Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 20 Lut, 2009 jakie oswietlenie studyjne??
pytanko odnosnie oswietlenia studyjnego, mam zamiar kupic jakis zestaw oswietleniowy, no wlasnie "jakis" na razie bedzie uzywany w domu do portretow i dzieci
z tego co czytalem to polecaja firme elinchrom lub bowens, nie jestem zawodowcem i nie zarabiam (jeszcze) na fotografii ale chcialbym miec pozadny zestawik, ktory kiedys bede mogl rozbudowac,
doradzcie prosze na co zwracac uwage i co bedzie mi niezbedne na "dobry" poczatek, zaznacze ze nie zamierzam za kilka miesiecy tego sprzedawac i kupowac inny zestaw, mysle o takim czyms jak to:
http://www.warehouseexpre...spx?sku=1006740
lub to:
http://www.warehouseexpre...spx?sku=1028982
z gory wielkie dzieki
Tyle, że D1 wciąż jest znacznie droższe od zbliżonego parametrami zestawu Bowensa - tak, wiem, że D1 można skręcić do 1/64 i ma krótszy błysk, ale Gemini mają za to opcję zasilania z Travel Packa... Nie wiem też jak w PL z dostępnością akcesoriów do Profoto... Za cenę podstawowej lampy Profoto można kupić fantastycznego i ultraszybkiego Bowensa Esprit Digital 750 Pro...
dzieki wielkie,
wiecie co, mysle tez o innej opcji : o dokupieniu drugiej sabiny , widzialem ze tez ciekawe zdjecia mozna zrobic za pomoca dwuch lub trzech takich lamp, a zaleta dla mnie jest napewno rozmiar i to ze moge taki zestawic zapakowac do plecaka i wziasc w plener:)
co o takim rozwiazaniu myslicie szanowni koledzy???
cos mi sie wydaje ze jednak zamowie ta sb-900
a cos do tych lamp typu Ezybox czy parasolki ktos uzywa?? bo tez sie zastanawiam nad tym ezybox'em, roznie o tym pisza i nie wiem sie czy wart jest tej kasy (prawie 100 funtow) moze ktos z Was uzywa takie ustrojstwo??
bo w sumie jak bym chcial dokupic jeszcze 2 lampy i te bajery to za ta sama cene mam 500w zestaw Bowensa
Używam modyfikatorów Westcotta - Apollo 28 i Halo. Apollo jest trochę większy od Ezybox'a i działa na ciut innej zasadzie, ale efekty są bardzo dobre. Przypuszczam, że Ezybox jest trochę wygodniejszy w obsłudze (łatwiejszy dostęp do ustawień), ale faktycznie - 100 funtów, to grubo za drogo...
Faktycznie ciekawie wyglada ten Apollo 28, tyle ze ciutke drozszy jest jest od ezybox'a ale to drobna roznica
dzieki wielkie za pomoc,
po lampke chyba pojde za kilka dni do sklepiku
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9