Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 24 Wrz, 2008 plebiscyt optyczne.pl, 5 pierwszych miejsc leica??
Właśnie znalazłem reklamę w Braci Łowieckiej ze lornetki leica zdobyły 5 pierwszych miejsc w plebiscycie optyczne.pl w 2007 roku. Znając wyniki testów w sumie3 lornetek(nawet nie ma 5) troche sie zdziwiłem. Do tego 10x50 HD uznano lornetą roku!? Moze ktos wie co jest grane?
Bo to nie były testy, lecz plebiscyt na produkt roku 2007. Czytelnicy głosowali co im się najbardziej podoba. To plebiscyt popularności. Opis wyników jest tutaj:
troche dziwnie wyglada to zestawienie prawie same lornetki leica oraz Delta. No ale O.K. choc wg. mnie głosowali pracwnicy dystrybutora leica i DO. Innego wytłumaczenia nie widzę. Ciekawy jestem ile lornetek leica HD jest w posiadaniu polskich obywateli 10 sztuk to chyba optymistyczna prognoza? Skad w takim razie ten nagły zapał i ufność do marki która pod wzgledem jakosc w porównaniu do innych marek wypadła tak sobie, a w porównaniu jakosc/cena to juz lepiej nie pisac.
PS. troche mi sie wyniki tego plebiscyctu kojarza z ostatnią promocją iPodów w polsce gdzie opłacone osoby miały tworzyć sztuczny tłok przed punktami sprzedaży aby w ten sposób pokazać ze produkt jest super atrakcyjny itp itd. Pracownicy Agencji PR za granicą na te info mieli niezłą polewkę i z tego co wiem uzywają polskiego przykładu na pokazanie braku etyki i stosowaniu działań majacyhc na celu oszukanie potencjalnego klienta tylko zeby sprzedac.
Ale to jest plebiscyt popularności, a nie realna ocena sprzętu. W aparatach wygrał D3, a w rękach miało go pewnie z 1-2% głosujących.
Nie sądzę, też że te głosy to głosy pracowników Leica i DO. Z jednego IP i jednej przeglądarki można było oddać jeden głos na jeden produkt w każdej kategorii. Leica zdobyła około 370 głosów na wszystkie lornetki.
Oczywiście da się to obejść, ale wymaga tyle zachodu, że w ten sposób jedna czy dwie osoby mogą wygenerować 10-20 głosów, ale nie 370.
Nie traktuj tego jako jakiś poważny test. Ot dobra zabawa, którą zamierzamy powtórzyć i w tym roku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9