Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Z Napisami (blog)
Autor Wiadomość
Keek 
Nowy

Wysłany: Pon 03 Sie, 2015   Z Napisami (blog)

Takiego bloga znalazlem: –––. Gdyby sie komus spodobalo, polecam wpisanie do czytnika RSS.
Ostatnio zmieniony przez komor Pon 03 Sie, 2015, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

komor 
Moderator

Wysłany: Pon 03 Sie, 2015   

Keek, własnego bloga znalazłeś? Nie sądzisz, że to dość prymitywna próba kryptoreklamy?

Tak w ogóle to od ciekawych stron WWW jest inny dział, zapoznaj się trochę z forum zanim zaczniesz na nim się udzielać.

Keek 
Nowy

komor napisał/a:
Keek, własnego bloga znalazłeś? Nie sądzisz, że to dość prymitywna próba kryptoreklamy?

Tak w ogóle to od ciekawych stron WWW jest inny dział, zapoznaj się trochę z forum zanim zaczniesz na nim się udzielać.

Ja sadze, ze po prostu nie mam prymitywnego sposobu komunikacji miedzyludzkiej a pewne rzeczy sa oczywiste.
Ale bosko. Odzwyczailem sie juz od internetowych forow i zapomnialem, ze za dobre checi mozna w internecie jedynie zjebki dostac.

komor 
Moderator

Keek, dla Ciebie to są dobre chęci napisać o swoim własnym blogu: „Takiego bloga znalazłem”? Bo dla mnie to jest właśnie prymitywne. Wyobrażasz sobie jak wyglądałoby to forum, gdyby każdy wrzucał tu taką kryptoreklamę swojego bloga, działalności foto, firmy w której pracuje, sprzętu który sprzedaje?…

Keek 
Nowy

komor napisał/a:
Keek, dla Ciebie to są dobre chęci napisać o swoim własnym blogu: „Takiego bloga znalazłem”? Bo dla mnie to jest właśnie prymitywne. Wyobrażasz sobie jak wyglądałoby to forum, gdyby każdy wrzucał tu taką kryptoreklamę swojego bloga, działalności foto, firmy w której pracuje, sprzętu który sprzedaje?…

Nie. Nie jest to dla mnie prymitywne. Tylko troche z innej beczki. Kazdy, odrobine rozgarniety czlowiek domysli sie, ze to moj blog. Tak jak raczyles sam zauwazyc. Wcale sie z tym nie kryje. Nie wiem co za roznica czy jest moj, czy kogos innego. Nie czerpie z tego zadnych korzysci materialnych, wrecz przeciwnie, do strony dokladam finansowo, o czasie spedzonym na opisywaniu zdjec nie wspomne. Wiem, ze dzisiaj fotografuja wszyscy, kazdy chce miec swoje 15 minut i za mozliwosc ogladania fotografii powinien placic fotograf a nie ogladajacy. Takie czasy. Dodatkowo poza ofertami handlowymi, nie widze nic zlego we wrzucaniu linkow do swoich zdjec czy tez blogow. Wiem, ze to forum sprzetowe, ale do cholery chyba chociaz minimalne zainteresowanie fotografia tu wystepuje? Swoja droga - to chyba jedyne znane mi forum, na ktorym nie ma mozliwosci umieszczenia linka do wlasnych zdjec w stopce. Co wydaje mi sie totalnie dziwne, bo co jak co, ale ja identyfikuje ludzi po tym co tworza a nie gledza.
I na koniec - bardziej prymitywnym od checi dzielenia sie wlasna tworczoscia na forach, uwazam zamordyzm moderatorow w kwestiach formalnych. Zamiast besztac uzytkownikow wystarczy przeniesc post do odpowiedniego watku i skupic sie na tresci.
Ale wystarczy. Zainteresowany fotografia mam nadzieje, ze jakos dotrze. Nie ma sensu bic piany bo korzysci z tego zadnych.
Zycze zdrowia i szerszego spojrzenia.

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy

Keek, kiedys byly stopki ale nastapil wysyp nowych uzytkownikow, ktorzy sobie wstawiali linki do podrobek torebek gucci i innch rownie fotograficznie pomocnych rzeczy i potem spamowali w watkach, czesto nawet nie po polsku. takie zycie niestety, bo ja bardzo lubilam moja lansiarska stopke. a jesli chodzi o ciebie to palnales gafe, nie traktuj ludzi jak "malo rozgarnietych", twoj post nie mial nic wspolnego z dobrymi checiami i rownie trudno w to uwierzyc jak w to, ze "znalazles" bloga a nie uprawiasz samopromocji. i jeszcze sie odgryzasz. chcesz sie popromowac? poudzielaj sie w watkach, nikt tu jeszcze nie zostal zbesztany za wstawienie zdjecia do oceny i dodanie linka, gdzie mozna obejrzec wiecej. byle otwarcie i uczciwie.

komor 
Moderator

Keek napisał/a:
Kazdy, odrobine rozgarniety czlowiek domysli sie, ze to moj blog. Tak jak raczyles sam zauwazyc. Wcale sie z tym nie kryje.

No kiedy właśnie się z tym kryłeś. Napisałeś nieprawdę, że znalazłeś tego bloga. Bardzo proszę nie wprowadzaj na to forum metod taniego marketingu rodem z fejsbooka czy masowych maili.

moronica napisał/a:
chcesz sie popromowac? poudzielaj sie w watkach, nikt tu jeszcze nie zostal zbesztany za wstawienie zdjecia do oceny i dodanie linka, gdzie mozna obejrzec wiecej. byle otwarcie i uczciwie.

Dokładnie tak, jak pisze Moronica. Jak sam chyba zauważyłeś, link do innego Twojego (?) bloga w wątku „Fotografia krajobrazowa” nie został wymoderowany, wręcz nawet broniłem Twoich zdjęć jako serii, którą można było zobaczyć na podlinkowanej przez Ciebie stronie.

Arek 
Redaktor

komor, takich bezczelnych gości się banuje albo daje warna, ale z nimi dyskutuje. Szkoda czasu.
Bloga znalazł... Poszukiwacz jeden :)

Wojmistrz 
Obserwator

No właśnie też tak czytam tę dyskusję i dziwi mnie brak cegiełek :)

Keek 
Nowy

moronica napisał/a:
Keek, kiedys byly stopki ale nastapil wysyp nowych uzytkownikow, ktorzy sobie wstawiali linki do podrobek torebek gucci i innch rownie fotograficznie pomocnych rzeczy i potem spamowali w watkach, czesto nawet nie po polsku. takie zycie niestety, bo ja bardzo lubilam moja lansiarska stopke. a jesli chodzi o ciebie to palnales gafe, nie traktuj ludzi jak "malo rozgarnietych", twoj post nie mial nic wspolnego z dobrymi checiami i rownie trudno w to uwierzyc jak w to, ze "znalazles" bloga a nie uprawiasz samopromocji. i jeszcze sie odgryzasz. chcesz sie popromowac? poudzielaj sie w watkach, nikt tu jeszcze nie zostal zbesztany za wstawienie zdjecia do oceny i dodanie linka, gdzie mozna obejrzec wiecej. byle otwarcie i uczciwie.

Przepraszam Cie bardzo. Mialem wrazenie, ze "takiego bloga znalazlem", z rownoczesnym podaniem na nim linka do imiennej strony to rzecz tak oczywista w kwestii zartu, ze nie przylo mi do glowy, iz ktos moze miec z tym problem. Moze to wina wyczulenia na targowisko popularnosci, moze niechec przed - nie wiem jak to nazwac - utrata przywodczej roli forum?
Nie wiem co rozumiesz przez "samopromocje". Nie chce dawac zdjec do oceny, bo niewiele ona wniesie do mojego zycia. Wiem jakie zdjecia robie, wiem co moglbym zrobic lepiej i wiem czego zrobic nie jestem w stanie. Robie to juz nieprzerwanie od ponad 20 lat. Podalem link do bloga, zeby ewentualni chetni mogli sledzic go w przyszlosci. Co w tym jest nieuczciwego poza niefortunnym "zanalazlem bloga". Gdybym wstawil odnosnik do nieswojego byloby OK? Przeciez promowalbym wtedy kogos innego? Zapedzacie sie w kozi rog.
Swoja droga, jak zamieszcze info o wlasnej wystawie to tez bedzie samopromocja?
Rozumiem, ze przed spamem trzeba sie bronic, nadal jednak nie znajduje innego forum o fotografii, w ktorym podpisy w stopkach nie wystepuja. Jak napisalem. W przypadku forum zajmujacego sie dziedzina kreatywna to dziwne. Wymaganie pokazywania swoich zdjec w forumowej galerii, z narzuconym layoutem, blizsze mi jest fejsbukowi niz linki do wlasnych stron.

komor napisał/a:
Dokładnie tak, jak pisze Moronica. Jak sam chyba zauważyłeś, link do innego Twojego (?) bloga w wątku „Fotografia krajobrazowa” nie został wymoderowany, wręcz nawet broniłem Twoich zdjęć jako serii, którą można było zobaczyć na podlinkowanej przez Ciebie stronie.

To dobry przyklad na bezsesn wrzucania pojedynczych zdjec. To zdjecie inaczej funkcjonuje w calosci. Ma inny wydzwiek, i fakt, ze zostalo zrobione z samochodu, wpisuje je w inna wersje narracji. W pojedynke zatraca sens bycia. Czy mam w takim razie wrzucic cala serie? Moze wtedy nastepny moderator zarzuci mi zasmiecanie watku? Moze wiec linki do autorskich stron sa lepsze niz wklejki solowych obrazkow. Nie mozna podyskutowac pod linkiem? Co w tym zlego.
Jak pisalem. Dziwne, ze wieksza uwage zwracacie na forme niz tresc. Szkoda.

Arek napisał/a:
komor, takich bezczelnych gości się banuje albo daje warna, ale z nimi dyskutuje. Szkoda czasu.
Bloga znalazł... Poszukiwacz jeden :)

Szanowny Panie Redaktorze. Nieuprzejme jest mowienie o kims w trzeciej osobie, kiedy osoba ta stoi obok. Kiepski z pana redaktor. Owego bana sie spodziewam, wrecz dziwie sie, ze Pan Redaktor pozawala sobie na takie chwile slabosci.

moronica 

Pomogła: 106 razy

Keek napisał/a:
Nie wiem co rozumiesz przez "samopromocje". Nie chce dawac zdjec do oceny, bo niewiele ona wniesie do mojego zycia. Wiem jakie zdjecia robie, wiem co moglbym zrobic lepiej i wiem czego zrobic nie jestem w stanie. Robie to juz nieprzerwanie od ponad 20 lat. Podalem link do bloga, zeby ewentualni chetni mogli sledzic go w przyszlosci. Co w tym jest nieuczciwego poza niefortunnym "zanalazlem bloga". Gdybym wstawil odnosnik do nieswojego byloby OK? Przeciez promowalbym wtedy kogos innego? Zapedzacie sie w kozi rog.

bo to ma zupelnie inny wydzwiek, dalbys na forum link do jakiegos pierwszego z brzegu bloga fotograficznego? nie, tylko do takiego ktory zrobilby na tobie wrazenie. tak wiec dajac linka do swojego udajac, ze nie twoj, ma zupelnie inny wydzwiek i inna wage. i nie udawaj, ze nie wiesz ze wlasnie tak jest
Keek napisał/a:
To dobry przyklad na bezsesn wrzucania pojedynczych zdjec. To zdjecie inaczej funkcjonuje w calosci. Ma inny wydzwiek, i fakt, ze zostalo zrobione z samochodu, wpisuje je w inna wersje narracji. W pojedynke zatraca sens bycia. Czy mam w takim razie wrzucic cala serie? Moze wtedy nastepny moderator zarzuci mi zasmiecanie watku? Moze wiec linki do autorskich stron sa lepsze niz wklejki solowych obrazkow. Nie mozna podyskutowac pod linkiem? Co w tym zlego.

nikt nikomu tu nie zarzucil, ze zasmieca watek, o ile pisze i daje zdjecia na temat a te zdjecia tworza jakas logiczna serie a nie sa 30 prawie identycznymi pstrykami wrobelka. sama dawalam dlugie serie zdjec, na tyle dlugie ze w moim ulubionym watku na jednej stronie znalazlo sie ponad 70 moich pstrykow. moze pobadz tu troche dluzej zamiast bajki pisac i robic z siebie meczennika

Keek 
Nowy

moronica napisał/a:
Keek napisał/a:

bo to ma zupelnie inny wydzwiek, dalbys na forum link do jakiegos pierwszego z brzegu bloga fotograficznego? nie, tylko do takiego ktory zrobilby na tobie wrazenie. tak wiec dajac linka do swojego udajac, ze nie twoj, ma zupelnie inny wydzwiek i inna wage. i nie udawaj, ze nie wiesz ze wlasnie tak jest
Keek napisał/a:

nikt nikomu tu nie zarzucil, ze zasmieca watek, o ile pisze i daje zdjecia na temat a te zdjecia tworza jakas logiczna serie a nie sa 30 prawie identycznymi pstrykami wrobelka. sama dawalam dlugie serie zdjec, na tyle dlugie ze w moim ulubionym watku na jednej stronie znalazlo sie ponad 70 moich pstrykow. moze pobadz tu troche dluzej zamiast bajki pisac i robic z siebie meczennika

OK. Moze nie ogarniam pewnych mechanizmow rzadzacych dzisiejszym, fotograficznym swiatkiem internetowym. Widze, ze zdjecia nie maja zadnego znaczenia. Chyba za duzo aparatow wokolo skoro dochodzi do takich dyskusji. Prosze - nie odbieraj tego negatywnie. Pomylilem sie dajac linki do tego bloga na forach. Nie ma sensu sie spierac. Jesli moderator ma checi - moze wyrzucic watek i posprzatac. Albo zostawic ku przestrodze.
Ja sobie udzielanie na forach postaram darowac. Prawie 4 lata tu poczytuje. Starczy.
Bez bajek i meczenstwa, ale podobne miejsca dzialaja zbyt destrukcyjnie.

Tutejszyn 
Optyczny

Wysłany: Wto 04 Sie, 2015   

Keek napisał/a:
OK. Moze nie ogarniam pewnych mechanizmow rzadzacych dzisiejszym, fotograficznym swiatkiem internetowym.
Raczej nie ogarniasz zasad dobrego wychowania, choć tutaj bardziej pasuje słowo: netykieta. Wlazłeś, puściłeś śmierdzącego bąka i dziwisz się, że ludzie się denerwują. To nie jest sposób, aby sobą, albo swoją twórczością kogoś zainteresować. Zachowałeś się jak typowy spamer, a wystarczyło powiedzieć: "Zapraszam na swojego bloga".

lcf 
Rozmowny

keek Chodzi przede wszystkim o Twoją uczciwość. Nikt nie ma nic przeciwko temu, żebyś podrzucił informację o tym, że prowadzisz bloga i napisał co na nim można znaleźć. Ale udawanie, że to jest jakaś strona z którą nie masz nic wspólnego, aby zwiększyć wartość linka (próba postawianie się w pozycji bezstronnego użytkownika internetu) nie jest uczciwe w stosunku do innych użytkowników tego forum - chyba się zgodzisz?

Inna sprawa że "reklama" była niewielka, więc nie ma też co robić wideł z igły. Przewinienie IMO nie było duże, a chęć uniknięcia powiązania z linkiem mogła też wynikać nie z chęci oszukania innych, tylko np. z braku pewności, czy blog zostanie dobrze odebrany.

Arek 
Redaktor

Dla mnie gorsze od podrzucenia linka było późniejsze pójście w zaparte.

Gdyby coś takiego:

Keek napisał/a:
Pomylilem sie dajac linki do tego bloga na forach. Nie ma sensu sie spierac.

pojawiło się dużo wcześniej, tematu by nie było.

Odpowiedz do tematu