Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zdalne sterowanie z komputera - aparaty z modułem WiFi
Autor Wiadomość
madstorm 
Nowy

Wysłany: Sro 02 Gru, 2009   Zdalne sterowanie z komputera - aparaty z modułem WiFi

Witam wszystkich forumowiczów.

Nawiązując do wcześniejszego tematu poszukuję dość nietypowych rozwiązań wykorzystania sprzętu fotograficznego. W tym temacie chciałbym się skupić na cyfrówkach z modułem WiFi, jednakże z pominięciem lustrzanek, mowa o kompaktach. Znalazłem następujące modele, w których rzekomo jest moduł WiFi:

* SAMSUNG ST1000,
* Canon Digital IXUS Wireless,
* Panasonic Lumix TZ50,
* Nicon Coolpix P1, P2 i P3,
* Kodak EasyShare One,
* Ricoh Caplio 500SE,
* Sony Cyber-shot DSC-G3,
* Sony Cybershot G1,
* Samsung CL65,
* Nicon Coolpix S6, S7c, S8, S9.

Prosiłbym forumowiczów którzy zetknęli się z ww. modelami, potwierdzili czy możliwe jest zdalne sterowanie przy pomocy komputera oraz jeśli nie ma bezpośrednio takiej możliwości, czy istnieje API które pozwoli ją stworzyć.

Napiszcie jeśli znacie inne modele kompaktów z modułem WiFi, zaznaczam że nie chodzi o lustrzanki, ale o mniej lub bardziej zaawansowane kompakty.

Pozdrawiam.
JS

Reklama

pro_fill
[Usunięty]

Wysłany: Sro 02 Gru, 2009   

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1499780.html
http://foto.recenzja.pl/z..._wi_fi-t-21396/

świetnie sobie radzisz - nie powiem. mi zajęło ze dwie minuty [google], aby dowiedzieć się, że moduł wi-fi w aparatach służy nie do sterowania nimi za pomoca PC-ta, ale aby wydrukować zdjęcie bez podłączania kabli lub do przesłania zdjęcia na PC.

edit:
http://fotografia.idg.pl/...ulem.Wi.Fi.html

madstorm 
Nowy

Nie da się ukryć, że zależy mi na znalezieniu rozwiązania, stąd radzenie sobie w taki a nie w inny sposób. Oh jak przyjemnie byłoby jakby istniało jedno forum taktujące o danym temacie :)

Jak widzisz Twoje 2 minuty były niewystarczające, bo już po kilku następnych wkleiłeś mi to co już nalazłem. Nie proszę o krytykę, ale o pomoc, więc daruj sobie docinki o Google i 2 minutach. Ale wybaczam :) bo moje urodziny są dzisiaj...no i też jestem niedoświadczonym, świeżym nabytkiem tego forum.

Chciałbym jeszcze nadmienić na powyższym przykładzie, że temat wydaje się banalny, ale jest zupełnie inaczej, bo jest to niszowy "feature" w kompaktach i nie udało mi się znaleźć jak dotychczas potwierdzenia informacji zamieszczonych np. TUTAJ.

pro_fill
[Usunięty]

nie zamierzałem niczego wytykać.... i wszystkiego najlepszego :razz:

we wskazanym miejscu chyba chodzi ci o to:
Cytat:
Na pewno nie. Wyobrażam sobie wiele innych zastosowań dla cyfrówki z Wi-Fi, w szczególności takiej, która potrafi nie tylko przesłać obraz, ale także pracować zdalnie

myślałem również to takim rozwiązaniu, lecz należałoby zadać pytanie czy moduł wi-fi w aparacie nie jest okrojony tylko do... eksportu - brak portów przychodzących.

jeśli poważnie myślisz o zdalnym sterowaniu aparatem za pomocą wi-fi to wydaje mi się, że chcesz wymyślić coś, co na dzień dzisiejszy oferują kamerki do monitoringu [właśnie z wi-fi].

tu masz w miarę tanie rozwiązanie

koszt niecałe 500 PLN netto. możliwości większe jeśli chodzi sterowanie sprzętem.

ciężko cokolwiek doradzić, jeśli nie podasz docelowego przeznaczenia - co chcesz z tym zrobić :wink:

madstorm 
Nowy

Wysłany: Czw 03 Gru, 2009   

Dzięki kolego :)

Jak sam zauważyłeś umiejętności tego modelu nie są jednoznacznie potwierdzone.

Kamery IP/przemysłowe odpadają, gdyż optyka pozostawia sobie wiele do życzenia i mimo iż jest coraz lepsza, nie jest wystarczająca w tym projekcie.

Odpowiedz do tematu