Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Cena D300 jest kosmiczna i nie dałbym ponad 5000 zł za body APS-C, cena 50D też nie jest mała i także uważam że ponad 4000 zł za ten korpus to za dużo... 50D już chciałem kupić, przed weekendem kosztował jeszcze 3750 zł - dziś już 4100 zł więc zakup musi jeszcze poczekać...
Możesz bardzo długo poczekać Lepiej kupuj jak tylko jeszcze jest za 3989PLN, bo w innych sklepach za 4100 są wykupione
zug [Usunięty]
Wysłany: Wto 16 Cze, 2009
w sklepie który podał konczako, jest informacja "brak w magazynie, możliwość sprowadzenia na zamówienie"
co w przypadku jeśli u dystrybutora będzie wyższa cena, czy sklep ma prawo domagać się dopłaty różnicy?
w sklepie który podał konczako, jest informacja "brak w magazynie, możliwość sprowadzenia na zamówienie"
co w przypadku jeśli u dystrybutora będzie wyższa cena, czy sklep ma prawo domagać się dopłaty różnicy?
Dokładnie, w cyfrowe go nie ma. A jak przyjdzie to w nowej cenie... (sklep może kasować po nowej cenie za zgodą kupującego).
kozidron [Usunięty]
Alf182, a ja się założę, że mógłbyś nie zauważyć różnicy na fotach(pod kątem szumów) z jednej i drugiej puszki za to w ergonomii i guzikologi na pewno. Ja z czystej leniwości wybrałbym 50D, bo masz już szkiełka ale jeżeli zależałby by mi na komforcie i nie przeszkadzała by mi cena np. 70-200 VR (pewnie że z lepszym światłem niż posiadany przez ciebie canon 4.0/L) brałbym nikona.
Zresztą równie dobrze mógłbyś brać 40D, Alf182 -popatrz trochę na wszystko pod kątem oszklenia, które jest ci potrzebne i na które musisz mieć odpowiedni budżet w danym systemie, bo może się okazać, że pentax będzie równie dobry, bo pojęcie " ludzie w akcji" nie koniecznie musi oznaczać sport i super szybki af.
ogladam na optycznych szumy i wydaje mi się że 40D szumi mniej niż 50D a D300 najbardziej np:3200iso głupia sprawa ale szum to dość subiektywna bo czasem jest ale bardzo drobny i nie razi az tak bardzo.
jesli chodzi o szybkość AF to sportu raczej nie będę robił a to chyba w większości od szkła zależy...
mogę dać więcej kasy za puszkę ale chcę widzieć za co.
oba modele mają kilka bajerów w oprogramowaniu sRAW tryb pomiaru światła skoncentrowany z uwypukleniem środka (75% czułości czujnika skupione na obszarze o średnicy 6, 8, 10, lub 13 mm w centrum kadru) lub pomiar na podstawie uśrednienia całego kadru.
nikon wydaję się być lepiej wykonany szczelniejszy, ale wiem że to nie to ma wpływu na wynik ostateczny zdjęcia.
ma ktoś jakom galerie robioną tymi modelami??
zug [Usunięty]
Alf182 napisał/a:
ma ktoś jakom galerie robioną tymi modelami??
na flickr możesz wyszukać zdjęcia wykonane daną puszką TU
W sumie masz obiektywy pod pełną klatkę... To kup coś FF . Wtedy poczujesz różnice bo między 50D a D300 to przepaści nie ma.
Uzywane 5D albo nowy 5DmkII. Wszytko zalezy jakie masz środki na zakup i na czym ci najbardziej zależy .
5D to demon szybkości nie jest i szumy też gorsze na dodatek tylko centralny AF działa super. wiem ze nie jestem jeszcze na tym poziomie ze wyciągnę z full klatki naprawde full, bardziej ucieszy mnie szybkość.
Zug oglądam te fotki i tam każdy aparat robi zdjęcia git majonez
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10