Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
najważniejsze to robić zdjęcia !!! bo zawsze znajdzie się lepszy i lepszy i najlepszy obiektyw, to bez sensu !!! mavierk dobrze pisze, kup zestaw numer 2 popstykaj fotki, za jakiś czas sprzedasz obiektyw i będziesz wiedział czego Tobie brakuje. A polecanie coraz to droższych obiektywów jest bez sensu jak ktoś jest amatorem to 500 stów różnicy to dużo nawet bardzo
najważniejsze to robić zdjęcia !!! bo zawsze znajdzie się lepszy i lepszy i najlepszy obiektyw, to bez sensu !!! mavierk dobrze pisze, kup zestaw numer 2 popstykaj fotki, za jakiś czas sprzedasz obiektyw i będziesz wiedział czego Tobie brakuje. A polecanie coraz to droższych obiektywów jest bez sensu jak ktoś jest amatorem to 500 stów różnicy to dużo nawet bardzo
pozdrawiam
No Dla Mnie Dużo.
Jak pisałem Chodzi mi o robienie zdjęć typowo portretowych i nawet robienie zdjęć na plenerze.
Jeśli ten obiektyw dobrze współpracowałby z body to mógłby posłużyć lata, bo podejrzewam, że prędzej zapragnąłbyś wymienić korpus, niż ten Tamron zacząłby Cię ograniczać pod względem jakości optycznej. Weź pod uwagę ten zestaw.
Generalnie ścierają się dwie koncepcje.
1. Kupić coś na początek, robić zdjęcia, zidentyfikować swoje potrzeby i preferencje, modyfikować posiadany zestaw,
2. Czytać, słuchać, zbierać kasę w międzyczasie, zidentyfikować potrzeby i od razu kupować docelowe komponenty.
Ja poszedłem drugą drogą i jestem bardzo zadowolony. Ale wybrałem ją z tego powodu, że jestem chronicznie uczulony na prowizorkę; boli mnie głowa, dostaje wysypki i nie mogę spać.
Niemniej wiele osób parających się fotografią dłużej i lepiej niż ja, często poleca pierwszą ścieżkę.
wciąż nakłaniam na zestaw polecony przez Baku.
Nawet gdybym miał pożyczyć od najgorszego wroga te 500 zł i dopłacić więcej.
Sam po prostu byłem głupi i kupiłem zanim jeszcze nabrałem wiedzy (jakiejkolwiek), więc nie patrz na mój podpis. Może w niedalekiej przyszłości opchnę większość tych lipnych szkiełek na allegro, dorzucę 600 zł i kupię coś porządnego.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Czw 07 Maj, 2009
żeby nie było - ja do niczego nie nakłaniam, to nie moje pieniądze, które zresztą wydałbym zupełnie inaczej (na zoom x1 )
Drugi problem/pierwszy to te +500PLN/, to taki że trzeba przed zakupem sprawdzić jakość egzemplarza
Baku napisał/a:
mógłby posłużyć lata
To trzeci problem, bo z tym różnie bywa-na tym forum są bardzo zadowoleni i również bardzo niezadowoleni z trwałości tego obiektywu
edmun napisał/a:
Nawet gdybym miał pożyczyć od najgorszego wroga te 500 zł i dopłacić więcej.
To chyba gruba przesada, ew.przejaw ........ sprzętowego
Jesli kupujesz drogą internetową bez możliwości sprawdzenia, to jednak ryzyko jest podwyższone. Dobry, sprawdzony egzemplarz jest jednakm atrakcyjną alternatywą
Ehh Trochę duża cena ale najwyżej dozbieram kasę i kupię z tym Tamaron'em.
Najwyżej powiem rodzicą żeby mi dołożyli. xD
A powiedzcie mi Ten obiektyw by jak bym np. sprzedał Canon 40D i bym kupił innego Body to ten obiektyw by współgrał z tym Obiektywem.
Bo jestem nawet Ciekawy.
Neo, kup sobie 40d z czymkolwiek innym od 18-55/18-55IS, czy to bedzie Sigma 17-70, czy Canon 17-85 czy 17-40L to już jest bez większej różnicy z początku - każdym nauczysz się robić zdjęcia Ja bym wziął Canona 17-85, głównie z względu na zakres, is, usm i cenę, z tą ostrością to moim zdaniem przesada - bo chyba 5% użytkowników tego forum dostrzeże różnicę między 17-85IS a S17-70 na odbitkach, jakie sobie drukują (max 20x30).
Posłuchaj Neo kolegi, bo dobrze pisze. Kup cokolwiek, a dodatkowo będziesz miał więcej czasu, bo przestaniesz czytać forum. Ponadto zajmiesz się wreszcie fotografowaniem.
W takim wypadku rozpatrywane dwa obiektywy odpadają.Trzeba zastanowić się nad innymi-pod FF
Proszę Państwa - spokojnie. Ja też juz tu czegoś nie rozumiem. Temat wątku zakłada dyskusję pomiędzy wyborem 500D, a 50D, czyli pomiędzy dwiema "półkami" apatratów Canona. Dyskusji takiej nie zauważyłem ale za to po czterech stronach mamy stan taki, że zakładający wątek kupuje 40D i dyskutujemy o dobraniu do niego obiektywu.
Dość nieoczekiwany zwrot akcji. Jestem zawiedziony.
Może administrator przeniesie dalsza część do działu obiektywów bo jest takie pomieszanie (zresztą nie tylko tutaj), że trudno zrozumieć o czym już gdzie rozmawiamy.
W lustrzankach o obiektywach, a w obiektywach o lustrzankach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11