Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Sony A500 czy Nikon D5000
Autor Wiadomość
quatro7
Nowy

Wysłany: Pon 30 Lis, 2015   Sony A500 czy Nikon D5000

Chcę kupić lustrzankę, do fotografii amatorskiej, głównie samochodów, używkę bo nie dysponuję aktualnie na to zbyt wysokim budżetem.
poprzeglądałem trochę ogłoszenia, poczytałem recenzje i wybrałem dwa modele, dość porównywalne chyba do siebie
Sony a500 i Nikon d5000
na początku będę korzystał raczej tylko z KITowych obiektywów
za alfą przemawia do mnie że stabilizacja obrazu i silnik są w body, co też sprawia że obiektywy są tańsze, podoba mi się również bezprzewodowa obsługa lamp błyskowych, no i fakt że mam doświadczenie z alfą (kilka lat wstecz a200)
za nikonem w sumie nie wiem co do mnie przemawia, chyba głównie dobra opinia wśród znajomych na temat tej marki

na co się zdecydować?? :)

Reklama

Andrzej.M.
[Usunięty]

Wysłany: Sro 02 Gru, 2015   

Sony możesz sobie sprawić ale musisz się liczyć z faktem że lustrzanek tradycyjnych już nie robią od paru lat , a jedynie to SLT ze stałym lustrem półprzepuszczalnym. Różnie mówią o tym rozwiązaniu, może to i dobre do filmowania, do fotografowania moim zdaniem średnie.
Nikon to Niezłe rozwiązanie Na poziomie d5000 są modele Pentaxa K-x i Kr.
Lepszą matrycę 16 Mpix mają Pentaxy k-30 i K-50 , które mają tę samą matrycę co D7000 a i ergonomią bardziej go przypominają niż te niższe serie. Dwie rolki wyboru, guziki funkcyjne itp.
Wszystkie Pentaxy mają stabilizację obrazu w matrycy i silnki AF w korpusie. Wybór masz więc dość spory.

Odpowiedz do tematu