Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 20 Maj, 2009 Kompakt do 1500(nie superzoom)
Witam,
szukam kompaktowego aparatu(o małych gabarytach) do 1500zł.
Aparat potrzebuję do robienia zdjęć pamiątkowych: z wycieczki i imprez rodzinnych, nauki/zabawy(a nóż odnajdę w sobie talent) i robienia portretów.
Moje doświadczenie z fotografią ogranicza się do paru fotek. Proszę jednak o polecenie jakiegoś aparatu z którymi będę mógł(również) samemu poeksperymentować =]
Co do sprzętu nad którym się zastanawiałem to:
1. Na początku podobał mi się Nikon P6000(tak jakoś bez powodu-wtedy jeszcze nie zagłębiłem się w testy/analizę funkcji itd).
2. Prawie od razu wpadły mi w oko Nikon s630 i s710(malutkie poręczne, dużo funkcji itd)
3. Po wizycie w Media Markt mój świat się zawalił, ponieważ s710 odrzuciłem wcześniej z powodu znacznej ilości megapixeli, a wydał mi się bardzo delikatny(Olympus mju-T8000 mi się spodobał, ale jest zbyt drogi i nie podobno nie powala jakością zdjęć).
4. Zacząłem dużo czytać o aparatach. Nikon P6000 wrócił do mnie =]
5. Wpadłem na pomysł: 'zobaczę co ludziom polecacie na forum' i znowu się naczytałem...
6. Spodobał mi się Lumix LX3, ponieważ widzę tu bardzo dużo pozytywnych komentarzy o nim(mi troszkę przeszkadza jego marka-kojarzy mi się z moim walkmanem i discmanem).Niestety cena jest stanowczo za wysoka(około 1 900zł).
Leica C-Lux2 nie ma za wiele wspolnego z Lumixem LX2, poniewaz C-Lux2 to blizniak Lumixa FX30.
Odpowiednikem LX2 jest Leica C-Lux 3.
Dzięki za wyjaśnienie cube007 tylko, że chyba "gospodarz/założyciel" wątku nas olał albo od razu poleciał kupić tą Leicę
...mógł chociaż "dziękuję" powiedzieć Bo teraz nie wiadomo, czy jeszcze jest zainteresowany kupnem czy już nie
Nie nie, to nie tak. Dalej jestem zainteresowany, tylko wczoraj czytałem sobie testy Leica C-Lux2 i w między czasie czekałem na kolejne propozycje.
Co do "dziękuję" to uznałem, że nie ma sensu dziękować co posta, bo zrobiłbym bardzo duży bałagan.
qadest1 i cube007 dzięki za pomoc =]
(w dalszym ciągu jestem zainteresowany kolejnymi propozycjami)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9