Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Kieszonkowy kompakt dla amatora..
Autor Wiadomość
fazzieng 
Nowy

Wysłany: Nie 22 Lut, 2009   Kieszonkowy kompakt dla amatora..

Serdecznie proszę o pomoc w zakupie kieszonkowego kompaktu. Do tej pory używałem Olympus'a mju600 (gabarytowo idealny). Nieźle radził sobie w auto, ale zdjęcia nie były powalające (często zaszumione i niezawsze wyostrzone), do tego miał niezłą baterie. Miałem też przez chwilę Panasonic'a DMC-TZ3. Fotki w auto robił fajne, ale był zdecydowanie za duży jak dla mnie, a do tego beznadziejna bateria. Nie szukam dużego zoomu, ani trybu manualnego. Potrzeba mi czegoś kieszonkowego, czego wycelowanie i pstryknięcie wiązać się będzie z ostrą i niezaszumioną fotką w różnych warunkach. Czegoś z możliwie najlepszymi parametrami jak na aparat do 1000pln. Bardzo podobają mi się fotki zrobione Canon'ami, więc może jakiś IXUS, albo któryś z małych Panasonic'ów, dobrze mówią też o Fuji. Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc.

Reklama

WojciechW 
Optyczny

Wysłany: Nie 22 Lut, 2009   

Liczba aparatów, kóre spełniają sprecyzowane przez ciebie wymagania pewno przekracza setkę. I myśle, że każdy z tej setki mógłby ciebie zadowolić.

Jeżeli podobają się tobie Ixusy i ogólnie zdjęcia z Canonów to kupuj jakiegoś Ixusa. Ja mam Canona G9 i jestem zadowolony.

Doradzałbym ci opierać swój wybór na obejrzeniu przykładów zdjęć testowych. Jest to również o tyle ważne, że próbując później zrobić coś w podobnych warunkach ocenisz prawidłowość pracy aparatu. Ponadto ogólnie - warto kupować sprzęt lepszych marek, te mające stabilizacje obrazu i te z większą ilością różnych trybów pracy.

Pozdrawiam,
WojciechW

fazzieng 
Nowy

Racja. Źle podszedłem do teamtu..
Grono zawęziłem do 2 średniej klasy modeli aparatów kieszonkowych 3 różnych marek.
Teraz potrzeba mi tylko wskazać dobry kierunek.
Budżet urusł do ok 1200pln, więc powinienem się zmieścić.
Więc mamy:
- Canon IXUS 870IS
- Canon IXUS 970IS
- Fuji FinePix F60FD
- Fuji FinePix F100FD
- Panasonic DMC-FX150
- Panasonic DMC-FX500.
Z góry serdecznie dziękuję.

Kamcio649 
Rozmowny

W tym wypadku wydaje mi się że najlepszym wyborem będzie Panasonic DMC-FX150.
Ja wybrał bym właśnie ten model ale wybór należy do ciebie.

WojciechW 
Optyczny

Kamcio649 napisał/a:
W tym wypadku wydaje mi się że najlepszym wyborem będzie Panasonic DMC-FX150.
Ja wybrał bym właśnie ten model ale wybór należy do ciebie.

Ja też bym go wybrał, ale ja jestem gorącym zwolennikiem dużych ilości MP, bo prócz G9 mam K20D. Ale też robie niewiele zdjęć przy gorszym oświetleniu.

Pozdrawiam serdecznie,
WojciechW

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

ja bym szukał takiego kompaktu który oferuje mi możliwie najmniejszą ogniskową :) ... reszta zeszłaby na drugi plan

fazzieng 
Nowy

Wysłany: Pon 23 Lut, 2009   

Więc Panasonic DMC-FX150..?
OK. Dzięki.
Odezwę się jak już zakupię..

Odpowiedz do tematu