Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Pamięć, statyw i torba.
Autor Wiadomość
Strzała 
Entuzjasta
Boi się krytyki ;)

Wysłany: Sob 05 Wrz, 2009   Pamięć, statyw i torba.

Lustrzanka i na razie kitowy obiektyw są zaplanowane. Teraz tylko:
1. Karta pamięci do 40D. W jakiej cenie i jakiej firmy i jaka szybkość zapisu/odczytu.
2. Jaki statyw (też do 40D.Czy cena ma znaczenie :?:
3. Jaka torba na 40D. Będzie w niej: BODY, kit, 70-300mm, później telekonwerter (czy odradzacie :?: ) i jakieś dodatkowe szpargały.

Reklama

Wizjerioner 
Rozmowny
słodko-kwaśny

Wysłany: Sob 05 Wrz, 2009   Re: Pamięć, statyw i torba.

Strzała napisał/a:

Widzę, że nie chce się czytać? :evil: http://forum.optyczne.pl/...r=asc&start=225
Zadałeś to samo pytanie w tamtym dziale. Naprawdę tam jest odpowiedź i wiele alternatyw z różnych półek cenowych. Opisane wady i zalety wielu rozwiązań.
Tutaj karty pamięci i link do szybkości kart w poszczególnych aparatach.
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=6589

zug
[Usunięty]

Wysłany: Sob 05 Wrz, 2009   

najwidoczniej nie chce bo najłatwiej założyć nowy temat.
co do torby do 40D http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=6357, http://forum.optyczne.pl/...7&highlight=40d
plecak do 40D http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=7935
jaka karta
http://forum.optyczne.pl/...9&highlight=40d
http://forum.optyczne.pl/...2&highlight=40d

RB 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sob 05 Wrz, 2009   Re: Pamięć, statyw i torba.

Strzała napisał/a:

:mrgreen:
A naprawdę podejrzewasz, ze nie?

Strzała 
Entuzjasta
Boi się krytyki ;)

Nie wiem. Ale raczej tak. A z karty pamięci nic nie wywnioskowałem :(

RB 
Temu Panu już podziękujemy

A telekonwerter do 70-300 (rozumiem ze C 70-300/4-5.6)... to sobie zdecydowanie odpuść.

Strzała 
Entuzjasta
Boi się krytyki ;)

Czyli że dobre zdjęcia wyjdą, czy, że się nie nadaje do tego obiektywu :?: :?: :?:

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

telekonwerter sobie daruj z tym obiektywem to będzie ciemno :!:

offca11 
Bywalec
małomówny

Wysłany: Nie 06 Wrz, 2009   

Troche odstraszacie Strzałe. Owszem, trzeba go skarcic ze nawet nie uzyl opcji google :razz: Ale nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi :twisted: Tak mi teraz przyszlo na mysl ile moich znajomych ma lustrzanki (glownie olki i sony - nie sluchali mnie) a nawet nie wie co to jest przyslona w obiektywie nie wspominajac o ISO. Maja ustawiony tryb zielony i sa bardzo dumni z siebie ze maja lustrzanke.

Strzała 
Entuzjasta
Boi się krytyki ;)

offca11 napisał/a:
Troche odstraszacie Strzałe. Owszem, trzeba go skarcic ze nawet nie uzyl opcji google :razz: Ale nie ma glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi :twisted: Tak mi teraz przyszlo na mysl ile moich znajomych ma lustrzanki (glownie olki i sony - nie sluchali mnie) a nawet nie wie co to jest przyslona w obiektywie nie wspominajac o ISO. Maja ustawiony tryb zielony i sa bardzo dumni z siebie ze maja lustrzanke.

Czyli wg Ciebie kupić czy nie. I czy obiektywem do 300mm dobre foty wyjdą :?: W sensie o odległość.

zug
[Usunięty]

Strzała, przy użyciu telekonwertera 2.0 będziesz miał 600mm ale bardzo ciemno :roll:
na końcu będziesz miał f/11 na końcu a z tego co się orientuję canon potwierdza prawidłowe działanie autofocusa przy użyciu teleconv. max do 5.6 tak więc jego użycie nie ma sensu

Strzała 
Entuzjasta
Boi się krytyki ;)

Ok. A przy 300mm dobrze foto wyjdzie??

zug
[Usunięty]

Strzała napisał/a:
Ok. A przy 300mm dobrze foto wyjdzie??

wiele zależeć będzie od Ciebie jak również od posiadanego obiektywu i tu nie jestem w stanie CI odpowiedzieć czy "dobrze foto wyjdzie" :wink:
chyba większość osób na tym forum posiadających zooma kończy on się na 300mm i jakoś dają radę :razz:

Wizjerioner 
Rozmowny
słodko-kwaśny

Słuchaj ja mam 70-300 IS USM Obiektyw najlepiej działa do 200 mm, ale mam kilka przyzwoitych fotek ptaków i robali robionych na 300 mm. To czy foto dobre wyjdzie zależy raczej od indywidualnych umiejętności niż od obiektywu. Co do Sigmy 70-300 się nie wypowiadam, bo nie wiem.

Strzała 
Entuzjasta
Boi się krytyki ;)

Wysłany: Pon 07 Wrz, 2009   

Ja kupuję ten i ten.

Odpowiedz do tematu