Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam,
jak w temacie budżet wynosi 2000-3000zł .
Za 2 m-ce urodzi mi się córeczka i potrzebuje dobrego aparatu do zdjęć maluszka. Aparat będzie wykorzystywany głównie do zdjęć rodzinnych (spacery, wycieczki, imprezy itp.), będę też chciał popstrykać trochę fotek w plenerze (las i morze). Jeśli chodzi o fotografowanie jestem amatorem, obecnie mam starą prostą kompaktówkę i boję się że nie ogarnę mnogości funkcji zaawansowanego aparatu. Zależy mi na bardzo dobrej jakości zdjęć oraz filmów, dlatego padło na taki aparat. Wytypowałem trochę modeli aparatów w przedziale 1000-2700zł, a mianowicie:
Lumix LX 7, Lumix LX100
Fujifilm x30, x20
fujifilm xq2
sony RX 100 I
Olympus stylus xz 2
Nikon coolpix p7800, p340
Canon G9X, G7X
Obecnie najbardziej skłaniam się ku LX 100, cenowo wychodzi on najdrożej z ww, ale też jest z nich „najlepszy”. Gryzie mnie czy warto kupić taki aparat, czy nie będzie dla mnie za bardzo zaawansowany, i czy z innego modelu (np. LX 7 – o połowę tańszy) nie byłbym równie zadowolony pod względem filmów i zdjęć.
Proszę napiszcie co uważacie o tych aparatach, który ma najlepszy stosunek ceny do jakości? ewentualnie z którego modelu zrezygnować.
Ostatnio zmieniony przez komor Sro 08 Cze, 2016, w całości zmieniany 1 raz
w MM oglądałem i bawiłem się G9x i bardzo podobały mi się zdjęcia, funkcje, dotykowy ekran,
tylko dla mnie trochę mały on jest, taka trochę zabawka,
dlatego napaliłem się na G7x i muszę go jeszcze potestować gdzieś w sklepie
Fuji XQ2 też nigdzie już nie kupisz, X30 oglądałem ale dla mnie za bardzo wystaje obiektyw, za duży dla mnie...
LX 7 można jeszcze kupić w Euro RTV
Na sprzęt Panasonica jest do końca miesiąca promocja (-150zł) i LX 100 można mieć już za mniej niż 2600zł i to mnie kusi.
Wybór też miałem zawężony ostatecznie do Fuji canona i Panasonica.
Nurtuje mnie tylko to czy do amatorskiego robienia zdjęć potrzebuje LX 100, którego może nie wykorzystam w pełni i czy nie wydać 1000 zł mniej i kupić Fuji x 30, który być może w zupełności wystarczy.
czy do amatorskiego robienia zdjęć potrzebuje LX 100, którego może nie wykorzystam w pełni i czy nie wydać 1000 zł mniej i kupić Fuji x 30, który być może w zupełności wystarczy
Tego za Ciebie nikt nie rozstrzygnie, ale jak masz takie wątpliwości to IMO bierz Fuji.
Tragedii nie ma, bo filmować się da, jednak z trójki LX100, X30, G7X jest rzeczywiście pod tym względem najsłabszy, ale jest najtańszy i zdjęcia robi bardzo dobre. Jeśli filmowanie jest równie ważne co zdjęcia, to chyba najlepiej sprawdzi się LX100.
jestem na 99% zdecydowany na Lumixa, żonie też się najbardziej podoba, ale dla niej głównym kryterium wyboru jest wygląd:)
Chciałem się jeszcze spytać o to gdzie lepiej kupić aparat? z pewnego źródła (EURO RTV AGD) czy może ze sklepu Allegro? Różnice w cenie wynoszą około 150zł
Cena dobra tylko wolałbym czarną wersję, a nie wiedzieć czemu jest droższa o 100zł w tym sklepie
Wiem o promocji Panasonica i na dniach zamierzam kupić aparat
Wysłany: Pon 04 Lip, 2016 nowy aparat do fotografowania dziecka
Witam wszystkich Jestem tu nowa i potrzebuję porady. Za 3miesiące pojawi się na świecie mój potomek. A jak wiadomo skoro potomek to trzeba go czymś będzie fotografować. Do tej pory korzystałam z aparatu hybrydowego, ale w obecnych warunkach taki sprzęt wydaje mi się za duży do targania. Potrzebowałabym czegoś o nie dużych wymiarach, w miarę prostego w obsłudze, z bardzo dobrą jakością nagrywania filmów i z trochę większym zoomem . Od razu zaznaczę, że bezlusterkowce nie wchodzą w grę - musi wystarczyć wbudowany obiektyw. Co do ceny, jak trzeba będzie to się zapłaci więcej, ale myślę, że tak 2- 3 tys to maksymalna kwota. Jakieś może podpowiedzi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12