Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 14 Gru, 2014
Jak czytam, że coś przekroczyło ileś tam unikalnych użytkowników to miotam się między przebić kołkiem osinowym za bełkot a zemrzeć ze śmiechu. Zresztą jestem lepszy, moje zdjęcia widziało może z tysiąc osób*, więc ja uniknąłem 7 miliardów użytkowników a nawet odrzucając niemowlaki i dzieci w wieku przedszkolnym i tak uniknąłem jakieś 5 miliardów - a nie jakichś tam marnych 300 tysi, też mi coś.
*forma poprawienia samopoczucia .
PS. moja negatywna ocena dotyczy autora artykułu o, a nie sprawy.
maziek, tak się to nazywa, bo jakoś trzeba zdefiniować to, że ludzie przeglądają internet z dynamicznych adresów IP, albo z różnych urządzeń te same osoby. Mierzenie tego nie jest banalne. A jeszcze Unia przeszkadza, bo ciasteczka są be.
"po raz pierwszy w historii Fotoblogia.pl przekroczyła 300 tys. unikalnych użytkowników oraz 1 mln odsłon"
Od kilku lat miesiąc w miesiąc Optyczne przekracza 300 tysięcy unikalnych użytkowników. Bywały miesiące, że przekraczaliśmy 400 tysięcy, a odsłon było nie 1 milion jak u Fotoblogii, ale ponad 5 milionów. O jakim więc liderowaniu pisze Fotoblogia - nie wiem...
Przyjdzie maziek i wytłumaczy Wam, że unikatowych.
Nie chce mi się teraz sprawdzać, ale nie zdziwiłbym się, gdybym się dowiedział, że Rada Języka Polskiego już dopuszcza unikalnych. Dopuszcza już takie rzeczy, że mnie zęby od tego bolą.
Co do Fotoblogii - ojtam, ojtam. Nie bądźcie takie zazdrosne. Fotoblogia jest dobra. Oprócz optycznych.pl regularnie czytam fotoblogię.pl i światobrazu.pl. Te trzy serwisy uzupełniają się wg mnie. Kolejne, do których czasem zaglądam - już w zasadzie są powtórką któregoś z tych trzech (chociaż też nie we wszystkim).
[ Dodano: Pon 15 Gru, 2014 14:28 ]
Tak, jak myślałem:
http://obcyjezykpolski.st...=archive&id=169
A najlepiej mówić niepowtarzalnych. Język polski jest wystarczająco bogaty.
Wysłany: Pon 15 Gru, 2014
Komor to się tak nie nazywa tylko to jest paskudna kalka z angielskiego. Abstrahując od kwestii czy unikalny i unikatowy to to samo to zastosowanie tego przymiotnika w tym znaczeniu to zbrodnia na języku polskim. Ja rozumiem ze w żargonie technicznym jest to dopuszczalne ale w artykule prasowym nie. To kaleczenie języka. Zaczyna się niewinnie jak z "na dzień dzisiejszy".
Tak z ciekawości sprawdziłem nasze google analytics czyli to samo narzędzie, na które powołuje się Fotoblogia.
Za ostatnie 30 dni mamy ponad 370 tysięcy unikalnych użytkowników i prawie 3.5 miliona odsłon. Ładny mi
lider
Komor to się tak nie nazywa tylko to jest paskudna kalka z angielskiego.
A, sorry, nie zauważyłem, niestety niektórych kalek ( ) już nie zauważam. Ale cóż, unikatowych też głupie w tym kontekście, bo jacy oni unikatowi, jak ich setki tysięcy
Arek napisał/a:
O jakim więc liderowaniu pisze Fotoblogia - nie wiem...
O takim:
Fotoblogia napisał/a:
To stawia nas na pozycji lidera w Polsce wśród serwisów zajmujących się przede wszystkim fotografią – prezentujących inspirujących fotografów, poradniki, wywiady oraz ciekawostki, a także od czasu do czasu autorskie testy sprzętu.
Mój ulubiony portal Apteczni.pl wraz z satelickimi Albinosami i Lenstipsami jest jednak mocno techniczny, a nie fotograficzny. Inny target częściowo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9