Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Raj na ziemi
Autor Wiadomość
edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Czw 23 Lip, 2009   Raj na ziemi

Oczywiście teraz sobie pluję w brodę że nie wziąłem pożyczki pod zastaw

Przelicznik jest następujący (wg dzisiejszego kursu):
6.2 RMB to 1 USD
1 USD to 3.00 PLN

czyli - mając np. 2000RMB to cena w PLN to:

2000 / 6.2 RMB = 322,58 USD
322,58 x 3 = 967 zł

Uwaga - teraz zdjęcia (na niektórych możecie zauważyć ceny):

Sorry że wszystko z fish-eye ale nie miałem pod ręką innego obiektywu a do hotelu nie chciało mi się już wracać.

Co ciekawe, mamy 5 czy 6 pięter. Na każdym piętrze pełno sklepów, w każdym wszystko o czym tylko można pomarzyć. Ceny ? No cóż. Jeśli Speedlite II 580EX kosztuje 900 zł nówka... to ja nie mam pytań.

Canon EOS 1 - około 2100 zł (używany)
Nikon 24 2.8 - 770 zł

Nie wiem jak to się przekłada na nasze ceny :D

Reklama

skasowany
[Usunięty]

Wysłany: Czw 23 Lip, 2009   

edmun, ale Ty jesteś naiwny! :wink: To wszystko są podróbki :wink:

Paweł_G 
Maniak

Kurcze w jakich gustownych woreczkach oni tam szkła sprzedają - prawie jak na stoisku z serami u nas :mrgreen:

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

testowałem kilka rzeczy. o ile karta Kingston CF 4 GB 133x zachowywała się chyba jak wolny kingston (opróżnianie pełnego bufora rawów trwało wieczność), o tyle karta sandisk extreme III 4GB za 70 zł zachowywała się już poprawnie niczym ta zakupiona w Polsce. Przypominam że karta taka w polsce w sklepie kosztuje 149 zł (czasami trafiają się promocje za 119 zł).
Przy karcie Sandisk Extreme IV nie zauważyłem zbytniej różnicy w porównaniu do wersji III. Canon 40D widocznie nie jest na tyle szybki aby tą różnicę zauważyć.

Macałem kilka szkiełek, nie okazują one jakichkolwiek śladów podróbki, po zamocowaniu ich do mojego canona również nie uświadczyłem jakichkolwiek emocji związanych z faktem że trzymam produkt Chiński :)

[ Dodano: Czw 23 Lip, 2009 09:59 ]
p.s. na mieście ciężko było spotkać Chińczyka z Canonem który miał przypięte coś innego niż porządną Sigmę, Tamrona czy własnie Elki :grin:

Usjwo 
Optyczny

Wysłany: Czw 23 Lip, 2009   Re: Raj na ziemi

edmun napisał/a:
Jeśli Speedlite II 580EX kosztuje 900 zł nówka... to ja nie mam pytań.

Troche Cie ponioslo :mrgreen: , cena wywolawcza to ok. 3000RMB czyli ok 1400PLN, albo rzeczywiscie widziales podrobke :mrgreen:
Poza tym od mozna (a nawet trzeba) sie targowac, czyli -10% pewne.

[ Dodano: Czw 23 Lip, 2009 18:00 ]
edmun napisał/a:
p.s. na mieście ciężko było spotkać Chińczyka z Canonem który miał przypięte coś innego niż porządną Sigmę, Tamrona czy własnie Elki :grin:

No i wydalo sie dlaczego musze biegac po Szanghaju z przypietym 70-200/2.8 IS :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Usjwo napisał/a:
Troche Cie ponioslo :mrgreen: , cena wywolawcza to ok. 3000RMB czyli ok 1400PLN
udało mi się stargować do 2200 RMB. faktycznie wywoławcza to 3000 :)
Ale 2200 rmb to około 1064 zł. coś w liczeniu mi się pomyliło :)
czy podróbka? ciężko określić :)
Sklep wyglądał na porządny :razz:

Usjwo 
Optyczny

Nie podroba, tam nie ma podrob, pewnie import z Hong Kongu.
A sklep jest rzeczywiscie fajny.

skasowany
[Usunięty]

Usjwo napisał/a:
(...) tam nie ma podrob (...)

A w Polsce nikt nie pije wódki :mrgreen: :razz:

MasterB 
Maniak

Lista cen z Hong Kongu:

http://www.ygdragon.net/i...cameraprice.htm

1 HK$ = 0.39zł

:mrgreen:

skasowany
[Usunięty]

MasterB napisał/a:
Lista cen z Hong Kongu

Jeżeli to prawda to ja pierdziu :shock:

goltar 
Optyczny

edmun masz może adres tego sklepu ? Wybieram się w te okolice we wrześniu. Jakieś rady co do zabierania sprzętu foto do Chin ? Nie miałeś problemów na lotnisku ? Są jakieś ograniczenia co można fotografować ? Czy chodząc z dobrym sprzętem można czuć się bezpiecznie ?

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

edmun napisał/a:
edmun, ale Ty jesteś naiwny! :wink: To wszystko są podróbki :wink:
szczerze w to wątpię :P

Monastor 
Optyczny

edmun, może używka?

amv 
Optyczny
Łowiec

goltar, można u Ciebie składać zamówienia? :mrgreen:
D300 + 300/4 za 7/8k. :grin:

Monastor 
Optyczny

Ciekawe tylko jak potem z gwarancją u nas :)
Poza tym Chińczycy nie słyną z gościnności względem przemytników :twisted:

Odpowiedz do tematu