Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lustrzanka + uniwersalny obiektyw POMOCY !!!
Autor Wiadomość
grzegorzdz72 
Bywalec

Wysłany: Pon 19 Maj, 2008   Lustrzanka + uniwersalny obiektyw POMOCY !!!

Prosze o pomoc w wyborze pomiedzy:
1. Nikon D80 + Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6g IF-ED AF-S DX VR
2. Canon EOS 450D + Sigma 18-200mm f3,5-6,3 DC OC

Potzrebuje aparat z uniwersalnym onbiektywem o duzym zakresie ogniskowych i najlepiej ze stabilizacja... znalazłem te dwa wyzej podane zestawy. Zestaw z Nikonem jest drozszy o jakies 200-250pln, a wiec ceny sa podobne.
Aparat bede uzywal do zdjec plenerowych, nocnych...

z góry dziekuje za odpowiedzi

Reklama

k1caj_ns 
Optyczny

Wysłany: Pon 19 Maj, 2008   

Jeśli chcesz aparat do zdjęć nocnych to napewno canon wygrywa ze względu na mniejsze szumy.

Odnośnie tych obiektywów to ja do czegoś takiego uniwersalnego nie jestem przekonany. Lepiej kupić coś takiego jak tamron 17-50 i dozbierać na dobre tele.

Canon 400D + T 17-50 /2.8 miałbyś też mniej więcej w tej cenie. Stabilizacja w tym momencie nie jet priorytetem bo masz dobre światło w obiektywie dzięki czemu możesz podbijać czasy i robić tym samym także nieruchome fotki.

Tamron jest przez wielu polecany i z testów też wynika ,że to szkiełko warte jest napewno swojej ceny.

Canon 400 D jest pozbawiony kilku bajerów które ma 450D ale czy zapłacisz za te bajery zależy tylko od Ciebie. (ja zapłaciłem jak widać).

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Do zdjęć nocnych z uniwersalnych obiektywów najbardziej polecam uniwersalny wynalazek zwany przez fotografów STATYWEM :wink:
Do szkieł typu 18-200 mam wrodzoną awersję (niektórzy na to obrzydzenie mówią), więc juz nic dalej nie napiszę.

arietiss 
Optyczny
arietiss

Jak coś jest do wszystkiego, to jest do...! :mrgreen:
100% racji w tym mądrym przysłowiu! :wink:
Przy nocnych oczywiście 450D z CMOS! :smile:

Thomas Light 
Nowy
Poczatkujacy Foto

Wysłany: Wto 20 Maj, 2008   

Ja tez sie nad tym brdzo długo zastanawiałem i wybrałem zestaw Canon 350D ze szkłem 28-135 IS USM i jestem zadowolony jak na kogos poczatkujacego jak ja...

Monastor 
Optyczny

Wysłany: Wto 20 Maj, 2008   

Thomas Light, szkoda, że nie coś szerszego na szerokim kącie i jaśniejszego.

grzegorzdz72, do nocnych Canon 450D z matrycą CMOS. W tej dziedzinie akurat ma ogromną przewagę nad D80. Zamiast stabilizacji zdecydowałbym się jednak na jasny obiektyw i statyw.

Thomas Light 
Nowy
Poczatkujacy Foto

Wysłany: Sro 21 Maj, 2008   

Monastor, juz kupiłem stałke 50 f/1.8 - zobaczymy jak długo pochodzi bo z tego co czytam na forach to hmmm... narazie jestem zadowolony...

Monastor 
Optyczny

Wysłany: Czw 22 Maj, 2008   

Thomas Light, stałka 50 mm tym bardziej nie jest szeroka :razz:
Jest za to w istocie jasna i pozwala uzyskać zdjęcia bardzo dobrej jakości.

Odpowiedz do tematu