Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Pomoc w wyborze SJ CAM SJ4000+ SJ5000WIFI SJ5000+
Autor Wiadomość
damian6905 
Nowy

Wysłany: Czw 25 Cze, 2015   Pomoc w wyborze SJ CAM SJ4000+ SJ5000WIFI SJ5000+

Witam, chciałbym się przywitać, to mój pierwszy post na forum.

Poszukuję kamery sportowej, z tego co oglądam to stosunek cena/ jakość chyba najlepiej wypada SJ. Teraz pozostaje dylemat, który model. Patrzyłem na SJ5000+ ale cena oczywiście wysoka, obecnie koło 800 zł. SJ5000 WIFI około 600zł. Pytanie czy warto dopłacić, bo z tego co gdzieś wyczytałem to nie za bardzo. Widziałem też, że SJ wypuszcza nową kamerkę 2K SJ4000+ ale u nas jeszcze nie jest dostępna - cena koło 150 dolców. Kamerki będę używał głównie na rower i strzelanki ASG, buduję tez quadrocopter. Zależy mi na wifi, aby można ją dobrze wykadrować. Proszę o pomoc w wyborze, jak oglądam filmiki to ciężko stwierdzić, co wybrać :)

Reklama

Elderbary 
Uczestnik

Wysłany: Czw 25 Cze, 2015   

1. Na twoim miejscu kupiłbym bezpośrednio z Chin ponieważ w Polsce sporo SJ to podróby (patrząc się na Sj4000).
2. Jeśli masz pieniądze to możesz kupić SJ5000 WiFi do SJ5000+ nie ma sensu dopłacać. Najlepiej z nich stosunek/jakość to SJ4000 :)

damian6905 
Nowy

Wysłany: Pią 26 Cze, 2015   

No właśnie z tą oryginalnością to jest loteria prosto z chin. W PL łatwiej o oryginał, a tym bardziej żądać zwrotu kasy jeżeli nawet to będzie podróba. W Polsce już są, nie opłaca się wg. mnie sprowadzać, są tylko parę zł droższe. Prawdopodobnie się zdecyduję, z tego co patrzę, SJ5000+ nie jest chyba tyle warta. No i w SJ4000+ jest 2K niby :)

http://www.sjcam.com.pl/s...wifi-zlota.html

Sprzedają też na allegro.

komor 
Moderator

Wysłany: Sob 27 Cze, 2015   

Przepraszam, ale czy ten SJCam to jest jakaś znana marka, żeby się komuś chciało to podrabiać?

Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

komor, SJCam jest dość dobrze sprzedającym się produktem, obecnie nawet chyba lepiej niż AEE. To zupełnie inna bajka niż w przypadku przereklamowanego GoPro Hero, którego zna prawie każdy bynajmniej z nazwy. Te firmy produkują kamerki, które często są brandowane jako przez znane (i mniej znane) firmy - coś jak Sony i Hasselblade czy Panasonic i Leica :) SJCam na pewno był sprzedawany jako Rollei Actioncam (220, 300, 310 itp). Warto dodać jeszcze to, że jest na tyle dobrym produktem, że sporo chinoli stara się ją podrabiać.

damian6905 
Nowy

Podrób SJ nawet tak samo nazwanych się jest cała masa. Trzeba zwraca uwagę na szczegóły, dlatego chce ją kupić w Polsce. SJ4000+ wydaje się dawać radę, chyba ją wybiorę. 2K i 1080 60P do mnie przemawiają. Odnalazłem i pościągałem sample i naprawdę daje radę :)

[ Dodano: Sro 01 Lip, 2015 09:08 ]
Zamówiłem SJ4000+ na www.sjcam.com.pl. Jest oryginalna a i cena taka, że w ściąganie z chin nie opłaca się bawić :) Jestem na razie bardzo zadowolony, stosunek cena /jakość świetna :) Polecam też ten sklep. Ceny naprawdę dobre, zamówiłem w niedzielę wieczorem, we wtorek już była u mnie.

Elderbary 
Uczestnik

Wysłany: Sro 01 Lip, 2015   

Czy ja wiem czy się nie opłaca? W Chinach kosztuje około 100$ od sprawdzonego sprzedawcy :)

damian6905 
Nowy

Wysłany: Sro 01 Lip, 2015   

W chinach SJ4000 kosztuje 100 dolców. Tutaj piszę o SJ4000+ 2K, w chinach są po 149$.

Elderbary 
Uczestnik

Wysłany: Czw 02 Lip, 2015   

Sj4000 bez Wifi 53$ - http://ru.aliexpress.com/...770441738854796 mam od niego, oczywiście oryginał
SJ 4000+ 2k 134$- http://www.aliexpress.com...308.4.17.zvHXms z gratisami 134$, sprawdzony sprzedawca.

53*3,7= 196 zł

134*3,7= 495 zł

Jak dla mnie bardziej opłaca się ściągnąć z Chin i poczekać 2 tygodnie :)

damian6905 
Nowy

Wysłany: Pią 10 Lip, 2015   

Faktycznie, jest teraz promocja. Tutaj wysyłkę miałem gratis, do tego mam gwarancję, pewność oryginalności oraz kamerkę za 2 dni w domu :) To i tak nie jest dużo za taki sprzęcik, do tego zamówiłem trochę gadżetów, które mają też w dobrych cenach. Ja wolę niedużo dopłacic i mieć spokój, nie stękać później, że nie działa i co robić. Dodatkowo, miałem ją w ręku jak zdążyła wyjść i była tylko na geekbuying za 149 $.

gunz123 
Nowy

Wysłany: Wto 14 Lip, 2015   

Witam
chce własnie zakupić u niego tez kamerkę sjcam
mysle nad 4000+
lub 5000 a 5000wifi tylko pytanie po co mi te wifi skoro i tak posiada ekran
a parametry i tak te same sa co w 5000 .... ?
co jest lepsze aby nagrywać wypady enduro i w aucie tez ja mieć jako wideorejestracja ??
czekam na pilne odp

Elderbary 
Uczestnik

Wysłany: Nie 19 Lip, 2015   

WiFi umożliwia Ci kontrolowanie obrazu za pomocą telefonu/tabletu :) Również o ile dobrze pamiętam możesz zatrzymywać nagrywanie, rozpoczynać i ustawiać opcje. Fajny ficzer lecz trzeba się zastanowić czy go potrzebujemy :)

gunz123 
Nowy

Wysłany: Wto 21 Lip, 2015   

Witam
prosze o polecenie dobrej strony gdzie można kupić Sj4000+
bo na sjcam.co.pl opinie tragedia i sam sie przekonałem kupując tam i musiałem samemu jechać aby oddali kasę za zła kamerę a tamtych nieposiadana i kit wciskają ze ta to ta faktura z krulik24 pfff
burdel tam jednym słowem ze masakra kamery jej spadały połowa odpakowanych itp

Odpowiedz do tematu