Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: komor
Nie 15 Lis, 2015
Canon z nagrywaniem video
Autor Wiadomość
Adias2 
Nowy

Wysłany: Nie 15 Lis, 2015   Canon z nagrywaniem video

Chciałbym przenieść się z nikona na Canona ale nie mogę jakoś znaleźć aparatu z nagrywaniem video (w miarę dobry) chciałem kupić d40, bo zależy mi na zdjęciach gdyż jestem fotografem na meczach piłkarskich ale osoba która składa się ze mną za życzyła, że chciała by mieć opcje wideo.

Jakie polecanie aparaty? Prosiłbym o parę propozycji. Dzięki bardzo! [/i]

Reklama

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Nie 15 Lis, 2015   

Adias2 napisał/a:
Jakie polecanie aparaty?

W zalezności od wielkosci matrycy i zasobności kieszeni, w kolejności nieprzypadkowej:

APS-C: 70D, 750D, 760D 700D, 650D

FF: 1D C, 5D3, 5D2, 6D

:smile:

Wojmistrz 
Obserwator

A jaki budżet? Do nagrywania Canonem nadaje się wszystko od 550D włącznie i jeśli masz gdzieś kwestie dźwięku to możesz sięgnąć nawet po 1200D, a od 700D masz wsparcie dla obiektywów STM.
Na liście Sunders, bardzo zabrakło mi 7D, który ma sporo udogodnień dla filmowców.

Sunders 

Wojmistrz napisał/a:
Na liście Sunders, bardzo zabrakło mi 7D

O.K. dodałbym ale 7D2 :smile:

Wojmistrz 
Obserwator

Tak, zwłaszcza MKII.

Adias2 
Nowy

Podstawa to dobre fotki i w miarę średnio dobre wideo ;)
Budżet to ok 1,5 tyś, pewnie używane coś kupie.

Sunders 

To "używane coś", to może być używany Canon 700D, chociaż przy takim postawieniu sprawy:

Adias2 napisał/a:
Podstawa to dobre fotki i w miarę średnio dobre wideo

rozważyłbym jeszcze używanego 60D.

Adias2 
Nowy

Zależy mi na jakości zdjęć, bo wideo ma być dodatkiem, który druga osoba sobie życzy. ;)
W wolnej chwili po sprawdzam sobie w/w modele i w razie jakiekolwiek problemu napisze.

Dziękuję bardzo za odpowiedzi :cool:

Wojmistrz 
Obserwator

60D to bardzo dobra puszka za równo do zdjęć (seria xxD to target zaawansowany amator / entuzjasta) jak i do filmowania. W tej klasie i wyższej (xD) możliwe jest przestawienie kompresji obrazu z międzyklatkowej na bardziej profesjonalną, czyli wewnątrzklatkową, co znacznie ułatwia montaż filmów. Do ideału brakowało mi tylko wyjścia na słuchawki. Posiadałem dwie takie puszki i polecam.

Adias2 
Nowy

A jaki aparat polecacie do zdjęć? Juz nawet nie ważne czy jest możliwość nagrywania filmów. Canon 40d dobry wybór? Są opinie ze migawka szybciej pada,podobno wymiana za free jeżeli przed 100tys jest...? Aparat przynajmniej do 1500zł (pewnie używany)

komor 
Moderator

Wojmistrz napisał/a:
Na liście Sunders, bardzo zabrakło mi 7D, który ma sporo udogodnień dla filmowców.

A jakie to? Nie ma gibanego ekranu, nie ma dotykowego ekranu, AF w wideo taki sprzed ery prawdziwych wideo-AF? Oczywiście pytam o Mark I, bo w II już inna liga.

Adias2, 40D to tylko używany, bo to model z 2007 roku, miał już trzech następców.

Adias2 
Nowy

Właśnie tylko używane można zobaczyć. Trochę ryzyko kupować, dlatego pytam o jakiś aparat dobry i idealny do zdjęć typu sportu, ogółem. Bez filmowania, jaki to mogły być. Budżet mały

Wojmistrz 
Obserwator

komor, do filmowania 7D MkI to podobna puszka jak 60D, z tym, że jak już napisałeś brak w niej "gibanego" ekranu. Pisząc o 7D i udogodnieniach dla filmowców miałem w myśli MkII.
Adias2, 40D nie ma opcji nagrywania. 50D ma jedynie z zainstalowanym Magic Lantern.
Ja bym się nie pchał już w 40D, bo poza ergonomią i w miarę szybką serią nie oferuje dziś zbyt wiele. Osobiście szukając puszki do 1500zł, już wolał bym kupić klasę niższego ...550D-650D a dobrze szukając trafisz na 60D, lub coś innego niż Canona, np Pentaxa K-5. Ten ostatni, powinien świetnie sprawdzić się na meczach piłkarskich. Fotografowałem kilka razy takim Pentaxem mecze rugby. Trzymając w ręce seria 7fps była znakomita, a ustawienie go z interwałem czasowym przy bramce też dawało świetne efekty. Mi osobiście nie odpowiadała jego ergonomia i niezbyt chciałem inwestować kolejny system, ale jeśli nie masz nic... Mam nadzieję że te 1500zł na sam korpus, a nie na aparat z obiektywem.
Wymiana migawki w Canonie była gwarantowania w niektórych modelach xD i była ograniczona w czasie, oraz obwarowana "toną" dodatkowych regulacji.

Sunders 

Adias2 napisał/a:
pytam o jakiś aparat dobry i idealny do zdjęć typu sportu, ogółem. Bez filmowania, jaki to mogły być. Budżet mały

Jeśli nie możesz zwiększyć budżetu, to pozostaje 60D. 7D byłby lepszy do takich zastosowań, ale jeśli zdarzają się oferty za takie pieniądze, to dotyczą one zwykle bardzo zajechanych egzemplarzy.

komor 
Moderator

Wysłany: Pon 16 Lis, 2015   

No właśnie, dobre pytanie, czy to 1500 zł nie jest czasem z obiektywem…

Odpowiedz do tematu