, a inna (niższa) dla tych, którzy używają Chrome
Usjwo, ja polecam wydać ze 100-150zł i kupić licencje na zaległe w sklepach internetowych Sony Vegas - Movie Studio Platinum 12. Nie ma już wsparcia, ale kombajn z możliwością komercyjnych filmów, wyposażony w wszystko co potrzeba. W stosunku do pełnej wersji brakuje głównie efektów 3D, no i Vegasy od 13 posiadają obsługę 4K. W pakiecie dostaniesz soft do tworzenia płyt (video CD/DVD/BD) i bardzo zaawansowany soft do robienia dźwięku. Jednym słowem za 100zł możesz dostać soft od zgrania surówki, do wypalenia gotowca na płytę. Działa pod Win i Mac i jest to jedyny soft jaki znam (do 1000zł), który nie robi najmniejszego problemu przy materiale z wielu różnych kontenerów i posiadający nieograniczoną liczbę ścieżek. A i bym zapomniał - pełne wsparcie CUDA i OpenCL
Wojmistrz Dzieki.
Na stronie Sony sa dwie weersje nowszej wersji
Movie Studio 13 Platinum - 80$
Movie Studio 13 Suite - 140$
Powiedzmy ze obie kwoty lapia sie w budzecie, czy lepiej kupic Suite? Powiem ze opis nie za wiele mi mowi, za malo siedze w filmowaniu. Czy dodatkowe funkcje Siuita moga byc przydatne?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13