Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ty już zdecydowałeś, że kupisz produkt lornetkopodobny, dając za każdym razem link do takiej lornetki. To co widziała osoba w lornetce w ostatnim linku w cale nie musi znaczyć, że Ty też to zobaczyć, powtarzalność tych lornetek nie jest zbyt duża. W dodatku pryzmaty ze szkła bak-7..........
może i jest to ,, produkt lornetkopodobny,, ale producentem jest Bresser przynajmniej tak podają https://www.wysylkowo.pl/...?cSciezka=13_49 możecie kliknąć i sprawdzić więc z optyką powinno być OK porównując do tego co chciałem kupić na początku (Alpen,Galileo,Nikula)
więc tak sobie myśle ze ta lornetka będzie OK i nie ma co dokładać do Delta Optical Voyager 10x50 bo jedyna róznica między nimi to pole widzenia Delcie jest 114/1000 powłoki i pryzmaty TAKIE SAME jak w tej od Bressera pole widzenia natomiast 99/1000 więc pole widzenia chyba nie jest zbyt duże
ps. tylko na stronie optyczne.pl - nie moge znalezć takiego modelu bresser sagittarius forest 10x50 nawet bresser forest 10x50 jutro zadzwonie i zobaczymy co powiedzą mi w sklepie kto jest producentem
MOŻE TO JEST TA TAK ZWANA LIDLETKA perodukt BRESSERA
Witam, żeby nie zaśmiecać forum to podepnę się do tego wątku z moim pytaniem Tym bardziej że ja też o lornetce której nikt nie poleca Powiedzcie mi proszę coś o Lornetka Delta Optical Classic 8-20x50
Wiem że sprzęt z zoomem jest kiepski ale ja patrzyłem przez kilka szkiełek z zoomem i nie miałem większych zastrzeżeń bom laik totalny. Natomiast bojąc się o swój wzrok postanowiłem że może chociaż kupię lornetkę firmy polecanej przez wszystkich Jeśli ktoś widział ten model to niech napisze do której wielkości da się ostrzyć, czy obraz jest jasny bo w innych firmach to taki ciemny jakiś Jakbym patrzył przez przydymione okulary. Dzięki.
jednak po tel. do sklepu okazało się że LORNETKA Sagittarius Forest 10x50 to nie żaden produkt Bressera tylko jakaś chińszczyzna
więc przemyślałem wszystkie ZA i przeciw i zdecydowałem się na coś LEPSZEGO
i teraz tak
1. Delta Optical Entra 10x50 http://fotozakupy.pl/oferta/produkt,6391s za 239zł
lub
2. Nikon action 8x40 tylko są trzy rózne modele w tej cenie
-nikon action VII 8x40 za 239zł ,
-nikon action EX 8x40 za 249zł ,
-nikon action VII 8x40 CF za 249zł
http://www.ceneo.pl/categ...xPrice=99999999
Nie mam pojęcia na który z tych 4-modeli się zdecydować zaznaczam że lornetka ma nie służyć do obserwacji ornitologicznych czy astronomicznych będzie używana przeważnie w dzień w górach czy nad morzem od czasu do czasu
Boje się że 8x40 to troszke małe zbliżenie i jestem bliżej tej ENTRY 10x50 , ale dziś patrzyłem przez Nikona 12x50 kolegi (jezdzi z nim nad Biebrze podglądać ptaki mówił ze jego kolezanka ma Entre i niczym entra nie ustępuje jego nikonowi
Więc co polecacie bym mógł już się zdecydować i zakupić Lorneteczke
A może patrzyłeś już w tą deltę entry 10x50? Czy jest możliwe (tak niektórzy piszą) porównanie jakości obrazu z Nikonem? Znaczy nikon ma jasny wyraźny obraz, bez zaciemnień na brzegach i dobrze ostrzy. Czy można to samo powiedzieć o delcie? A w szczególności o 8-20x50
A sorki teraz załapałem że osobiście nie patrzyłeś w deltę
jednak po tel. do sklepu okazało się że LORNETKA Sagittarius Forest 10x50 to nie żaden produkt Bressera tylko jakaś chińszczyzna
BTW - mnoooostwo calkiem niezłych lornetek renomowanych firm to chińszczyzna...
(w tym wszystkie które wymieniłes ponizej...)
Tristyan napisał/a:
-nikon action EX 8x40 za 249zł ,
IMo typowa pomyłka, tyle kosztuje Action VII, EX powinien kosztować c.a 500 PLN.
Zreszta - w lince która podałes w najtańszej ofercie wylistowano Action VIII
Tristyan napisał/a:
Boje się że 8x40 to troszke małe zbliżenie i jestem bliżej tej ENTRY 10x50 ,
Jak wolisz 10 zamiast 8 to ja kup. Te lornetki o które pytasz sa niemal identycznej jakości. Bierz tą, ktora TOBIE najbardziej odpowiada. Chcesz większe przybliżenie - bierz. Ja tam wolę pole widzenia, dlatego lubię różne wynalazki typu 8x32
Jako lornetke turystyczną (i tylko turystyczną) do noszenia na grzbiecie raczej nie kupowałbym takich cięzkich kloców, zdecydowałbym się na małą i lekką dzienna kompaktową ósemke z obiektywami 25-30 mm. Optycznie byłaby gorsza (biorąc pod uwagę cenę ok. 250 PLN), ale dobra lornetka turystyczna lezy w kieszeni, w plecaku, bądz wisi na szyi a nie leży w domu na półce.... To są moje osobiste preferencje nie pretendujące do rangi jakichkolwiek uniwersalnych stwierdzeń.
Typ lornetki: uniwersalna
Powiększenie [x]: 6.5 10
Średnica obiektywu [mm]: 50
Pole widzenia kątowe: 6.5o
Gwarancja: 2 lata
czemu przy powiększeniu nie ma x10 (w innych sklepach tak jest w opisie lornetki)
tylko jest na początku 6.5 a pozniej 10 ??? wejdzie na LINK tam jest tabelka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9