Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Z całej serii podoba mi się tylko 33.
Tu i technika i obróbka jest na miejscu.
33 technicznie niestety też leży. Zbyt forsowany materiał, wyszedł szum, artefakty, posypał się kontrast, legło światło ... wrrr. Najpierw jeden plik, nawet suwaczkami, ale ostrożnie. Przeciąganie suwaków o kilka stopni tak by dało szybki efekt to nie najlepsze wyjście.
I powtórzę, nie każda scena wymaga techniki HDR. Stosujmy tę tylko wtedy kiedy aparat nie radzi sobie z rozpiętością tonalną rejestrowanej sceny. W każdym innym wypadku to troszkę mija się z celem. Dobra fota musi być dobra od podstaw, hdr może nam tylko pomóc w czytelniejszej prezentacji. Nie powinien być tematem samym w sobie.
Foty przekontrastowane, przekolorowane a tematycznie nie wiadomo o co chodzi. Nie tędy droga :/
Wydaje mi się, że tak bo w oryginale fotki były bardzo mało kontrastowe i dopiero po nałożeniu trzech ujęć i pobawieniu się suwakami udałe się je wyciągnąć.
hijax_pl teraz mogę wstawić tylko jedną z trzech fotek które składają się na całe ujęcie, myślę że to ci pozwoli ocenić moje intencje dla których zdecydowałem się zrobić pseudo "hdr-a" gdyż po złożeniu tych trzech cząstkowych fotek w panoramę, wykonałem hdr z trzykrotnego nałożenia tego ujęcia z korekcją ekspozycji już w programie, a potem bawiłem się suwakami i wyszło moim zdaniem całkiem znośnie. Piszę że to pseudo hdr bo zdaję sobie sprawę z uproszczonej formy wykonania jak również z braku doświadczenia w tej dziedzinie. Poniżej oryginalna fotka /jedna z trzech, ale to myślę że ci wystarczy/
Hijax_pl jak to mówią nieraz nie trzeba odkrywać ameryki żeby coś zrobić, jednak ludzka natura jest taka że zawsze sobie komplikujemy nasze działania. Ja się męczyłem, męczyłem i w końcu wymęczyłem a trwało to pewnie ze 2h.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14