Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Czw 28 Maj, 2009
matryca FF - 12 a 24 MPix
Autor Wiadomość
jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Czw 28 Maj, 2009   

ilDottore napisał/a:
Bo Canon generuje obraz a PlayStation szumy... :D
I plastykę, nie zapominajmy o legendarnej/mitycznej plastyce!
:lol:

Reklama

tomek__ 
Rozmowny

ilDottore napisał/a:

Co masz na myśli mówiąc że AF w 5DMkII jest do bani? Ile sztuk przetestowałeś? Bo w moim egzemplarzu AF zachowuje się zupełnie normalnie.
Pełne uszczelnienia są w serii 1 - ja się na wojnę do Iraku nie wybieram i zapewne większość amatorów też - to po co płacić za uszczelnienia, które i tak nie są mi potrzebne?
I jakie niedoróbki w obudowie masz na myśli? Obudowa jak obudowa... :D

w tym egzemplarzu co ja używałem też działał nieźle; ale jeśli 35L w połączeniu z np. 20D daje powyżej 90% trafności, a w połączeniu z 5D II użytkownicy się skarżą to coś tu nie tak jest.. zresztą nie tylko o ten obiektyw chodzi, generalnie..

obudowa: skrzypiąca zaślepka od karty pamięci :P

ja bym chciał mieć możliwość robienia portretów w ulewie - dlatego uszczelnienia są ważne

ilDottore 
Bywalec

tomek__ napisał/a:
ilDottore napisał/a:

Co masz na myśli mówiąc że AF w 5DMkII jest do bani? Ile sztuk przetestowałeś? Bo w moim egzemplarzu AF zachowuje się zupełnie normalnie.
Pełne uszczelnienia są w serii 1 - ja się na wojnę do Iraku nie wybieram i zapewne większość amatorów też - to po co płacić za uszczelnienia, które i tak nie są mi potrzebne?
I jakie niedoróbki w obudowie masz na myśli? Obudowa jak obudowa... :D

w tym egzemplarzu co ja używałem też działał nieźle; ale jeśli 35L w połączeniu z np. 20D daje powyżej 90% trafności, a w połączeniu z 5D II użytkownicy się skarżą to coś tu nie tak jest.. zresztą nie tylko o ten obiektyw chodzi, generalnie..

Znam takich co im 4 litery posmarujesz miodem i dalej się będą skarżyć. :D

tomek__ napisał/a:
obudowa: skrzypiąca zaślepka od karty pamięci :P

Słucham??? Nie... Nic nie skrzypi, zapewniam.

tomek__ napisał/a:
ja bym chciał mieć możliwość robienia portretów w ulewie - dlatego uszczelnienia są ważne

No to przecież są jedynki... jaki problem? Można też kupić obudowę podwodną. :)
Portret w ulewie... Podoba mi się ta idea! :D

tomek__ 
Rozmowny

ilDottore napisał/a:

od tego są jedynki za 25 tys. zł oraz Pentax K200D za 1700zł
daje to do myślenia

a jak Ci działa z sigmą 1,4/50? [af]

ilDottore 
Bywalec

tomek__ napisał/a:
ilDottore napisał/a:

od tego są jedynki za 25 tys. zł oraz Pentax K200D za 1700zł
daje to do myślenia

Oraz Canon PowerShot D10 - jeszcze tańszy! :) I też ma niepełnoklatkową matrycę. :D

tomek__ napisał/a:
a jak Ci działa z sigmą 1,4/50? [af]

A jak ma działać? Normalnie działa. Naciskasz spust migawki do połowy, obiektyw się ustawia (bezszelestnie i błyskawicznie) i robisz zdjęcie. :D Co do efektów - grzech narzekać. :)
Ostatnio zmieniony przez goltar Czw 28 Maj, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

tomek__ 
Rozmowny

ilDottore napisał/a:

Oraz Canon PowerShot D10 - jeszcze tańszy! :)

no właśnie, dlatego żenujące jest, że płacisz grube pieniądze i nie dostajesz uszczelek, bo polityka firmy jest taka a nie inna... [czyt. minimalizm, wyzysk i chamstwo]
od 50D w górę wszystkie powinny być kompletnie uszczelnione

ilDottore napisał/a:

A jak ma działać? Normalnie działa. Naciskasz spust migawki do połowy, obiektyw się ustawia (bezszelestnie i błyskawicznie) i robisz zdjęcie.

skomentuję to tak:

Spotyka się dwóch znajomych:
-jak tam twój HP photosmart?
-a w porządku, naciskasz i robi zdjęcie; a jak twój nikon D3 + 24-70/2.8?
-też w porządku naciskasz i robi zdjęcie

goltar 
Optyczny

Temat uważam za wyczerpany, jeśli tomek__ chcesz dalej kontynuować dyskusje to napisz do mnie na priv to otworze.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi