Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaki plecak na C40D
Autor Wiadomość
Tranquilizer 
Bywalec

Wysłany: Sro 29 Lip, 2009   Jaki plecak na C40D

Witam,

potrzebuję podpowiedzi dotyczących wyboru plecaka.

Plecak musi:

- być nieduży, tak żeby pomieścił body + podpięte szkło C28-135 + ew Tamron 90f/2.8 i w przyszłości może jakieś tele klasy 100-300.

- dobrze by było aby można było włożyć jakąś kurtke/bluze/sweter + jakas butla z piciem.

Generalnie to potrzebuje plecak aby móc zaprać pare rzeczy w tym coś dla dzieciaka (pielucha etc) idąc na dłuższy spacer.

Miałem upatrzone Naneu Pro ECHO ale zabrakło mi paru centymetrów żeby upchnąc body ze szĸłem.

Wydawać też nie chce majątku; max 300 pln.

Wiem że to czego szukam raczej nie istnieje, ale może znacie jakiś produkt który byłby dobrym kompromisem?

Reklama

MasterB 
Maniak

Wysłany: Sro 29 Lip, 2009   

Ja bym zaproponował lowepro fastpack 200 którego sam używam... Jest nieduży ale na pewno wejdzie do niego sprzęt o którym mówisz.
Dodatkowo do mojego wchodzi:
- 2 pampersy
- t-shirt dla mnie i ciuch na zmiane dla młodego
- butelka picia dla mnie + butla ze smokiem
- pielucha tetrowa
- słoiczek z przecierem dla małego
- i pierdóły w stylu komórki, mp3 itp

:mrgreen:

Tranquilizer 
Bywalec

No to jutro w takim razie czeka mnie wyprawa do "cyfrowych" w celu przymiarki sprzetu do tego plecaczka. Choc dzisiaj bedac u nich przypatrywalem sie CompuDayPack oraz slingow 200 i Naneu Pro Alpha. I jakos tak ten daypack mi podchodzic zaczal, tyle ze to kobyla jak nie wiem.

A myslalem ze to problemem jest wybor szkla albo body, a tu widze ze caly osprzet to jedna wielka droga przez meke :mrgreen:

candy 
Maniak
óć

zgadzam sie z MasterB, FastPack 200 to naprawde fajny plecak i sporo w nim mozna pomiescic

MasterB 
Maniak

Jeszcze dodam od siebie, że na początku bardzo mnie kusił slingshot (ze względu na bardzo szybki dostęp do sprzętu) ale miałem okazję go parę dni ponosić i okazał się niewygodny przy dłuższych wyprawach. Po prostu ramię mnie bolało od nierównego rozłożenia wagi...

Tranquilizer 
Bywalec

Wysłany: Czw 30 Lip, 2009   

MasterB,

a powiedz mi jak jest z szelkami w tym plecaczku? Wygodne one są??

Bo na zdjęciach to jakieś małe i wąskie się wydają :cry:

MasterB 
Maniak

Wygodne, dosyć miękkie... Muszą być w sam raz bo nigdy nad tą kwestią się nie zastanawiałem :wink:
Najlepiej będzie jak sam się przekonasz, bo niestety co dla mnie jest wygodne dla Ciebie już nie musi być :wink:

Tranquilizer 
Bywalec

Odwiedzilem "Miejską Macalnie" gdzie pomacałem, poprzymierzałem, powkładałem aparat ze szkłem i się doczekać nie mogę kiedy dotrze do mnie ten plecak.

Na fotkach ten plecak nie wyglądał na taki duży jak sie objawił w rzeczywistości :razz:

Choć ideałem było by dla mnie jakby przedział na sprzęt był o jedną przegródkę węższy (poziomo) a plecak był wyposażony w pas biodrowy :mrgreen: :mrgreen:

Dzięki MasterB z pomoc :mrgreen:

PS.

Czy tak mało osób na forum posiada dzieci :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

MasterB napisał/a:
na początku bardzo mnie kusił slingshot (ze względu na bardzo szybki dostęp do sprzętu) ale miałem okazję go parę dni ponosić i okazał się niewygodny przy dłuższych wyprawach. Po prostu ramię mnie bolało od nierównego rozłożenia wagi...
A dlaczego nie używałeś pasa biodrowego? Używając plecaka bez pasa, też mogą boleć ramiona.

Tranquilizer napisał/a:
Czy tak mało osób na forum posiada dzieci
Wiszisz, mają ale z pieluch dawno już wyrosły i nosza własne plecaki. :mrgreen:

MasterB 
Maniak

B o g d a n napisał/a:
A dlaczego nie używałeś pasa biodrowego? Używając plecaka bez pasa, też mogą boleć ramiona.

Pas biodrowy kłóci się z nosidełkiem dla dziecka... :mad:

B o g d a n napisał/a:

Wiszisz, mają ale z pieluch dawno już wyrosły i nosza własne plecaki.

Hmm, noszą sprzęt dla taty? Podoba mi się ta koncepcja :mrgreen:

Tranquilizer 
Bywalec

B o g d a n napisał/a:
MasterB napisał/a:
na początku bardzo mnie kusił slingshot (ze względu na bardzo szybki dostęp do sprzętu) ale miałem okazję go parę dni ponosić i okazał się niewygodny przy dłuższych wyprawach. Po prostu ramię mnie bolało od nierównego rozłożenia wagi...

Bogdan,

a co przemawiać może za sligshotem? Jeśli nie brać pod uwagę braku przestrzeni "ładunkowej"?

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

MasterB napisał/a:
Pas biodrowy kłóci się z nosidełkiem dla dziecka...
Kurcze, a jak można nieść i plecak i nosidełka jednocześnie?
MasterB napisał/a:
Hmm, noszą sprzęt dla taty? Podoba mi się ta koncepcja
Czasami noszą z konieczności. Trzeba czasami obdzielić sprzetem całą rodzinę np. podczas wylotu.

[ Dodano: Czw 30 Lip, 2009 22:43 ]
Tranquilizer napisał/a:
a co przemawiać może za sligshotem?
No jednak po coś wymyslono takie coś. Mają coś, czego nie daje zwykły plecak na ramiona. Już w innych wątkach się na ten temat rozpisywałem i nie chce mi się powtarzać. Ja bynajmniej sobie chwalę, ale każdemu według potrzeb.

Tranquilizer 
Bywalec

B o g d a n napisał/a:
MasterB napisał/a:
Pas biodrowy kłóci się z nosidełkiem dla dziecka...
Kurcze, a jak można nieść i plecak i nosidełka jednocześnie?

Jeśłi jest to nosidełko zakładane na klatke piersiową (a dzieciaczyna nie jest zbytnio duża [do ok 12 miesięcy] tego typu to nie idzie już to w parze z pasem biodrowym.

Sam to przerabiałem w zeszłym roku, ale wtedy miałem kompakta i nie zawracałem sobie głowy sprzętem foto :mrgreen: :mrgreen:

Gangster 
Uczestnik

Wysłany: Pon 03 Sie, 2009   

Hi nie będę zakładał osobnego tematu bo sprawa dotyczy tez plecaka.
Aktualnie mam Lowepro Slingshot 100AW. Pakuje do niego C400D kable (ładowarka), dodatkowa pamięć, bateria. Podczas noszenia i przechowywania mam podłączony Tamron 17-50 a obok jest C70-200L (jakoś się zmieścił) oraz zestaw do czyszczenia. Na więcej niestety nie ma miejsca. Podoba mi się koncepcja tego plecaka ale najzwyczajniej brakuje mi miejsca.
Dopiero co zaczynam zabawę z SLR i poszukuje plecaka co będzie pojemny i koncepcja jak w Slingshot. Jak chce szybko wyciągnąć aparat to to robię jak i bezproblemowa (szybka) zmiana obiektywów. Są modele 200AW i 300AW ale nie wiem czy nie będą za małe i tak komfortowe jak 100AW. Docelowy sprzęt to C40D, 17-40L, 70-200L, zestaw do czyszczenia, okablowanie i lampa 580ex. Najlepiej jakby było miejsce na małą kamere.
Macie jakieś propozycje co do plecaka?

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Wysłany: Wto 04 Sie, 2009   

Jeżeli SlingShot 100AW Ci się sprawuje to kup z tej serii większy. Ja mam 300AW i ładuję do niego: 2 x aparat Canon, 3 (4) x obiektyw (łącznie z 100-400L), ładowarka i lampa 580 EX II. Reszta gratów niestety nie wchodzi - i dobrze bo ile mozna dzwigać.

Odpowiedz do tematu