Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
as..., znam ludzi którzy specjalizują się w foto obsłudze studniówek i taka liczba błysków jest normą, co oczywiście nie oznacza że klienci dostają tyle zdjęć, jest jakaś selekcja, takie wartości osiąga się w około pięć godzin.
a wiesz ze to jest jedno zdjecie na 12 sekund prze 5 godzin non-stop?
jak dla mnie sporo,100 takich imprez i trzeba nowego 1ds'a kupowac (albo innego d3x'a)
candy, jak długo może trwać polonez? 3-4 minuty? a z jednego przejścia może wyjść około 100 czyli około 1 zdjęcie na 2s, polonez może być tańczony przez dwie, trzy albo cztery grupy, czyli z samego poloneza może być coś w okolicach 300 fot. Jak kiedyś dla nich robiłem analogiem to było tak około 14 filmów, czyli coś w granicach 500 zdjęć, ale to było dawno i analogiem, a film kosztował.
W takich sytuacjach wydajność baterii w lampach błyskowych jest bardzo ważna, znajomi raczej nie używają dyfuzorów i świecą na wprost, aby lampa jak najsłabiej błyskała i szybko się ładowała.
Jakich używają baterii? Różnych różniastych, ale pojemności umiarkowane, tak w granicach 2000-2500, jednak dużą wagę przykładają do ładowania baterii, ładowarka musi być procesorowa.
Niestety nie ma na internecie dobrych rzetelnych testów akumulatorów. Ja ostatnio również sie napaliłem na Sanyo Enloop niestety była kicha musiałem je oddać do reklamacji bo po 5 błyskach lampa sie już długo ładowała i błysk był za słaby. Potem nabyłem akumulatory Sony 2700 i są całkiem spoko ale co mnie zaskakuje że najlepiej spisują sie mi akumulatorki Hama o połowę tańsze on sony. Niestety dobre akumultory to podstawa na kazdym ślubie. Więc niech sie producenci wezma do roboty. A dla laików nie wierzcie w pojemności 3200 Tani chwyt reklamowy chińskiego szajsu
Sanyo Enloop niestety była kicha musiałem je oddać do reklamacji bo po 5 błyskach lampa sie już długo ładowała i błysk był za słaby
zwirek210, a jakiej używasz ładowarki? Ja mam tak gdy baterie są źle naładowane i to nie tylko z Sanyo, po prostu moja procesorowa ładowarka mi szwankuje i czasem pokazuje że naładowała a tak naprawdę jeszcze nie.
SlawGaw Ładowarka firmy Hama niby procesorowa ale nic szczególnego taka z pułapu 60 zł
Bogdan Chyba żartujesz z tymi alkaicznymi na sam kościół musiałbym zużyc ze 4 komplety baterii wiec totalnie się nie zgadzam. To jest bakructwo
Bogdan Chyba żartujesz z tymi alkaicznymi na sam kościół musiałbym zużyc ze 4 komplety baterii wiec totalnie się nie zgadzam. To jest bakructwo
To zależy gdzie je kupujesz. Nie wiem, czy przykładowo jeden komplet
4 x bateria alkaliczna Duracell Plus LR6/AA za łącznie6,08 zł. to dużo.
https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=1615
Zawsze raczej ostrożnie podchodzę do tych mega pojemności... ale "stare" sprawdzają się doskonale, to jeżeli nie jest to jakaś reklamowa podróbka to może będą ciekawe...
Nowe eneloop'y mają nieco większą pojemność, są sporo droższe a na dodatek zostało to okupione mniejszą ilością maksymalnej liczby ładowań. Stare miały coś koło tysiąca, nowe dwa razy mniej.
Hmm, ta liczba lądowań istotna. Te o mniejszej pojemności tez maja nowsza wersje:
http://www.ramtech.pl/752..._MH_2000mAh_box
Jeżeli wierzyć informacja na stronie to 1500 cykli ładowań
Chyba lepiej wyjdę kupując 8 tych o mniejszej pojemności
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9