Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Nie 03 Sie, 2008
Lampa błyskowa Canon 430EX kontra 580EX II
Autor Wiadomość
mir 
Entuzjasta
Mir

Wysłany: Wto 03 Lut, 2009   

Ratunku !!! Znow Jad optyczny mnie zaatakował. Czyżby znowu miał rację? Zastanawiam się czy- tak jak za młodych lat wziąć się do roboty manualnej łopatą.

Reklama

Jerry_R 
Entuzjasta

Wysłany: Wto 03 Lut, 2009   

mir napisał/a:
Ratunku !!! Znow Jad optyczny mnie zaatakował. Czyżby znowu miał rację? Zastanawiam się czy- tak jak za młodych lat wziąć się do roboty manualnej łopatą.

Eee taaam, rob zdjecia w Manualu ;-)

mir 
Entuzjasta
Mir

Wysłany: Sob 07 Lut, 2009   

Dziękuję za doradę. Wczoraj kupiłem 580 EX II za 1400 zł

Wróbel EOS 
Rozmowny

Wysłany: Nie 08 Lut, 2009   

mir, Gratuluję zakupu. Widać, że ceny lamp podskoczyły, ja za swoją zapłaciłem 1100zł + ładowarka sony + 4 akumulatorki.

mir 
Entuzjasta
Mir

Wysłany: Nie 08 Lut, 2009   

Według uzyskanych przeze mnie informacji mają jeszcze bardziej podrożeć

da_tomala 
Uczestnik

Wysłany: Pon 09 Lut, 2009   

No niestety też mnie to nie cieszy. Zbieram właśnie kasę by kupić lampę i sępię na 580 Skoki cen podbijają mi ostatnio trochę ciśnienie :wink: Może lepiej już wziąć na raty? - bo to może w sumie na jedno wyjść :sad:

mir 
Entuzjasta
Mir

Wysłany: Pon 09 Lut, 2009   

W Media Markt nie ma lamp Canona (przynajmniej w Krakowie). Ale jest obiektyw nad którym się zastanawiam.

ozzi_wawa 
Bywalec
Ius CANONicum

Wysłany: Pon 15 Cze, 2009   

Witam

Mam nietypowe pytanie :], mianowicie, usilnie szukam oslony na maly wyswietlacz LCD w Canonie 40D, ze szkla hartowanego, oczywiscie nigdzie nie ma, choc np do nikona D80 sa produkowane dwuczesciowe zestawy. Koniec koncow znalazlem oslone na LCD canona 580 EX, na oko wyswietlacze sa troche podobne rozmiarem do siebie, stad moje pytanie do posiadaczy C50D/40D oraz 580 EX, czy te wyswietlacze znaczaco sie roznia rozmiarem, czy moze to ten sam rozmiar (byloby to nawet ekonomiczne dla canona :] )? mowa oczywiscie o malym LCD. Bede wdzieczny za odp

Pozdrawiam

komor 
Moderator

Wysłany: Wto 16 Cze, 2009   

Top-display w 40D: 22x42 mm (zgrubsza).
Display w 580 EX II: 23x49 (zgrubsza).

Jak sobie dotniesz nożyczkami to szkło hartowane to będzie pasować. :D

Jasper 
Rozmowny

Komor! Zgrubsza sie nie da bo nie będzie nic widział :lol:
ozzi - mam nietypowe pytanie - po ci Ci osłonka na mały wyświetlacz? Walczysz aparatem czy jak ? :wink:
No widziałem kiedyś w ofercie na allegro razem z osłonami na duży. Firmy nie pamiętam i nie chcę robić reklamy.

ozzi_wawa 
Bywalec
Ius CANONicum

widzialem po prostu wyswietlacz (maly LCD) znajomego, delikatnie mowiac byl troche zryty :] dlatego pomyslalem o jakiejs ochronie pro forma:)

candy 
Maniak
óć

ozzi_wawa napisał/a:
widzialem po prostu wyswietlacz (maly LCD) znajomego, delikatnie mowiac byl troche zryty

moze znajomy kotlety tlukl tym aparatem :D
ja mialem 300D przez jakies 4 lata i duzo ze mna przeszedl a ekran byl jak nowka
teraz mam 40D od jakichs 7 miesiecy i tez wyglada super(a nie zawsze nosze go w torbie foto)

ozzi_wawa 
Bywalec
Ius CANONicum

Wysłany: Sro 17 Cze, 2009   

candy napisał/a:
moze znajomy kotlety tlukl tym aparatem :D
ja mialem 300D przez jakies 4 lata i duzo ze mna przeszedl a ekran byl jak nowka
teraz mam 40D od jakichs 7 miesiecy i tez wyglada super(a nie zawsze nosze go w torbie foto)

kto wie, az balem sie zapytac :] ale skoro mowicie, ze ten maly LCD to taka twarda sztuka, wiec zostane jedynie przy oslonie na duzym LCD, jego juz chyba latwiej porysowac :]

fotobzyku 
Nowy

Wysłany: Nie 30 Sie, 2009   

Nie da się ukryć że wszystko zależy od tego jak kto dba o sprzęt, bo nawet osoby ktore używają aparatu w ekstremalnych warunkach ale dbają o niego nie będzie on nosił większych oznak użytkowania. Ja mam 350D od kilku lat używam go często i oprócz obtarć w miejscach trzymania to wszystko jest w idealnym stanie. Podobnie mam z 40d
Ostatnio zmieniony przez komor Nie 30 Sie, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu