Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Wujek_Pstrykacz
Nie 09 Sie, 2009
Canon - obiektyw na trzy tygodnie.
Autor Wiadomość
FotoTomek 
Rozmowny
Foto w błoto

Wysłany: Pią 07 Sie, 2009   

komor napisał/a:
Tak, tak - dzieci Allegro… :) Ja kupiłem raz, nowy, działa już drugi rok i dawno na siebie zarobił. A Ty sobie dalej kupuj mega-okazje z Allegro :)

I tu kolegę Komora popieram! Jeśli chcesz, żeby ten obiektyw został z Tobą na dłużej, to nie kupuj używki. Ta pięćdziesiątka to faktycznie jest plastik fantastik i nie wiadomo, na co można trafić. Ale optycznie to bardzo fajny sprzęt i też go polecam.

Reklama

oracle 
Maniak

komor napisał/a:
oracle napisał/a:
jestem z kolei zwolennikiem tymczasowych rozwiązań. Sam zmieniam sprzęt jak rękawiczki i jeszcze często na tym zyskuje.
(...)
50/1.8 to też dobry obiektyw, moj się rozsypał w rękach

Tak, tak - dzieci Allegro… :) Ja kupiłem raz, nowy, działa już drugi rok i dawno na siebie zarobił. A Ty sobie dalej kupuj mega-okazje z Allegro :)

Twój post był obraźliwy, nie wiem czy się zorientowałeś. Ale wiesz co jest najgorsze? To, że wyciągasz zdanie z kontekstu i nie masz zielonego pojęcia skąd mam 50/1.8 :!: :evil: Dla twojej wiadomości 50/1.8 dostałem GRATIS do Vivitara którego obecnie sprzedaje za 1.5 wartości za jaką go nabyłem. MÓJ rozsypał się, owszem, ale NIE W MOICH rękach - dlatego dostałem go gratis. Poskładałem i teraz jest wyłącznie manualny. Założyć teoretycznie też nie można bo w życiu bym takiego szmelcu nie kupił (trzeba wiedzieć co kupić)

A kto powiedział, że moje przedmioty na siebie nie zarabiają? :lol:
Elektroniki nie opłaca się trzymać dłużej niż pół roku. Wiem, że ciężko to przeciętnemu człowiekowi zrozumieć ale tak jest najlepiej, raz że mniejsza szansa wystąpienia awarii a dwa, że później wartość przedmiotów maleje szybciej niż liniowo. Z optyką bywa inaczej i ten okres się wydłuża, kupujemy kiedy kurs dolara jest mały np przed kryzysem i sprzedajemy w wakacje kryzysu. Dodatkowo jak mamy jakieś pojęcie o rynku to możemy kupić przemiot który sądzimy że w najbliższym czasie podrożeje. Podam ci przykład. Wczoraj sprzedałem mojego 5 miesięcznego asusa eee 900 za 700zł a kupiłem go za 666 nówkę. Mały zysk bo mały ale dużym sukcesem jest w ogóle nie stracić. Wcale nie trzeba kupować używek żeby sprzedać drożej. Trzeba wiedzieć co i kiedy kupić oraz kiedy sprzedać.

Zazwyczaj kupuję coś innego zanim sprzedam obecny przedmiot. W myśl zasady, że bez narzędzi pracy nie mogę zostać. Kupować na allegro też trzeba umieć.

Na prawdę, zapytaj zanim zaczniesz wycinać zdania z kontekstu.

tph 
Uczestnik

Kupilem 50tke f/1.8 , nowa w Foto-Plus w Krakowie, jestem niezmiernie zadowolony, dziekuje wszystkim za poradę ( komor - W sumie Twoja uwaga przyszła o jakieś 24h za późno, ale jest jak najbardziej słuszna ).

Dzieki wszystkim za porady, pozdrawiam.

oracle 
Maniak

To był obiektyw mojego znajomego, strzelił po pół roku (nówkę kupował) i dostałem go od niego jak vivitara kupowałem.

as... 
Entuzjasta

Wysłany: Sob 08 Sie, 2009   

naprawdę bardzo żałuję że nie miałem czym pstryknąć fotki bo miałem w podobnym stanie t17-50 :cool:

oracle 
Maniak

leczysz kompleksy?
Różnica polega tylko na tym, że ten egzemplarz SAM się zniszczył. Ogranicznik autofocusa pękł w trakcie ostrzenia. Silnik złamał plastik. Natomiast tamron sam się nie zniszczy. Trzeba mieć talent do psucia rzeczy skoro innym trzyma po pare lat i nic się nie dzieje.

Zapomniałeś o jeszcze jednej rzeczy, gdybym miał brakujący kawałek plastiku to AF by działał nadal.

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

Panowie spokojne, proszę powrócić do dyskusji merytorycznej, bo zamknę temat :wink: :mrgreen:

zug
[Usunięty]

lupo57, widzę że czuwasz :mrgreen: moderatorzy mogą spać spokojnie, :wink:

as... 
Entuzjasta

oracle napisał/a:
leczysz kompleksy?
Różnica polega tylko na tym, że ten egzemplarz SAM się zniszczył. Ogranicznik autofocusa pękł w trakcie ostrzenia. Silnik złamał plastik. Natomiast tamron sam się nie zniszczy. Trzeba mieć talent do psucia rzeczy skoro innym trzyma po pare lat i nic się nie dzieje.

Zapomniałeś o jeszcze jednej rzeczy, gdybym miał brakujący kawałek plastiku to AF by działał nadal.

nie nie leczę kompleksów, znowu się zaczyna :lol: :lol:
bo t17-50 to plastikowe badziewie :cool:
nie miałem nigdy na dłużej 50 1,8 ale to sprzęt tej klasy jeśli chodzi o jakość wykonania :cool:
a w zasadzie jej brak...

I nie zmienię swojego zdania na temat śmieciowego tamrona 17-50 który jak ustawia af to przypomina to kwiczenie świni polecam youtube i t17-50 af sound :cool:

Oj oRaclu chyba naprawdę mnie lubisz, non stop osobiste wyjazdy.... :razz:
chyba że jesteś onanista na punkcie t17-50..

Dobra koniec bo zaczynam się wkręcać w dyskusje z oraclowatym...

oracle 
Maniak

To już jest żenujące. Dyskusja jest na temat kita i 50/1.8 a ty wyjeżdżasz z tamronem. :zalamany: Weź się opanuj bo nikogo w tym wątku twoje zdanie na temat tamrona nie interesuje. Po prostu widzisz moj post to nie mogłeś się powstrzymac do opisania jakiegoś głupiego tekstu - pretekstu do zaczepki.

Szkoda mi już klawiatury na odpisywanie na jakieś beznadziejne argumenty które w każdym wątku przedstawiasz a i tak nikogo to nie obchodzi. I na moje oko to ty na prawdę leczysz kompleksy. To zupełnie jak mówić na byłą dziewczynę że jest taka siaka i owaka bo rzuciła cie dla innego :lol:

krisv740
[Usunięty]

oracle,
ty się opanuj !
tyle osób delikatnie ci zwraca uwagę , że się ośmieszasz, a ty z uporem lepszej sprawy brniesz w to gówno!
fakt masz zaparcie i "stalowe" nerwy. jesteś głuchy na krytykę i innych odczucia, ale daj już siana.
jakość twojego tamrona i 50/1.8 canona jest podobna - tak jak to napisał As...., i nic na to nie poradzisz.
weź poczekaj te pół roku, wyczaj sobie "okazję" na allegro czy gdzie tam trafiasz te swoje wspaniałe zakupy i zacznij się podniecać dobrymi, trwałymi obiektywami i daj nam już odpocząć od TAMRONA!!!!!!!!
/dobrą rzeczą do podniety - ale to już poza tematem jest seks - orientacji już nie podaję , bo nie chcę byc posądzony o stronniczość i fobie.../

już boje się lodówkę otworzyć, bo tak jak w tematach na forum - co twój wpis /średnio/ - to pean na temat TAMRONA.
może już wystarczy - co?

oracle 
Maniak

Cytat:
ty się opanuj !
tyle osób delikatnie ci zwraca uwagę , że się ośmieszasz, a ty z uporem lepszej sprawy brniesz w to gówno!

Chłopie, ja NIC w tym wątku nie mówiłem o tamronie. Temat dotyczył 50/1.8 więc przestan mi prawić głodne kawałki.

Cytat:
jakość twojego tamrona i 50/1.8 canona jest podobna - tak jak to napisał As...., i nic na to nie poradzisz.

Nie jest podobna, mam oba obiektywy.

Cytat:
weź poczekaj te pół roku, wyczaj sobie "okazję" na allegro czy gdzie tam trafiasz te swoje wspaniałe zakupy i zacznij się podniecać dobrymi, trwałymi obiektywami i daj nam już odpocząć od TAMRONA!!!!!!!!

A KTO PIERWSZY ZACZĄŁ W TYM WĄTKU O TAMRONIE?! NIC wcześniej o nim nie wspominałem

Cytat:
może już wystarczy - co?

To nie ja maniakalnie obsesyjnie w każdym wątku nawet nie związanym wypowiadam się na temat tamrona :!:

Monastor 
Optyczny

oracle napisał/a:
Nie jest podobna, mam oba obiektywy.

Ten Canon 50 mm to ten poskładany z kawałków, otrzymany za darmo przy zakupie vivitara?

oracle 
Maniak

Tak, tylko mi nie mów, że jakość plastików się zmieniła po tym jak go poskładałem.
całościowa obudowa jest wykonana z bardzo cienkiego pastiku który bez problemu można wygiąć złamać.

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

no i stało się, zamykam temat :wink: :wink: :wink: :razz:
Ostatnio zmieniony przez lupo57 Sob 08 Sie, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi