Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam,
czasy Nikona P80 u mnie poszły w zapomnienie, potrzebuję czegoś małego i prostego, do cykania tu i tam . Miałem do niedawna Samsunga S860, jednak ten był kupiony na Allegro jako używany, jak sie okazało od handlarza - złotej rączki - partacza (długa historia) i teraz zostałem na lodzie, a niedługo zbliżają się wakacje i muszę coś wybrać.
Kwota jaką dysponuję to ok 350zł (w porywach do 400, jeśli byłoby coś na prawdę godnego uwagi w tych pieniądzach). Aparat ma być nowy, ze sklepu (normalnego, tudzież dobrego internetowego).
Zaczaiłem się na Panasonica Lumixa DMC-LS80, co o nim myślicie? Jest dostępny u mnie w mieście w Avansie i Euro RTV AGD za 349zł w obydwu sklepach. Byłem jednak dziś jeszcze raz w Avansie i napotkałem Samsunga NV8, również za 349zł; parametry podobne, jednak przykuł moją uwagę jego wygląd. Co jeszcze zauważyłem, to to że w tym NV8 odstawała lampa błyskowa i nie dało się jej zamknąć, zawołałem pana z obsługi, powiedział że to jedyny na sklepie i że może na jutro zamówić nową sztukę, poprosiłem. Poczytałem właśnie troche w necie o tym NV8 i co znalazłem, to właśnie narzekania na lampę, która się psuje a serwis nie robi tego na gwarancji, żąda 350zł za naprawę Trochę się zraziłem do tego Samsunga... Wracając do Lumixa, stoi za nim optyczna stabilizacja obrazu...
Co powiecie mi o tych dwóch modelach? Może ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi, może zaproponujecie mi coś innego, lepszego?
Kilka postow pod twoim jest post CANONY i KOMPAKT DO 400zl i PANASONIC LS80 CZY SAMSUNG... chyba to wyjasnia twoj dylemat.
rodak69 [Usunięty]
Wysłany: Pon 01 Cze, 2009
Dzięki za odpowiedzi. Zostanę przy Panasonicu Samsunga mam już dosyć, wszyscy jakoś go odradzają, poza tym się psuje... Niby są jeszcze Canony A5XX ale one są raczej poza granicami moich foto-funduszy
Mam nadzieję, ze będę zadowolony.
Pozdrawiam
p.s. Edmun, pisałem w pośpiechu Zedytowałbym, gdybyście w skrypcie forum dali taką możliwość, bez limitu 60 minut od napisania tematu
[ Dodano: Wto 02 Cze, 2009 20:26 ]
Chciałem jeszcze tylko napisać że kupiłem w końcu tego LS80. Pierwsze wrażenia pozytywne, wszystko działa elegancko, tak jak się spodziewałem.
No i jeszcze jedno, wstapiłem dzisiaj po szkole do MM żeby sprawdzić, co tam mają ciekawego, a nóż jakaś okazja może. No i co? LS80 za 319zł (avans - 349, euroRTVAGD - 349, internet - drożej...), co się jeszcze okazało - był to ostatni egzemplarz, spuszczono mi cenę do 300zł Taka przestroga dla tych, którzy już dawno przekreślili tradycyjne sklepy a już w szczególności MM, jak widać można czasem trafić na okazję
Pozdrawiam
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Czw 11 Cze, 2009
A co do tematu - w tej kategorii cenowej i tak każdy aparat robi takie same zdjęcia - czy Sony, czy Samsung czy Canon - ja bym wziął i tak najładniejszego
Ostatnio zmieniony przez goltar Czw 11 Cze, 2009, w całości zmieniany 1 raz
za nieco ponad 300zł można wyhaczyć Canona A570 IS, bardzo dobry aparat ze świetnym jasnym obiektywem (2.6), gdybym miał się decydować na tani kompakt, to właśnie ten
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10