Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Chciałbym zapytać czy znają szanowni kogoś w Wielkopolsce( choć niekoniecznie ) kto profesionalnie i za razsadne pieniązki jest w stanie naprawić obiektyw sigmy. W moim 18-50 f2.8 padł autofocus. Pomimo że obiektyw na gwarancji, serwis odmawia naprawy ( ich zdaniem, usterka mechaniczna) pomijam fakt iż jest to nie możliwe, nigdy nie upadł ani nic z tych rzeczy, zażyczyli sobie za naprawę 420zł. Czy jest możliwość tańszej naprawy?
Nie znam osoby niezadowolonej z naprawy wykonanej przez tego pana . Warto zadzwonic i spytac, ale ponoc trzeba troche czekac na wykonanie naprawy. Cena popularnosci chyba.
Stad moje pytanie. Bez sensu taka gwarancja. Produkt najlepszej serii i po pol roku siada AF, którego nie naprawią. Chętnie przyjmę każdą sugestie.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 01 Cze, 2009
MC,
Wiesz może czy w takim przypadku(rzekome mechaniczne uszkodzenie) traci się gwarancję na produkt (nawet jeżeli naprawa została wykonana w autoryzowanym serwisie)...? Bo jeżeli tak, to chyba lepiej naprawić gdzie indziej, pewnie za pół ceny.
Jesli serwis sie upiera, ze uszkodzenie powstalo na skutek niewlasciwego uzywania lub z winy uzytkownika (jak w tym przypadku) to moze za naprawe zadac zaplaty. Jezeli naprawi to serwis za oplata, to moim zdaniem gwarancje powinien "przywrocic". Ale ja bym sie z nimi nie bawil tylko od razu wysylal tam gdzie juz pisalem kilka postow wyzej.
W serwisie zazadałem zdjęć uszkodzenia. Pan Szczepan po ogledzinach zdjeć srwierdzil że do 100zł sie zmieścimy:) W serwisie 420zł. Mam gdzies taką gwarancje. Co dziwne, dziś przyszła paczka z serwisu z moim obiektywem. Po pierwsze nie zapłaciłem ani grosza za przesyłke( ani w jedną ani w drugą strone) Po drugie obiektyw działa Widać pekniecie przy AF - M. Ale obiektyw działa. Juz nie wiem o co chodzi. W gwarancji wbite ze obiektyw nie podlega naprawie
Witam! Mam zapytanie co do wspomnianego serwisu w Wielkopolsce dlatego postanowiłem kontynuować wątek.
Niedawno kupiłem obiektyw Sigmy F2.8 18-50 EX DC Macro. Oczywiście okazało się że występuje BF przy pracy z moim Canonem EOS 400D. Spodziewałem się tego więc wysłałem go do kalibracji do Gdyni, po pięciu dniach dostałem go z powrotem, z tym że obiektyw okazał się być nie tknięty przez serwisanta, ta sama wada co przed wysyłką. O swoim bojowym nastroju nie będe nadmieniał, zamierzam dzwonić do K-Consult w poniedziałek i powiedzieć co o nich myśle. Ale mam większy problem i stąd mój post:
Za kilka dni wylatuje do Anglii na miesiąc i chciałbym mieć sprawny obiektyw. Zastanawiam się czy ten serwis w Poznaniu wykonuje kalibracje? Jeżeli tak to czy w tym przypadku utracona zostanie gwarancja? Ile zajmuje taka kalibracja i czy istnieje możliwość zrobienia tego na miejscu czy samo przez się trwa to kilka dni nawet przy najlepszych chęciach?
Jeżeli ktoś zna odpowiedzi na któreś z tych pytań byłbym wdzięczny za odpowiedzi i sugestie. Pozdrawiam.
Jaki serwis w Poznaniu? Z tego co wiem to Sigma ma tylko w Gdyni. Jesli obiektyw bedzie naprawiany przez nieautoryzowany serwis, to efektem bedzie utrata gwarancji.
Dzięki za odpowiedzi. No cóż. W takim razie będe kontaktował się z serwisem sigmy w Gdyni, może uda się coś jeszcze zdziałać, bo 3-letniej gwarancji tracić nie mam zamiaru. W każdym razie uważam że odesłanie nie naprawionego sprzętu bez jakiegokolwiek wyjaśnienia jest szczytem bezczelności z ich strony... A szczerze, dobry serwis był głównym argumentem przy wyborze Tamron/Sigma bo na Canona stać mnie niestety nie było. Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10