Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
jakie oswietlenie studyjne??
Autor Wiadomość
mardecor 
Nowy

Wysłany: Pią 20 Lut, 2009   jakie oswietlenie studyjne??

pytanko odnosnie oswietlenia studyjnego, mam zamiar kupic jakis zestaw oswietleniowy, no wlasnie "jakis" na razie bedzie uzywany w domu do portretow i dzieci
z tego co czytalem to polecaja firme elinchrom lub bowens, nie jestem zawodowcem i nie zarabiam (jeszcze) na fotografii ale chcialbym miec pozadny zestawik, ktory kiedys bede mogl rozbudowac,
doradzcie prosze na co zwracac uwage i co bedzie mi niezbedne na "dobry" poczatek, zaznacze ze nie zamierzam za kilka miesiecy tego sprzedawac i kupowac inny zestaw, mysle o takim czyms jak to:
http://www.warehouseexpre...spx?sku=1006740
lub to:
http://www.warehouseexpre...spx?sku=1028982
z gory wielkie dzieki

Reklama

piotrmkg 
Optyczny

Wysłany: Pią 20 Lut, 2009   

mardecor, profoto wypuściło serię D1 dla małozasobnych fotoamatorów studyjnego oświetlenia.

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Tyle, że D1 wciąż jest znacznie droższe od zbliżonego parametrami zestawu Bowensa - tak, wiem, że D1 można skręcić do 1/64 i ma krótszy błysk, ale Gemini mają za to opcję zasilania z Travel Packa... Nie wiem też jak w PL z dostępnością akcesoriów do Profoto... Za cenę podstawowej lampy Profoto można kupić fantastycznego i ultraszybkiego Bowensa Esprit Digital 750 Pro...

piotrmkg 
Optyczny

jaad75,
* D1 250 $969.
* D1 250 AIR $1,069.
* D1 500 $1,069.
* D1 500 AIR $1,179.
* D1 1000(AIR only) $1,669.

a za Bowens Esprit Digital 750 Pro w polandii trzeba dać 5100 pln.

mardecor 
Nowy

dodam ze mieszkam w UK i bardziej dostepny jest Bowens niz profoto, w sumie to nie moge nawet na zadnej stronce znalesc profoto, ceny itp????

jaad75 
Klub Pierdzieli

piotrmkg napisał/a:
a za Bowens Esprit Digital 750 Pro w polandii trzeba dać 5100 pln.

Fajna manipulacja - podajesz amerykańskie ceny Profoto i polską Bowensa... :twisted:
750 Pro kosztuje $909.95:
http://www.bhphotovideo.c...al_Voltage.html

piotrmkg 
Optyczny

jaad75, politykiem powinienem chyba zostać. :)

mardecor, http://www.profoto.com/UK

mardecor 
Nowy

Wysłany: Czw 26 Lut, 2009   

dzieki wielkie,
wiecie co, mysle tez o innej opcji : o dokupieniu drugiej sabiny , widzialem ze tez ciekawe zdjecia mozna zrobic za pomoca dwuch lub trzech takich lamp, a zaleta dla mnie jest napewno rozmiar i to ze moge taki zestawic zapakowac do plecaka i wziasc w plener:)
co o takim rozwiazaniu myslicie szanowni koledzy???

jaad75 
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pią 27 Lut, 2009   

mardecor napisał/a:
co o takim rozwiazaniu myslicie szanowni koledzy???

Używam takiego rozwiązania cały czas... :smile:
Ma swoje wady, ale to świetna zabawa, dająca naprawdę spore możliwości.

AQQ 
Maniak

Mam cztery różne SB; duża frajda :)

mardecor 
Nowy

cos mi sie wydaje ze jednak zamowie ta sb-900 :smile:
a cos do tych lamp typu Ezybox czy parasolki ktos uzywa?? bo tez sie zastanawiam nad tym ezybox'em, roznie o tym pisza i nie wiem sie czy wart jest tej kasy (prawie 100 funtow) moze ktos z Was uzywa takie ustrojstwo??
bo w sumie jak bym chcial dokupic jeszcze 2 lampy i te bajery to za ta sama cene mam 500w zestaw Bowensa :???:

jaad75 
Klub Pierdzieli

Używam modyfikatorów Westcotta - Apollo 28 i Halo. Apollo jest trochę większy od Ezybox'a i działa na ciut innej zasadzie, ale efekty są bardzo dobre. Przypuszczam, że Ezybox jest trochę wygodniejszy w obsłudze (łatwiejszy dostęp do ustawień), ale faktycznie - 100 funtów, to grubo za drogo...

mardecor 
Nowy

Faktycznie ciekawie wyglada ten Apollo 28, tyle ze ciutke drozszy jest jest od ezybox'a ale to drobna roznica
dzieki wielkie za pomoc,
po lampke chyba pojde za kilka dni do sklepiku :grin:
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu