Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Sob 17 Maj, 2008
Proszę o jak najszybszy test nowego Pentaxa K20D.
Autor Wiadomość
tank102 
Nowy
tank102

Wysłany: Sob 29 Mar, 2008   Proszę o jak najszybszy test nowego Pentaxa K20D.

Nowa matryca CMOS, 14,6 mln matryca. Zaczyna się super. I dlatego proszę o jak najszybszy test aparatu.
Moze sie okazać bardzo dobrym rozwiązaniem miedzy N a C a S.

Reklama

Ostegolectric 
Rozmowny
Co za system

Wysłany: Sob 29 Mar, 2008   

mnie tam nie kręci ta wojna na piksele. wole mniej szumiące dobre 10Mpx:) na ale CMOS pewnie robi swoje:) a cy Ty już posiadasz ten aparat? mozesz jakieś zdjęcia udostępnić? :wink:

Arek 
Redaktor

Mała próbka możliwości (a raczej niemożliwości k20D) była w zakresie tonalnym testu E-3, gdzie K20D służył jako porównanie:

http://www.optyczne.pl/68...es_tonalny.html

Ostegolectric 
Rozmowny
Co za system

pozostaje mieć nadzieje ze w innych kategoriach poradzi sobie lepiej... :neutral:

pdf100
[Usunięty]

ja,
z sampli posiadaczy K20D wywiązkowałem że
K-dychy nie wymieniam prędko :wink:

komor 
Moderator

Wysłany: Nie 30 Mar, 2008   

Hej, pdf100, czyli masz już wreszcie w rękach to K10? Alleluja! :) No i jak wrażenia?

pdf100
[Usunięty]

wiesz :cool:

generalnie bardzo dobre...
może to nie jest d300 ale przynajmniej nerka jest dalej na swoim miejscu :twisted: ,

nie miałem jeszcze czasu się "solidnie" przetestować więc zabawy na tabliczkach w poszukiwaniu BF/FF zostawiam na później (a nawet jeśli bedzie... od czego jest miedzy-narodowa gwarancja)

chciałbym żeby K10 miał matryce z D300 albo 30/40D :lol:
bo szumik niestety widać (wiem wiem... co za ":shock:" )

puszka fajna...
narazie mam kupe roboty ale czas wolny już zaplanowany :lol: ...

narazie ciesze sie z nowej zabawki ale jak napisałem wcześniej podskakiwać
będe jak już się upewnie że wszystko jest w porządku :mrgreen:

pozdrawiam,
pdf
Ostatnio zmieniony przez pdf100 Nie 30 Mar, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

Arv
[Usunięty]

Wysłany: Nie 30 Mar, 2008   Re: Proszę o jak najszybszy test nowego Pentaxa K20D.

tank102 napisał/a:
[...] proszę o jak najszybszy test aparatu.[...]

Hehehehe,

Jak tak dalej pójdzie Optyczni założą sobie tacę wotywną na paypalu i będzie można składać datki w intencji jak najszybszego przetestowania określonego sprzętu ;-)

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Nie 30 Mar, 2008   Re: Proszę o jak najszybszy test nowego Pentaxa K20D.

Arv napisał/a:
tank102 napisał/a:
[...] proszę o jak najszybszy test aparatu.[...]

Hehehehe,

Jak tak dalej pójdzie Optyczni założą sobie tacę wotywną na paypalu i będzie można składać datki w intencji jak najszybszego przetestowania określonego sprzętu ;-)

I jeszcze bonusowo dolozyc na tace, aby wynik byl po naszej mysli :mrgreen:

tank102 
Nowy
tank102

No kolega MC sedno ujął.
Dlatego patrząc na teścik tonalnego K20D z innymi puszkami , to zastanawiam się jakim obiektywem cyknięte i dlaczego pod innym kątem niż S i C. I jakimi obiektywami na Sonym i Nikonie.
HA<HA< ???????????

jaad75 
Klub Pierdzieli

tank102 napisał/a:
Dlatego patrząc na teścik tonalnego K20D z innymi puszkami , to zastanawiam się jakim obiektywem cyknięte i dlaczego pod innym kątem niż S i C. I jakimi obiektywami na Sonym i Nikonie.

A co to ma do rzeczy??? Znasz jakieś obiektywy poszerzające zakres tonalny?

Ja raczej poczekałbym na wnikliwy test, bo że K20D ma mniejszy DR w cieniach, to już od jakiegoś czasu wiadomo. Nie ma to znaczenia w przypadku prawidłowo naświetlonego zdjęcia, ale przy celowym niedoświetleniu jest jak najbardziej istotne. Według analiz, które czytałem, K20D lepiej zachowuje światła, ale całkowity zakres tonalny jest najprawdopodobniej mniejszy od konkurencji APS-C. Czy mniejszy od E-3 - nie sądzę... Generalnie, z tego co widzę jest ciut większy niż w K10D, więc aż tak źle nie jest.

BTW, masz w stopce K20D - potrzebujesz dobrego wyniku testu, żeby stwierdzić, czy jesteś zadowolony z aparatu?

veenee 
Optyczny
fotosapiens

wciaz mam nadzieje, ze K20D bedzie aparatem wyjatkowym - nie zebym chcial go kupic, ale konkurencja Nikonowi (i kupujacym aparaty) tylko wyjdzie na dobre!

jaad75 
Klub Pierdzieli

Co masz na myśli mówiąc będzie? Aparat jest na rynku od ponad miesiąca i kupiło go już naprawdę sporo osób, również w PL... Jest ok - na pewno w wielu dziedzinach krok do przodu w stosunku do K10D, ale czy można go nazwać wyjątkowym...? Nie pałam jakoś chęcią wymiany body, zdecydowanie poczekam na model wyżej...

veenee 
Optyczny
fotosapiens

mam na mysli solidny test, z ktorego dowiem sie wszystkiego co mnie interesuje ;-)

sam wczoraj widzialem ten aparat na wystawie sklepowej, a mieszkam na totalnej prowincji

mcgyver 
Uczestnik

Wysłany: Pon 31 Mar, 2008   

Na totalnej prowincji czyli gdzie? Ustrzyki Górne? :razz:

Ja też sie przymierzam do zmiany kasetki, ale mam dylemat... Czy zaszaleć i kupić k20d i sprzedać kasetkę, czy poprzestać na k10d i zostawić sobie kasetkę... :roll:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi