Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
lustrzanka do 1800zł, dla aktywnego turysty
Autor Wiadomość
krzysiak84 
Nowy

Wysłany: Nie 17 Sie, 2008   lustrzanka do 1800zł, dla aktywnego turysty

Witam Serdecznie
Jestem aktywnym turystą, dlatego też mały kompakt casio s500 był zawsze pomocny. Ze zdjęc byłem zadowolony, a od czasu do czasu można było nagrać film również dla mnie w zadawalającej jakości. O tym aparacie mógłbym pisac długo, ale nie to jest tematem postu. Mianowicie wybieram się w dość daleką podróż. Ponieważ w tę część świata może juz nigdy nie wróce chciałbym przywieśc "lepsze" zdjęcia niż oferuje mały kompakt za kilka złotych. Początkowo myślałem nad kompaktem, doszedłem jednak do wniosku ze jak mam już wydać tyle pieniędzy to zrezygnuje z opcji "nagrywania filmów aparatem" (które w przypadku niektórych aparatów sa naprawde niezłe) i zdecyduje się na lustrzanke którą w przyszłości może uzupełnie o lepszy obiektyw. Mam w domu aparat nikon d70s + sigma 28 - 300 + lampa sb28. Logika podpowiada aby kupić również aparat nikona aby móc w pełni wykorzystac lampe oraz obiektyw. Poczatkowo myslałem jednak na kupnem Olympus E-410 14-42 + 40-150+ Oryg.Torba+CF4GB (1550zł - allegro) o których wyczytałem dość pozytywne opienie. Przeglądając oferte nikona aktualnie zastanawiam sie nad Nikon D40 + Nikkor AF-S DX 18-55mm f/3,5-5,6GII + Nikkor AF-S DX 55-200mm f/4-5,6G ED - niestety brak tu stabilizacji obrazu (nie wiem na ile siętym kierować). Podsumowująć: szukam małej, lekkiej lustrzanki z jak najbardziej uniwersalnym obiektywem (ew.2 osobnymi) nie chciałbym na to przeznaczyc więcej niż 2000zł, posiadam juz w domu d70s + sigma 28 - 300 + lampa sb28 i myslę, iz rozsądnie było by kupić aparat, który umożliwiał by "skorzystanie" w przyszłości z tych elementów. Z góry dziękuje za pomoc

Reklama

krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Sie, 2008   

duzo rozsądniej imo zakpić obiektyw do posiadanego d70 i cieszyć się robieniem zdjęć dobrym aparatem.
cokolwiek kupisz w cenie do 1800 raczej nie da ci jakości posiadanego d70 i dodatkowego dobrego obiektywu.

TomiCBR 
Początkujący

Po co Ci nowa lustrzanka, jak masz D70s ??? W tym przedziale cenowym "kokosów" miał nie będziesz
Pomyśl raczej o "szklarni" Tak mi się wydaje :wink:

krzysiak84 
Nowy

d70s jest dla mnie zbyt duzym i ciezkim aparatem, pozatym jest to aparat ojca i nie che go brac w extremalną podróż na drugi koniec świata bo niewiaodmo w jakim stanie wróci. Fotografowanie jest dla mnie zawsze na 2 miejscu - przy okazji. Dlatego gabaryty są dla mnie ważne - zaczynem znów zastanawiać się nad kompaktem. Trudny wybów.

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

z małych gabarytów słynie system 4/3. w tej cenie zdaje się złapiesz 520 w podwójnym kicie. 410 raczej bym nie chciał bo po 30 minutach trzymania tego aparatu myślałem że odpadnie mi kciuk i palec wskazujący. brak wyprofilowania potrafi się dać we znaki.
jeżeli wolisz coś lekkiego w aps-c odpowiednio tanie będą d40, a200... do nich trzeba by poszukać czegoś taniego.. trudna sztuka..
zwykłe kity są raczej średnie i ani SAL 18-70 ani Nikkor 18-55 nie są mistrzami.. zdjęcia robią i raczej nic więcej.

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Pon 18 Sie, 2008   

Tym bardziej, ze ani d40 ani a200 nie sa jakos specjalnie wytrzymalymi aparatami.

Odpowiedz do tematu