Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
alfa 350 czy warto?
Autor Wiadomość
damianns 
Nowy

Wysłany: Sro 16 Kwi, 2008   alfa 350 czy warto?

Witam

Zastanawiam się nad kupnem tego modelu ponieważ poprostu mi się podoba. Niemam żadnego doświadczenia z fotografią a z lustrzankami to już całkiem. Chcę się trochę pobawić noi też zagłębić w tym. Chcę jakiś łatwy w obsłudze a zarazem mający dobre osiągi aparat. Chcę żeby był uniwersalny . Może jakieś inne propozycje? Czy alfa warta jest zachodu?

Reklama

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Sro 16 Kwi, 2008   

Jeżeli chcesz mieć możliwie najlepszą jakość zdjęć to ten model jest złym wyborem.
Jeżeli chcesz mieć modne i niekoniecznie najbardziej potrzebne bajery to jest dobrym wyborem.

MC 

Wysłany: Czw 17 Kwi, 2008   

Bez przesady z ta jakoscia zdjec, dla amatora bedzie to bardzo dobry aparat, ale A300. Mniejsza ilosc Mpix w niczym nie przeszkodzi a szumy na wysokich czulosciach beda nizsze. A za zaoszczedzona roznice w cenie masz juz czesc pieniedzy na Tamrona 17-50.
Poza tym takie bajery jak LV, uchylny ekran sa przydatne dla amatora.

Paweł_G 
Maniak

Czytam forum i codziennie widzę coraz więcej wpisów jak powyższy - czyli wymiernych efektów kampanii A350. Ciekawe jest ile z tych osób (nie tylko które tu wpierw spytają lecz od razu kupią nakręcone wszechobecnymi reklamami) stwierdzi za rok (pewnie szybciej), że ten sprzęt wcale nie potrafi więcej wycisnąć od ich kieszonkowego kompakta za 1 000 zł, poza tym jest ciężki, duży, nieporęczny i dużo bardziej przyciąga uwagę różniastych amatorów cudzej własności. Za rok powinno być sporo używek na Allegro w dobrej cenie - chyba kupię dla LV do makro :mrgreen:

damianns 
Nowy

Tak jak napisal PAweł_G że wyciągnę z tego aparatu tylko tyle co z kompakta za 1000 zł to troszkę zwątpiłem. W takim razie mógłby ktoś mi polecić jakiś lepszy sprzęt . Żeby to niebył stary model noi obiektyw taki uniwersalny bardziej...

MC 

Pawel_G przesadza z tym porownywaniem do kompakta za 1000zl, ale na serio radze Ci zainteresowac sie A300. Ma sprawdzona matryce, ktora jest jedyna roznica w stosunku do A350. No i ma byc pare stowek tansza.
A co do obiektywu-jaki zakres Cie interesuje? Co masz zamiar fotografowac?

damianns 
Nowy

Chciałbym taki bardziej uniwersalny obiektyw do krajobrazów też do portretów taki dla własnych potrzeb . Nieinteresuję się fotografią bardzo dlatego chcę zacząć dopiero się tym bawić noi na początek chcę jeden bardziej uniwersalny obiektyw a z czasem uzupełnię swój składzik o kilka innych... Jak już trochę w tym posiedzę.

MC 

Wiesz, zazwyczaj jest tak, ze jak cos jest do wszystkiego, to jest w sumie do niczego.
Dlatego proponuje tego Tamrona. Do krajobrazow sie nada, bo jest to 17mm i nawet po kropie bedzie w miare szeroko.
Z kolei portrety na 50mm w kropie da sie robic (ale takie "szersze"). Poza tym ma stale swiatlo 2.8 dzieki czemu glebia ostrosci bedzie dosyc mala.
Z drugiej strony tym obiektywem ptaszka na drzewie nie sfotografujesz :lol:

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Produktem adekwatnym do takiego aparatu jak A350 będzie wynalazek typu Sigma 18-200. Na mojego "sklepowego" nosa to ludzie kupujący ten aparat bardzo dobrze się czują posiadając takiego typu obiektyw.

damianns 
Nowy

Więc chyba się zdecyduję na tego tamrona 17-50 na początek ale jakoś do tej alfy 300 dalej niejestem przekonany... jak się ma np jakiś kodak? Bo niejestem nastawiony tylko na sony. Poprostu mam dylemat bo to mój pierwszy taki aparat noi niejest to tani wydatek a niechcę za rok czy dwa dojść do wniosku że to jest dla mnie za słabe.

MC 

Kodak chyba nie ma lustrzanek w swojej ofercie???

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Lustrzanka Kodaka? Jakiś najnowszy model dla amatora? No no... Reklama Sony to potęga, każdego namówi na lustro...

Kodakowi nie jest obca lustrzanka, tylko.... :cool:

KaleSony 
Bywalec
Znawca tematu

Brałbym na twoim miejscu A300

http://klubkm.pl/forum/forumdisplay.php?f=18 tutaj sobie poczytaj i popytaj

To super aparat w tej cenie, Sony to ś.p Minolta, tylko że ze znaczkiem Sony - niektórzy tego nie rozumieją, jakoś zdjęć z tego aparatu jest super. Sprawdź sam.

damianns 
Nowy

Przepraszam za pomyłkę... Chodziło mi o canona :P Poprostu z niewiadomych przyczyn mylą mi się te firmy ... Wiem że to śmieszne ale jak sie nieobraca człowiek w tym to takie głupoty później pisze...

KaleSony 
Bywalec
Znawca tematu

canon gorszy od alfy zdecydowanie :D

Odpowiedz do tematu