Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
ale to już było, czyli co proponujecie wybrać...
Autor Wiadomość
davaeorn 
Entuzjasta
Uszczęśliwiony :)

Wysłany: Sob 09 Sie, 2008   ale to już było, czyli co proponujecie wybrać...

Problem jest poważny :) od jakiegoś czasu siedzi mi kupno lustrzanki w głowie... no i - kupowanie w USA już sobie wybiłem z głowy, teraz ewentualnie jeszcze kraje EU - zwłaszcza anglia wchodzą w rachubę, ale to tak naprawdę tylko w razie super oferty...

No i:

:arrow: System
Canon - jakoś mnie nikon nie przekonuje, reszta to samo...

:arrow: Body
Tu mam pewien dylemat. Bo czy lepiej kupić 40D, czy może wydać trochę mniej kasy i kupić 30D?? tyle że zawsze pozostaje wątpliwość o stan 30d...

:arrow: Obiektyw
Nie ukrywam że ważniejszy jest dla mnie szeroki kąt, niż tele... interesuje mnie przedział ok.15-200

Znalazłem ofertę canon 40d + 17-40L za 4000zł - i nie ukrywam że moim zdaniem to dobra oferta :) poza tym

40d + 17-85 można za 3600 dostać, jednak ten obiektyw to jednak klasa w dół... i nie przekonuje mnie do siebie zupełnie...

40d + 17-55 - wszystko pięknie... niestety cena dostyć wysoka... ale kto wie może spadnie :)

Sigma 18-50 f/2.8 EX DC - główna zaleta - cena, a czy jakością optyczną w miarę równa do canona??

Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to baaaardzo proszę :)

W późniejszym czasie planuje Tamrona 70-200 f/2.8...

Reklama

MichalP 
Optyczny
foto&moto

Wysłany: Sob 09 Sie, 2008   

Tylko jedno powiem. Jesli chodzi o ceny w Polsce to nie zauważyłem aby 30D było tańsze od 40D
http://www.skapiec.pl/sit...0_0_0_0_0_0_0_0
Więc jednak 40D
I raczej nie licz na obniżkę ceny 17-55 2.8 IS, a napewno nie w krótkim okresie. jeśli już to ta obniżka będzie raczej symboliczna.

davaeorn 
Entuzjasta

Wysłany: Sob 09 Sie, 2008   

też skłaniam się ku 40d... jeśli o 30 chodzi to myślałem tylko w kontekście kupienia "używki" :)

jeśli nie 17-55 canona, to może 18-50 f/2.8 EX DC Sigmy??

lub też tak myślę że może skompletować taki zestaw - wyjdzie drożej ale może...:

Tokina 12-24 f/4 + Sigma 24-60 f/2.8 EX DG + (w przyszłości) Sigma 70+200 f-2.8 II

??

krzychup6 
Nowy
amator

Wysłany: Nie 10 Sie, 2008   

Witam!
Jak widzicie nie ja pierwszy i ostatni szukam porady fachowcow i użytkowników luster.
Proszę poradźcie mi co mam kupić w rachubę wchodzą takie modele:Canon 40d, Canon 405d lub Nikon d300 .Jestem amatorem kiedyś bawilęm się duzo Zenitem 11 a później przesiadłem się na kompakcika ale chcę powrócić do dobrego lusterka mam na to przeznaczone 5000zl.
Wiele przeczytałem recenzji i opini na różnych forach i mam taki młyn że wysiadłem i muszę poprosić kogoś rozsądnego i znajacego sie na rzeczy.
Oczywiście nie focę zawodowo!

krisv740
[Usunięty]

5000 na d300 za mało, kupuj 40d.
biorąc pod uwagę to co napisałeś

muad 
Rozmowny
dib

Za obecną cenę lepiej wziąść 40d, jak dla mnie to na początek jest on aż za dobry :mrgreen: rozważająć d300 lepiej trochę dołożyć i kupić C 5d (zależy oczywiście do czego). davaeorn, widzę, że rozważasz też kupno obiektywów posujących pod FF np. 17-40 L, moim zdaniem to dobry wybór, gdy w przyszłości zechcesz kupić pełnoklatkowy aparat - szklarnię już będziesz mieć. Zamiast Sigma 24-60 f/2.8 EX DG ja bym zdecydowanie brał 24-70 f2,8 EX (w sumie o mało bym jej nie kupił).

komor 
Moderator

Czy kupić D300 czy 5D to chyba jednak zależy do czego chce się stosować swoją nową puszkę. Te wymienione powyżej różnią się przecież tzw. targetem i mają różne „plusy dodatnie” i inne „plusy ujemne”...

krzychup6 
Nowy
amator

Wlaśnie byłem w FJ i była dobra promocja już za 3300 C40 ale Nd300 poniżej 5000

k1caj_ns 
Optyczny

krzychup6, pomyśl co do tego podpiąć i ile chcesz wydać kasy z obiektywem i jaki to ma być obiektyw? Przede wszystkim szkło ,a później puszka.

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Canon 40D kosztuje 2500-2700. Płacić za niego 3300 to wygórowana cena.

davaeorn 
Entuzjasta

Wysłany: Pon 11 Sie, 2008   

ok - czyli załóżmy że kupię zestaw 40d + 17-40L (4000zł)

co dokompletować do tego?? jak już pisałem zależy mi na zakresie do 200mm - a obiektyw tele musi mieć stabilizacje - bo niestety moją chorobą zawodową jest mały parkinson :D

Myślałem o sigmie 70-200 f/2.8 ale ona niema stabilizacji więc ........ Czyżby tylko Canon f/2.8 IS USM zostawał??

Proszę o propozycję sensownych cenowo obiektywów :) bo mimo że narazie ich nie kupię, to kupując aparat i pierwszy obiektyw chcę mieć w głowie obraz całości...

a co byście powiedzieli na połączenie 17-40L z 50mm f/1.4?? czy to ma sens??
A może Sigma 50-150 f/2.8...

MichalP 
Optyczny
foto&moto

Wysłany: Pon 11 Sie, 2008   

Coś mi się wydaje, że kolega albo literówkę zrobił, albo podał cenę w zestawie z 17-85 albo to jakiś trefny FJ.
http://www.e-fotojoker.pl...anon-40d-body-/

Odpowiedz do tematu