Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Sro 18 Lis, 2009
Jaka lustrzanka na imprezy okolicznościowe
Autor Wiadomość
Lukasiu 
Nowy

Wysłany: Sro 18 Lis, 2009   Jaka lustrzanka na imprezy okolicznościowe

Jestem nowy na tym forum, zatem wszystkich serdecznie witam:)

Od razu przejdę do rzeczy.

Otóż dość niedawno dostałem pewną propozycję, by być fotografem na różnych imprezach okolicznościowych. Takową propozycję wysunął mi pewien kamerzysta.

No i teraz zadaję pytanie sobie... i Wam także.
Jaka lustrzanka byłaby najlepsza do takich zadań?
Przyznam od razu, że nigdy zbyt bardzo nie zagłębiałem się w lustrzanki. Owszem, miałem do czynienia z różnymi, ale to raczej tak amatorsko. Kamerzysta dał mi propozycję taką dlatego, że widział moje zdjęcia, które to robiłem zwykłym aparatem cyfrowym. Dość niezłe są ja sądzę, jak na taki aparacik.

Nie posiadam niestety lustrzanki...

Zapytacie pewnie jaką jestem w stanie sumę przeznaczyć na cały zestaw...
Hmm sam też nie wiem... Myślę, że conieco się znajdzie:)

Reklama

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sro 18 Lis, 2009   

Conieco jest zbyt niedookreslone to po pierwsze.
Po drugie - o jakich imprezach mowimy?
Troche juz na ten temat na forum bylo.

Lukasiu 
Nowy

Jak już mówiłem jestem nowy:p..

Conieco? to hmm.. stawmy poprzeczke na 10000zł.

O jakich imprezach?... no zapewne początkowo będą to jakieś mniejsze, kameralne.
Z czasem pewnie i jakieś wesele by sie zaliczyło...

Dlatego nie chciałbym kupować jakiegoś gorszego na początek, ale od razu coś z średniej półki...

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

50D + 17-55IS + 70-200/4 + 580EXII.
Wyjdzie 10500 z małym ogonkiem, który możesz utrącić robiąc zamówienie w jednym miejscu. Będziesz zadowolony.

Myślę, że podobny sprzęt w innych systemach wyjdzie jednak znaczniej drożej.

Lukasiu 
Nowy

Własnie na pierwszy rzut poszedł u mnie C50D...:) no i jak widzę potwierdzają się moje przypuszczenia

[ Dodano: Pon 30 Lis, 2009 21:12 ]
I musze jeszcze wrócić do tematu...:)

Otóż kasa za niedługi czas wpłynie na moje konto, więc będę mógł kupić..
Ale tak zastanawiam się... 10tys to dużo strasznie. W planach mam jeszcze samochód sobie kupić niebawem...

Więc co polecalibyście do 5tys tak?:)
Kryteria te same

[ Dodano: Wto 01 Gru, 2009 10:03 ]
Kurcze.. wiem, zmieniam zdania jak... zmieniam:P

Za te pieniądze co będę miał chciałbym sobie jakieś coś dobrego kupić.
Chyba więc zostanę przy zestawieniu 50D + 17-55 IS + 70-200 /4 + 580EX II.

Odpowiedz do tematu