Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Przymierzam się do kupienia aparatu. Miał być dość dobry kompakt... byłem zdecydowany na panasonica fx35 ale kumpel odradził mi kupienie go na rzecz hybrydy Fuji FinePix S9600.Troche o niej poczytałem i w sumie jestem przekonany do niego w 95%, ale przeraża mnie brak stabilizacji. Jestem fotografem amatorem i nie wiem czy sobie poradzę bez tej funkcji. . Czy jest to rzeczywiście tak dobry aparat i czy istnieją jakieś jego lepsze i nowsze odpowiedniki?
raczej wez s100 posiadam 9600 ale cos bardzo zadko z niego korzystam odkad mam lustro w s9600 musisz zapomniec o funkcji auto bo robi tragicznie brzydkie zdjecia. ale juz np na ktoryms z programow gdzie mozesz panowac nad iso expozycja (P S A M )izdjecia wychodza w miare ok do odbitek 15x10 bedzie dobry a na monitorze do 1280x1024 bez pokazywania rzeczywistej wielkosci bedzie dobry z hybryd to chyba ten fuji albo nowszy czyli s100
Witam!
Podepnę sie pod temat by nie tworzyć nowego.
Przeczytałem masę postów na tym forum i przyszedł czas na zakup aparatu.
Właściwie mam już swoje typy, ale jeszcze muszę się poradzić.
Obecnie używam aparatu analogowego olympus IS-10 oraz jakis HP 3,2Mpix
Olympus jest dla mnie poręczny i wygodny.
A moje typy to Fujifilm FinePix S9600, Fujifilm FinePix S100fs
Ten drugi oczywiście lepszy, ale klocek prawie 1kg.
Zależy mi na manual zoom, kręceniu filmików aparatem, uchylnym LCD no i zewnętrznej lampie błyskowej. Lampę jestem w stanie pominąć. Format RAW też mogę pominąć.
Naczytałem się że z S9600 wychodzą słabej jakości zdjęcia na automacie, ale chyba będą lepsze jak z HP 3,2 Mpix? Żona nie lubi bawić się w ustawianie parametrów, ja wychowany byłem na analogach typu zenith, practica, potem olympus is-10
No i stabilizacja, czy rzeczywiście konieczna, czy dla przeciętnego pstrykacza zdjęć tylko gadżet?
Może jakieś inne aparaciki mają manual zoom o których ja nie wiem ?
Wagą nie należy się martwić. 1kg to jeszcze nie klocek zważywszy na to jaką optykę oferuje i na to, że nie należy do najmniejszych aparatów. Wystarczy jakąkolwiek sensowniejszą lustrzankę wziąć i podobny obiektyw i mamy 1,5kg Fuji jak najbardziej. Ojciec ma 6500 i jest OK. Uważam, że wyższe modele 9500/9600/100 również się sprawdzą jako dobry kompakt. Jakość zdjęć jest zazwyczaj lepsza od porównywalnych kompaktów z innych firm ze względu na zaawansowaną większą matrycę o wielkości przeważnie 1/1,8" lub 1/1,6".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14