Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Zbieram to pismo w polskim wydaniu od samego początku (F1 interesuję się jakieś 20 lat) i studiuję zawarte tam kadry. Są niesamowite i odlotowe, jeszcze niedawno chłopaki focili analogami. Czasami są nawet podane użyte nastawy i obiektywy. Chyba nie muszę wymieniać marki sprzętu robiącego te piękne zdjęcia Fotografowie są oczywiście (jest ich tam coś koło ośmiu) genialni i jeżdzą z F1 po całym świecie.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Pią 23 Maj, 2008
MM napisał/a:
Chyba nie muszę wymieniać marki sprzętu robiącego te piękne zdjęcia
Marki mózg fotografa? Marki solidny warsztat? Marki dobre doświadczenie? Marka II i III?
Da się zauważyć w transmisjach sportowych co raz więcaj czarnych tele
A biorąc pod uwagę to ,że białe się bardziej w oczy rzucają to tych czarnych może być jeszcze więcej tylko ich nie widać Ciekawy jestem jaki obiektyw byłby najlepszy dla szpiega C100-400L Czy Sigma 150-500 heh
Zdziwko na czym innym polega - ta reporterka jest robiona generalnie na 1Ds...
Ale chodzi Ci o obecność literki "s" na końcu nazwy? Przy takim budżecie i... hm... niepowtarzalności sytuacji zdjęciowych mnie to nie dziwi. Oni na pewno produkują całe mnóstwo materiałów w dużym formacie.
Chyba że mylę się myśląc, że np. autofocus pełnoklatkowego 1Ds jest gorszy niż odpowiadającemu mu generacją modelu 1D? Pewnie masz na myśli prędkość trybu seryjnego w 1Ds, który jest zauważalnie gorszy: 1Ds MkII 4 klatki/s, a aktualny 1Ds MkIII 5 kl/s, czyli mniej niż byle 40D. Ale może chłopaki radzą sobie z tym jakoś...
To "s" mnie właśnie pozytywnie zdziwiło bo ja gdybym miał kupować to właśnie ten model. Mam teraz w domu 1D Mark III i choć aparat jest zarąbisty to poczciwe 5D jakością fotografii jest nadal klasę wyżej. Tak "między nami" to oprócz spottingu lotniczego bardzo bym chciał mieć dostęp do takich miejsc i takie obiektywy jak mają ci panowie plus oczywiście 1Ds Mark III. Wtedy bym się wyszalał z np. 600/4 IS L lub 300/2.8 IS L bo w sumie resztę potrzebnej szklarni to już mam
Niestety nie stać mnie na takie wycieczki, spotting i wyjazdy na pokazy choć też kosztują to są bardziej "ekonomiczne". Gdybym miał jednak możliwość być po właściwej stronie siatki to jadłbym przez rok suchary i na takie GP pojechał
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Nie 25 Maj, 2008
no proszę miłosnicy F1
a jak chciałem jechać na wyścig na węgry to chetnych nie było
w tym roku nie dam rady, bo już za nieplanowane wydatki mógłbym kupić 5D, ale w przyszłym sezonie na pewno choc na jeden wyscig pojadę.
zawsze jeżdzę sam , więc jest możliwość minimalizacji kosztów dla chętnych.
Niestety nie stać mnie na takie wycieczki, spotting i wyjazdy na pokazy choć też kosztują to są bardziej "ekonomiczne". Gdybym miał jednak możliwość być po właściwej stronie siatki to jadłbym przez rok suchary i na takie GP pojechał
Ja też interesuję się F1 od ok. 20 lat. Pierwszy raz byłem na GP w 2000 roku w Belgii (niesamowite przeżycie!!!). Niestety miałem ze sobą analoga C300 ze standardowym obiektywem, jak robiłem pierwsze zdjęcia jadącego bolidu to udało mi się zrobić tylko pusty tor
W zeszłym roku wybrałem się na Monzę mając Canona 2IS, ale przede mną siedział hiszpan, który miał 1D, ale nie wiem dokładnie jaki, nie siedziałem jeszcze w temacie DSLR, z tego co zapamiętałem to szkło miał coś jakby 100-400L i wtedy powiedziałem sobie, że jak pojadę następny raz to muszę mieć znacznie lepszy sprzęt, żeby nie oglądać po powrocie takich fotek, jak ta poniżej.
Ale jeszcze trzeba nauczyć się robić dobre foty, potem lepszy sprzęt i zrobić dobrą fotę Kubicy na najwyższym stopniu podium!!!
Zgodnie z prośbą mamy nowy temat. Także zastanawiam się nad wycieczką na jakiś tor F1 i ciekawy jestem na ile można porobić fotki z miejsc przeznaczonych dla normalnych widzów oraz jaki sprzęt to minimum. Z tego co timi1970 pisze to 400mm może być mało ?
Oglądać na żywo taki wyścig jak wczoraj to sama przyjemność
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 15