Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 20 Wrz, 2014 Ukradli mi C85/1,8. Co kupić teraz czy to samo czy może ....
Nie chcę dużo na ten temat pisać ale nie mam już Canona 85/1,8. Zrobiłem nim najładniejsze zdjęcia w moim zyciu, no może trochę przesadzam. Pogodziłem się ze stratą. Co teraz kupić. Mam S14/2,8, T17-35, C 24-70 L, S 8/3,5, T17-50/2,8, S 10-20/3,5 {bardzo dobro pod światło}. Wychodzi na to, że straciłem jedyną stałkę. Co teraz kupić???????????. Wiadomo, pieniądze grają rolę, ale myśle o C135/L .... Pomóżcie.... Przez chwilę myślałem o C 100/2 albo o 100/2,8 toL. Body to 6D i 50D na sprzedaż.
[ Dodano: Sob 20 Wrz, 2014 22:50 ]
Rozumiem, że wszyscy oglądają mecz PL_RFN .....
Wysłany: Sob 20 Wrz, 2014 Re: Ukradli mi C85/1,8. Co kupić teraz czy to samo czy może
mir napisał/a:
Body to 6D i 50D na sprzedaż.
Czytać po męsku czy żeńsku?
Żartowałem.
Nie będzie ci na pełnej klatce brakowało 85mm, że myślisz nad zmianą ogniskowej? Jak masz duuużo drobnych to kup Canon EF 85 mm f/1.2L II USM
Jeżeli jest 24-70 to kup 135L. Dla mnie to ostatnio podstawowy zestaw spacerowy do zdjęć dzieciaka. Na FF oczywiście. Jeżeli większość zdjęć robisz na mniejszej klatce to kup 85mm.
Dzięki Sunders. Mimo wieku i stażu, takie sytuację odbierają zdolność racjonalnego myślenia. Wydaje się, że ciężko będzie obejść mi się bez 85 mm. Gdybym miał stałkę 50 mm to jeszcze myślałby o 135mm, ale w moim przypadku 135 może być za wąskie. Coś mi się wydaje, że 85mm wróci. Na 85L mnie nie stać a inne niż 85/1,8 nie ma chyba sensu kupować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10