Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
s9600
Autor Wiadomość
hanuku 
Nowy

Wysłany: Sob 12 Lip, 2008   s9600

Przymierzam się do kupienia aparatu. Miał być dość dobry kompakt... byłem zdecydowany na panasonica fx35 ale kumpel odradził mi kupienie go na rzecz hybrydy Fuji FinePix S9600.Troche o niej poczytałem i w sumie jestem przekonany do niego w 95%, ale przeraża mnie brak stabilizacji. Jestem fotografem amatorem i nie wiem czy sobie poradzę bez tej funkcji. . Czy jest to rzeczywiście tak dobry aparat i czy istnieją jakieś jego lepsze i nowsze odpowiedniki?

Reklama

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

Wysłany: Sob 12 Lip, 2008   

... ale czemu miałbyś sobie nie poradzić bez tej funkcji?

s9600 ma użyteczne iso do 800 podczas gdy inne aparaciki z mniejszymi matryckami mają max iso 200 -> s9600 jest dobrym sprzętem dla amatora :)

hanuku napisał/a:
czy istnieją jakieś jego lepsze i nowsze odpowiedniki?
Tak, istnieją Fuji s100 ;)

dest 
Nowy

Wysłany: Sob 12 Lip, 2008   

raczej wez s100 ;) posiadam 9600 ale cos bardzo zadko z niego korzystam odkad mam lustro ;) w s9600 musisz zapomniec o funkcji auto bo robi tragicznie brzydkie zdjecia. ale juz np na ktoryms z programow gdzie mozesz panowac nad iso expozycja (P S A M )izdjecia wychodza w miare ok ;) do odbitek 15x10 bedzie dobry a na monitorze do 1280x1024 bez pokazywania rzeczywistej wielkosci bedzie dobry ;) z hybryd to chyba ten fuji albo nowszy czyli s100 ;)

Soter 
Nowy

Wysłany: Pią 18 Lip, 2008   

Witam!
Podepnę sie pod temat by nie tworzyć nowego.

Przeczytałem masę postów na tym forum i przyszedł czas na zakup aparatu.
Właściwie mam już swoje typy, ale jeszcze muszę się poradzić.
Obecnie używam aparatu analogowego olympus IS-10 oraz jakis HP 3,2Mpix
Olympus jest dla mnie poręczny i wygodny.
A moje typy to Fujifilm FinePix S9600, Fujifilm FinePix S100fs
Ten drugi oczywiście lepszy, ale klocek prawie 1kg.
Zależy mi na manual zoom, kręceniu filmików aparatem, uchylnym LCD no i zewnętrznej lampie błyskowej. Lampę jestem w stanie pominąć. Format RAW też mogę pominąć.
Naczytałem się że z S9600 wychodzą słabej jakości zdjęcia na automacie, ale chyba będą lepsze jak z HP 3,2 Mpix? Żona nie lubi bawić się w ustawianie parametrów, ja wychowany byłem na analogach typu zenith, practica, potem olympus is-10
No i stabilizacja, czy rzeczywiście konieczna, czy dla przeciętnego pstrykacza zdjęć tylko gadżet?
Może jakieś inne aparaciki mają manual zoom o których ja nie wiem ?

MichalP 
Optyczny
foto&moto

Wysłany: Pią 18 Lip, 2008   

Wagą nie należy się martwić. 1kg to jeszcze nie klocek zważywszy na to jaką optykę oferuje i na to, że nie należy do najmniejszych aparatów. Wystarczy jakąkolwiek sensowniejszą lustrzankę wziąć i podobny obiektyw i mamy 1,5kg :mrgreen: Fuji jak najbardziej. Ojciec ma 6500 i jest OK. Uważam, że wyższe modele 9500/9600/100 również się sprawdzą jako dobry kompakt. Jakość zdjęć jest zazwyczaj lepsza od porównywalnych kompaktów z innych firm ze względu na zaawansowaną większą matrycę o wielkości przeważnie 1/1,8" lub 1/1,6".

Odpowiedz do tematu