Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Tak, tak - dzieci Allegro… Ja kupiłem raz, nowy, działa już drugi rok i dawno na siebie zarobił. A Ty sobie dalej kupuj mega-okazje z Allegro
I tu kolegę Komora popieram! Jeśli chcesz, żeby ten obiektyw został z Tobą na dłużej, to nie kupuj używki. Ta pięćdziesiątka to faktycznie jest plastik fantastik i nie wiadomo, na co można trafić. Ale optycznie to bardzo fajny sprzęt i też go polecam.
jestem z kolei zwolennikiem tymczasowych rozwiązań. Sam zmieniam sprzęt jak rękawiczki i jeszcze często na tym zyskuje.
(...)
50/1.8 to też dobry obiektyw, moj się rozsypał w rękach
Tak, tak - dzieci Allegro… Ja kupiłem raz, nowy, działa już drugi rok i dawno na siebie zarobił. A Ty sobie dalej kupuj mega-okazje z Allegro
Twój post był obraźliwy, nie wiem czy się zorientowałeś. Ale wiesz co jest najgorsze? To, że wyciągasz zdanie z kontekstu i nie masz zielonego pojęcia skąd mam 50/1.8 Dla twojej wiadomości 50/1.8 dostałem GRATIS do Vivitara którego obecnie sprzedaje za 1.5 wartości za jaką go nabyłem. MÓJ rozsypał się, owszem, ale NIE W MOICH rękach - dlatego dostałem go gratis. Poskładałem i teraz jest wyłącznie manualny. Założyć teoretycznie też nie można bo w życiu bym takiego szmelcu nie kupił (trzeba wiedzieć co kupić)
A kto powiedział, że moje przedmioty na siebie nie zarabiają?
Elektroniki nie opłaca się trzymać dłużej niż pół roku. Wiem, że ciężko to przeciętnemu człowiekowi zrozumieć ale tak jest najlepiej, raz że mniejsza szansa wystąpienia awarii a dwa, że później wartość przedmiotów maleje szybciej niż liniowo. Z optyką bywa inaczej i ten okres się wydłuża, kupujemy kiedy kurs dolara jest mały np przed kryzysem i sprzedajemy w wakacje kryzysu. Dodatkowo jak mamy jakieś pojęcie o rynku to możemy kupić przemiot który sądzimy że w najbliższym czasie podrożeje. Podam ci przykład. Wczoraj sprzedałem mojego 5 miesięcznego asusa eee 900 za 700zł a kupiłem go za 666 nówkę. Mały zysk bo mały ale dużym sukcesem jest w ogóle nie stracić. Wcale nie trzeba kupować używek żeby sprzedać drożej. Trzeba wiedzieć co i kiedy kupić oraz kiedy sprzedać.
Zazwyczaj kupuję coś innego zanim sprzedam obecny przedmiot. W myśl zasady, że bez narzędzi pracy nie mogę zostać. Kupować na allegro też trzeba umieć.
Na prawdę, zapytaj zanim zaczniesz wycinać zdania z kontekstu.
Kupilem 50tke f/1.8 , nowa w Foto-Plus w Krakowie, jestem niezmiernie zadowolony, dziekuje wszystkim za poradę ( komor - W sumie Twoja uwaga przyszła o jakieś 24h za późno, ale jest jak najbardziej słuszna ).
leczysz kompleksy?
Różnica polega tylko na tym, że ten egzemplarz SAM się zniszczył. Ogranicznik autofocusa pękł w trakcie ostrzenia. Silnik złamał plastik. Natomiast tamron sam się nie zniszczy. Trzeba mieć talent do psucia rzeczy skoro innym trzyma po pare lat i nic się nie dzieje.
Zapomniałeś o jeszcze jednej rzeczy, gdybym miał brakujący kawałek plastiku to AF by działał nadal.
leczysz kompleksy?
Różnica polega tylko na tym, że ten egzemplarz SAM się zniszczył. Ogranicznik autofocusa pękł w trakcie ostrzenia. Silnik złamał plastik. Natomiast tamron sam się nie zniszczy. Trzeba mieć talent do psucia rzeczy skoro innym trzyma po pare lat i nic się nie dzieje.
Zapomniałeś o jeszcze jednej rzeczy, gdybym miał brakujący kawałek plastiku to AF by działał nadal.
nie nie leczę kompleksów, znowu się zaczyna
bo t17-50 to plastikowe badziewie
nie miałem nigdy na dłużej 50 1,8 ale to sprzęt tej klasy jeśli chodzi o jakość wykonania
a w zasadzie jej brak...
I nie zmienię swojego zdania na temat śmieciowego tamrona 17-50 który jak ustawia af to przypomina to kwiczenie świni polecam youtube i t17-50 af sound
Oj oRaclu chyba naprawdę mnie lubisz, non stop osobiste wyjazdy....
chyba że jesteś onanista na punkcie t17-50..
Dobra koniec bo zaczynam się wkręcać w dyskusje z oraclowatym...
To już jest żenujące. Dyskusja jest na temat kita i 50/1.8 a ty wyjeżdżasz z tamronem. Weź się opanuj bo nikogo w tym wątku twoje zdanie na temat tamrona nie interesuje. Po prostu widzisz moj post to nie mogłeś się powstrzymac do opisania jakiegoś głupiego tekstu - pretekstu do zaczepki.
Szkoda mi już klawiatury na odpisywanie na jakieś beznadziejne argumenty które w każdym wątku przedstawiasz a i tak nikogo to nie obchodzi. I na moje oko to ty na prawdę leczysz kompleksy. To zupełnie jak mówić na byłą dziewczynę że jest taka siaka i owaka bo rzuciła cie dla innego
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Sob 08 Sie, 2009
oracle,
ty się opanuj !
tyle osób delikatnie ci zwraca uwagę , że się ośmieszasz, a ty z uporem lepszej sprawy brniesz w to gówno!
fakt masz zaparcie i "stalowe" nerwy. jesteś głuchy na krytykę i innych odczucia, ale daj już siana.
jakość twojego tamrona i 50/1.8 canona jest podobna - tak jak to napisał As...., i nic na to nie poradzisz.
weź poczekaj te pół roku, wyczaj sobie "okazję" na allegro czy gdzie tam trafiasz te swoje wspaniałe zakupy i zacznij się podniecać dobrymi, trwałymi obiektywami i daj nam już odpocząć od TAMRONA!!!!!!!!
/dobrą rzeczą do podniety - ale to już poza tematem jest seks - orientacji już nie podaję , bo nie chcę byc posądzony o stronniczość i fobie.../
już boje się lodówkę otworzyć, bo tak jak w tematach na forum - co twój wpis /średnio/ - to pean na temat TAMRONA.
może już wystarczy - co?
ty się opanuj !
tyle osób delikatnie ci zwraca uwagę , że się ośmieszasz, a ty z uporem lepszej sprawy brniesz w to gówno!
Chłopie, ja NIC w tym wątku nie mówiłem o tamronie. Temat dotyczył 50/1.8 więc przestan mi prawić głodne kawałki.
Cytat:
jakość twojego tamrona i 50/1.8 canona jest podobna - tak jak to napisał As...., i nic na to nie poradzisz.
Nie jest podobna, mam oba obiektywy.
Cytat:
weź poczekaj te pół roku, wyczaj sobie "okazję" na allegro czy gdzie tam trafiasz te swoje wspaniałe zakupy i zacznij się podniecać dobrymi, trwałymi obiektywami i daj nam już odpocząć od TAMRONA!!!!!!!!
A KTO PIERWSZY ZACZĄŁ W TYM WĄTKU O TAMRONIE?! NIC wcześniej o nim nie wspominałem
Cytat:
może już wystarczy - co?
To nie ja maniakalnie obsesyjnie w każdym wątku nawet nie związanym wypowiadam się na temat tamrona
Tak, tylko mi nie mów, że jakość plastików się zmieniła po tym jak go poskładałem.
całościowa obudowa jest wykonana z bardzo cienkiego pastiku który bez problemu można wygiąć złamać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10